Jump to content

Vanny

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vanny objavio

  1. Poštovani, zajmoprimac do određenog roka (31. prosinca 2016.) nije vratio zajam te od 1. siječnja 2017. teku zakonske zatezne kamate po stopi određenoj čl. 29. st.2. Zakona o obveznim odnosima. Molim Vas, da li mi možete reći koliko bi do današnjeg dana iznosio sveukupni iznos s kamatama, ako se radi o početnom iznosu (založnom pravu) od 5000 eura? Puno hvala!
  2. Pozdrav, Želimo prodati kuću, međutim u Izvadku iz zemljišnje knjige pod Teretnim listom upisan je dug od 5000 EUR. S obzirom da nijedna agencija za nekretnine ne želi surađivati ako papiri nisu čisti (bez tereta), željeli bismo s osobom koja je upisana postići dogovor kroz neki dokument kojim bi se on maknuo s teretnog lista, a mi obavezali da mu se iz sredstava prodaje kuće isplati dug. Agencija je spominjala pismo namjere, ali me zanima koja bi bila najtočnija i najbrža procedura da se riješi taj problem? Unaprijed hvala i lijepi pozdrav.
  3. Vjerujte ni nama nije jasno kako je dobio te kredite na osnovi spomenute mirovine. Nekretnina je pola njegova, a pola od njegovog brata koji tamo povremeno dolazi, ali kuća nema veze s kreditima da je pod hipotekom ili tako nešto. Hvala na odgovorima, probat ćemo otići do svake banke zasebno (HPB i KENTBANK) i vidjet što se može napraviti, međutim i tu imamo problem jer on ne živi u Zagrebu pa nam vjerojatno bez njega neće dati nikakve informacije (posebno je tu problem za KENTBANK s obzirom da tamo gdje on živi nema te banke), ali svakako ćemo probati otići pa vidjet što će nam iz prve ruke reći.
  4. Poštovani, Tata mi je psihički bolesna osoba ima dijagnosticiranu šizofreniju. S obzirom da brat i ja živimo u drugom gradu nismo bili u mogućnosti imati stalno pod kontrolom pa je prestao uzimati terapiju. U vremenu kad nije pio lijekove (prošle godine) radio je neke nelogičnosti između ostalog digao dva kredita jednog u iznosu od 14000 kn (mjesečna rata cca 370 kn) i drugi 29000 kn (mjesečna rata cca 390 kn). Njegova mirovina iznosi 1100 kn od koje kada se odbiju rate za kredit ostane 340 kn + ima master karticu i mjesečno mu i na to odlazi 100 kn. Tako da on živi sa 240 kn+350 kn socijalne naknade, dakle 590 kn. Što se tiče uvjeta u kojima živi, plin mu je isključen zbog neplaćanja računa od prošle godine. Krajem prošle godine je smješten u Vrapče gdje mu je prepisana nova terapija s kojom on trenutno normalno funkcionira. Naša iduća ideja je bila da ga smjestimo u dom gdje bi bio zbrinut i pod kontrolom, međutim mi osobno nemamo novaca da plaćamo dom, a uz dva njegova kredita to također nije moguće. Zanima me da li postoji ikakva mogućnost da se uzme u obzir da su krediti sklopljeni sa psihički bolesnom osobom koja nije u mogućnosti ih otplaćivati pa da se krediti prestanu otplaćivati ili da se uzme jedan kredit koji bi zatvorio oba dva kredita pa da se otplaćuje na neki duži period sa manjom mjesečnom ratom? Svaka informacija je dobrodošla. Hvala! Lijepi pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija