Jump to content

MortalKombajn

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pisao sam o tome. Razlika u zakonima o smanjenju mirovina iz 2010. i 2014. je u tome što je kod zakona u 2014. unesena odredba o prestanku smanjenja kad je rast BDP-a veći od 2% a deficit manji od 3%. Meni je smanjena dva puta i nisam tip koji ću sada ovdje na forumu prodavati demagogiju. To nek prodaju oni koji su to smanjivali. Pogotova poznata nam twiterašica koja je oduzela a nije u zakon stavila da će vratiti kad se zemlja financijski oporavi. Žao mi je zbog svakog udara na prava branitelja.
  2. Uf, prihvaćam slabu ocjenu iz računanja Negdje sam pogriješio ali ni sad ne znam gdje. Možda sam previše u ovom trenutku u emocijama. Znate koliko danas čovjeku svaka kuna znači.
  3. Naravno da sam zadovoljan. Ja sam samo jedan pojedinac u braniteljskoj populaciji koji je prije smanjenja imao mirovinu u iznosu od 5,500 kuna. Posluživši se kalkulatorom i računajući od 01.01.2014. do 31.08.2017. samo od mene kao običnog pojedinca proračun je napunjen sa mojih 220,000 kuna. Ne želim se osvrnuti ni na smanjenje iz 2010. Izračunao sam samo ovo zadnje. Da li je to pomoglo ovoj zemlji i što se sve u toj zemlji događalo po pitanju financija u svo ovo vrijeme sada mi malo znači. Život ide dalje. Živi se od danas do sutra. Legneš uvečer na spavanje i nikada ne znaš što će te dočekati kada se ujutro probudiš. U svakom slučaju hvala ovoj Vladi što je ozbiljnije prionula na problematiku braniteljske populacije.
  4. Ukoliko će scenarij biti takav to je odluka Vlade RH. Jednostavno moramo prihvatiti sve što se po tom pitanju desi sviđalo se to nama ili ne. Zamislite da Milanović nije stavio odredbu u zakon da smanjenje mirovina prestaje u trenutku kada se ostvare određeni uvjeti koji su sada stvoreni. Sada ne bi pisali ni o 10% ni o 3X3,33%.
  5. Potpuno nejasno a ta nejasnoća traje mjesecima i sve to pored stotinu braniteljskih udruga i Vlade RH. I sada ja kao branitelj kojem je 2014. smanjena mirovina za 10% i dalje nemam pojma hoće li se tih 10% vratiti odjednom ili u naredne tri godine po 3,3%. Prema zakonu donešenom za vrijeme Milanovićeve vlade smanjenje bi se trebalo prestati primjenjivati čim se steknu neki uvjeti a mi znamo da su ti uvjeti stečeni. Ako se i dogodi da se te mirovine povećavaju u narednih tri godine pitam se zašto se nitko nikada nije sjetio da ih smanjuje tri puta po 3,3% u tri godine.
  6. U ovoj zemlji na djelu je višedesetljetno nepoštivanje zakona o radu. Radi se o masovnoj pojavi od strane poslodavaca. S obzirom da država nije u stanju obračunati se sa kršiteljima zakona, u ovom slučaju poslodavcima onda smatram da zakon o radu treba u saboru po hitnom postupku ukinuti. Treba tužiti poslodavce ali i državu koja nije zaštitila oštećene od strane kršitelja zakona. Lako mi je bilo ovo napisati uz svjesnost da građani šute i trpe samo da bi preživjeli.
  7. Zakon o smanjenju mirovina iz 2010. je prošlost i u njemu nema nikakvih odredbi o povratu sredstava. Zadnji zakon Milanovićeve vlade to ima i uvjet je uz rast BDP-a i manji deficit od 3% što još više otežava situaciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija