Jump to content

KristinaD

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hm?! Možda da se dogovorite potpisati predbračni ugovor u kojem ćete jasno navesti da sva vaša imovina pripada isključivo samo vama, te da on nema pravo na istu, i da je vaš jedini nasljednik vaše dijete. Trenutno sam i ja u vanbračnoj zajednici i planiram i obitelj i budućnost s tim čovjekom, ali zbog svega što sam prošla i što još uvijek prolazim (a i on skupa samnom), naš je međusobni dogovor da ćemo napraviti predbračni ugovor. On je čak prvi taj koji je rekao da želi to, i bez obzira što mislim i vjerujem da ćemo nas dvoje ostarjeti, ipak ćemo napraviti taj ugovor. On nema baš ništa protiv toga i sve je više ljudi koji tako naprave i to nije nimalo loše. A i preporučam to svim curama, kako se ne bi opekle kao ja.
  2. To je ljudskost. Nažalost moj bivši nema nimalo ljudskosti. Sada se počeo baviti i lažima i želi mi oduzeti i ono što mu ne pripada. Lažima i prijevarama mi želi sve uzeti. Strašno je koliko čovjek može biti slijep i godinama neke stvari ne vidjeti! Vama svaka čast što ste nakon svega sačuvali ljudskost i pokazali brigu za ženu i djecu. Moja je namjera čim prije završiti ovu priču jer ne želim da mi to visi nad glavom. I upravo kao vi, idem dalje, polako i sve ispočetka! Slažem se, daj Bože zdravlja, a za sve ostalo sama ću se izboriti!
  3. Trenutno idemo pokušati putem nagodbe. Ako ne pristane tada ćemo na sud. Na kraju jasno će se vidjeti tko je što uložio, i prema tome ne može mi uzeti nešto što je moje. Sud je ipak rješenje koje ne želimo ni on ni ja, ali ako će biti imalo pametan pristat će na nagodbu jer će sudski izgubiti puno više novaca, živaca i vremena. A sve zbog prkosa i inata!
  4. Da, imam. Al neki odvjetnici tvrde drugačije i zato sam postavila ovaj upit. Al borit ću se za svoje!
  5. Lijep pozdrav! Imam problem vezan za imovinsko-pravne odnose između mog bivšeg supruga i mene. Navela bih vam nekoliko činjenica, i molim vas mišljenje. Bila sam u braku 2 godine i 3 mjeseca. Nakon godinu i pol braka kupili smo stan. Kredit sam ostvarila ja. Bivši suprug je u otplati kredita sudjelovao sa nešto ušteđevine i 2,5 rate kredita. 5 mj. nakon kupnje stana ja sam otišla stanovati u stan i ujedno sam preuzela kompletnu otplatu kredita. On u tom stanu nikada nije stanovao, nije plaćao režije i kažem sudjelovao je sa nešto štednje i 2,5 rate za kredit. Službeno smo se rastali 3 mjeseca nakon što sam odselila. Jasno mi je da se stan smatra bračnom stečevinom, ali ta je stečevina bila u zajedničkom vlasništvu cca 10 mjeseci. Danas on mene tuži i traži isplatu polovine trenutne vrijednosti stana. Jer tržišna vrijednost stana porasla je za cca 50%. Što on zapravo može i na osnovu čega tražiti?
  6. Potpuno te razumijem. i sama sam bila u vrlo sličnoj situaicjii, samo što smo živjeli kod njegovih, a ne kod mojih roditelja. Oženili smo se nakon 6 i po godina hodanja, u braku se ponašao baš kako i sama pišeš, sve se vrtilo oko njegove mame, ja sam bila samo za šljaku (naravno neka fizikalija je najbolje prolazila) i seks, i naravno da se cijelo vrijeme smješkam i klimam glavom na svaku njegovu riječ. Eh, puko mi je film nakon 2 godine braka i sad tek vidim što je pravi život i što znači kad te netko voli. Zato draga moja, ne daj da te zajebava! Život je pun mogućnosti! Ako on ne vidi budućnost s tobom, zašto bi ti vidjela s njim?! Nisam požalila što sam se rastala, požalila sam što sam se udala! Super ako ga možeš promjeniti, ja svog nisam mogla. Život je prekratak da se nakon posla ždereš takvim glupostima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija