Jump to content

aristotel

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo napokon sam dobio odgovor od ureda za prostorno, Generalnim urbanističkim planom grada stoji da objekti ako su dvojni tj. u bloku nemoraju biti istih dimezija što znači da se može spustiti uz moju među na jugu (bez moje suglasnosti), ali ipak je netko bio pametan pa je stavio članak da novogradnja mora pratiti postojeći građevni pravac.
  2. Moje pitanje glasi ovako, posjedujemo obiteljsku kuću koja je izgrađena 73 i ima sve potrebne dozvole. Susjedna čestica je građevinska M1 zona neizgrađena. Ulica je planski izgrađena da u nizu budu dvojni objekti. Moja objekt bi trebao biti dvojan sa susjednom neizgrađenom česticom tako da sa te strane nemam nikakvih otvora. Međutim problem je nastao jer vlasnik čestice nije uspio otkupiti sve ostale čestice da može biti sa menom u dvojnom objektu. I sada želi izbaciti svoj objekt južno dva metra uz moju među i tako mi zakljanja cijelu južnu stranu a svoj objekt bi počeo graditi od sredine mog objekta. Dali ja imam neka prava da nedam suglasnot da se izbaci dva metra sa moje južne strane uz među. Navodno mu je arhitekta rekao da netreba moju suglasnot. Po urbanističkom planu stoji da mora biti udaljen min 3 m od susjedne čestice i da mora zadržati postojeći građevinski pravac sa postojećim susjednim objektima. Nisam sebičan ali neželim da nečije razmirice idu na moju štetu. Hvala.
  3. Hvala na odgovoru. Nadam se da će uvažiti žalbu.
  4. Pozdrav, Trebao bih savjet, Današnjim danom sam dobio rješenje kojim se utvrđuje da sam obveznik plaćanja komunalne naknade od strane "Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo" i drugo rješenje od strane "Hrvatskih voda - Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana" kojim se utvđuje mjesečni iznos naknade za uređenje voda. Radi se o obitljeskoj kući kojoj bi ja i brat trebali biti vlasnici udjelom svaki 1/2. Do sad mi je komunalna naknada dolazila na pok. djeda koji nisam plaćao iz ovih razloga: 1. već duži broj godina pokušavam u Zemljišniku (gruntovnici) uknjižiti obiteljsku kuću, koja ima sve dozvole iz 1973 god. i sve dokumente (sve pristojebe plaćene) ali iz nekog čudnog razloga nije uknjižena. Kada sam pokrenio zahtjev rečeno mi je da moram donjeti prijepisni list iz katastra, što sam i pokušao ali teta u katastru neželi ga izdati jer je to negdje u arhivi i neka napravim novi elaborat (5000,00kn) što naravno neželim. Jer su moji uredno sve to napravili još davne 1973. i predali sve dokumente. Uglavnom trenutno sam vlasnik 1/2 vinograda što se tiče gruntovnice, dok je u katastru uredno zavedena obitejska kuća. 2. Uporno od grada godinama molim da se rješe slivne vode u samoj ulici jer nepostoji sustav odvodnje (već snađi se sam) Moje pitanje je dali mogu osporiti komunalnu naknadu s obzirom da u gruntovnici nisam vlasnik 1/2 kuće već vinograda (pretpostavljam da podatke o vlasniku objekta je mjerodavna samo gruntovnica) . I smatram da ako ja za gruntovnicu nepostojim žašto bi u ovom slučaju postojao za grad kojeg nije briga. Unaprijed zahvaljujem.
  5. Pozdrav, Molim malu pomoć susjed mi želi napraviti kamin uz moj zid. Prvo ću probati rješiti problem razgovorom ako neide volio bih znati koje su moje opcije. Inače mi nebi smetalo izgradnja kamina da se ne nalazi u blizini ulaza u moj stan što znači pri korištenju kamina imati ću problema sa dimom iz kamina. Sa moje strane zida nema ništa izgrađeno dali onda iman pravo tražiti da udalji kamin 3 m od mojeg zida, i dali mu treba građevinska dozovola s obzirom da gabariti kamina nisu mali tlocrta 2mx1,8m visine 2,4m. Unaprjed zahvaljujem svima na pomoći. Lp,
  6. Pozdrav, Ispričavam se ako već ima otvorena tema. Nisam vidio isto postavljeno pitanje. Radi se o tome da mi je jučer oduzeta vozačka dozvola, pri zaustavljanju od strane policije gdje sam na alkotestu imao 1,22 promila. Uručen mi je zapisnik koji nisam potpisao. Moje pitanje je dali smijem upravljati vozilom s obzirom da mi je vozačku dozvolu oduzeo policijski služebenik a mogu predignuti za 4 radna dana u policijskoj postaji i imam namjeru uložiti žalbu. Unaprijed hvala.
  7. Poštovani, Hvala Vam na odgovorima, ponovno ću otići u katastar i zatražiti. Nažalost kopije nemam samo "odobrenje za građenje". Prosljedim info. njihove povratne info. Lp,
  8. To mi je jasno. Da trebam dobiti prijavni list radi upisa objekta da to izdaje katastar, ali me buni s obzirom da je objekt već naveden u katastru žato moram raditi elaborat objekta da bi izdali prijavni list. Unaprijed hvala.
  9. Molim malu pomoć jer se utapam u birokraciji. Već je bilo nekih tema sa ovim naslovom ali nisam uspio pronaći sličnu situaciju. Radi se o tome da nakon godinu dana sam uspio rješiti upis u zemljišnik "rješenjem o nasljeđivanju", dok je katastar sam to učinio 2002 godine. Međutim problem je u tome da na Zemljišniku nije naveden objekt već "oranica i vinograd" dok u katastru je ispravno navedeno "kuća + dvor". Kad sam službenicu na zemljišniku upitao što mi je potrebno da se usklade, rečeno mi je citiram: Otići u katastar i izvaditi prijavni list radi upisa objekta. I ja tako u katastar pitam za prijavni list radi upisa objekta, a službenica me zbunjeno gleda, i ode u ured vraća se za 5 min. Kaže mi momak treba ti elaborat objekta. Nije mi jasno čemu sad elaborat, objekt "kuća" je izgrađena 1973 godine ima sve potrebne dozvole (lokacijska, građevinska, potvrde o svim plaćenim komunalijama, projekt objekta napravljen od strane geodetskog ureda i ovjeren. Moje pitanje je dali je neophodno raditi elaborat, s obzirom na sve gore navedeno. Hvala unaprijed Svma na pomoći
  10. Molim Vas pomoć, Prije dvije godine počinio sam prometni prekršaj parkirajući u pješačkoj zoni kazna 350,00 kn nisam je platio, naknadno mi je došlo od MUP-a da im dostavim podatke ako je netko drugi upravljao vozilom. S obzirom da sam ja upravljao vozilom mislio sam ok doće kazna 350,00 kn i to je to. Međutim dobijam presudu prekršajnog suda da me se kažnjava jer nisam dostavio podatke tko je upravljao vozilom 700,00 kn + sudski troškovi!!!! Pitanje jel ima smisla se žaliti Visokom prekršajnom sudu, i što je sad sa prvotnim prekšajem jer nigdje nije navedeno da me se i za njega neće teretit. Hvala.
  11. Hvala. Ma samo me zanimalo ako mi netko može reć kako se pravno kaže promjena zemljišta, oštećenja (jeli to narušena statika ili nekako drugačije), dali se inače daje rok od 30 dana i slično.
  12. Molio bih pomoć, trebao bih sastaviti dopis pred tužbu. Radi se o sljedećem kupljeno je građevinsko zemljište do mog objekta (kuće) prije 4 god. i nova vlasnica je odmah nakon kupnje iskopala zemljište do dubine za temelje, međutim već nakon četiri godine nije počela sa gradnjom a zemljište je ostalo isto kao i nakon iskopa, desilo se to da je moj objekt napukao jer sve slivne vode sa ceste prolaze uz moj temelj preko njenog zemljišta. Vlasnicu sam više puta upozorio i zamolio da sanira svoje zemljište međutim ona se jednostavno oglušila pa bi je pokušao na ovaj način prisilit ili je na kraju tužiti. Pa molim ako mi netko može dati koji savjet kako sastavit dopis ili još bolje ako ima netko neki primjer po kojem bi ga mogao sastavit. Bio bi jako zahvalan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija