Jump to content

dejpi

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dejpi objavio

  1. Ali malo mi je ovo sve nedefinirano s obzirom da u kazni ne pise adresa, sto znaci da oni vjerojatno nece slati kaznu tj odluku o stupanju presude na snagu. Sto bi znacilo da ta odluka nije provedena i on moze voziti dok mu ne dode posta na kucnu adresu gdje pise da je od tog i tog dana presuda pravomocna.
  2. Uredu hvala vam svima. Btw jos samo jedno pitanje, kako sam vidio novu temu gore, od kada on ne smije upravljati vozilom s obzirom da mu vozacka nije fizicki oduzeta, a na adresu nije dobio nikakav podatak o tome da je uveden u evidenciju?
  3. Da, nazalost odbio je testiranje. A kolike su mogucnosti da ce mu zabraniti ulazak u HR prilikom prelaska granice? I da li postoji neka “caka” s obzirom da ima i Hrvatske i Srpske dokumente?
  4. Pozdrav, ne znam da li postoji ovakva tema vec, ali nisam ju mogao naci, a moja je malo specificna uz to. Naime, imam bratica koji je drzavljanin R. Srbije iz Novog Sada. Prilikom prelaska granice u 5. mjesecu ove godine su mu pretresom vozila na granici pronasli 1,7g marihuane u autu. Dobio je prekrsajni nalog od 5000kn za koji su mu sami policajci rekli da prakticki ne mora platiti s obzirom da RH ne salje kazne u RS. Rekli su mi nesto u stilu ma to plati kad hoces mozes i za 5 godina. I uz to dobio je 12 mjeseci zabrane koristenja inozemne vozacke dozvole u RH. E sad njega zanima sljedece, da li on moze imati problema prilikom prelaska granice ako stvarno ne plati neko vrijeme tu kazu posto je dosta velika i drugo da li s obzirom da je proslo puno vise od 8 dana od urucenja prekrsajnog naloga moze pisati zalbu/molbu da mu ukinu/smanje zabranu upravljanja vozilom. Unaprijed se zahvaljujem svima i svi savjeti su dobrodosli!
  5. Hvala Vam na odgovorima, samo bih htio napomenuti da razlog kupovine na firmu je iskljucivo da ne bih morao podizati dobit i platiti na to porez. Znaci ne bih trazio nikakav odbitak predporeza itd. Hvala
  6. Pozdrav, zanima me slijedece, naime vlasnik sam dve tvrtke odnosno jedna je Uciliste, a vlasnik toga ucilista je druga tvrtka koja je registrirana za obavljanje mnogih djelatnosti od kojih su neke vezane za nautiku. Zanima me da li postoji mogucnost kupovine plovila na tvrtku ili uciliste i koristenje tog plovila samo u osobne potrebe? Znaci da me nitko ne gnjavi dok sam na moru jer nemam ugovor o najmu samom sebi kao vlasnik tvrtke itd itd. Odnosno recimo da plovilomkoristim za team building npr ili prezentaciju sa klijentima. Unaprijed se zahvaljujem.
  7. U petak sam razgovarao sa svojim odvjetnikom i on mi je rekao posto je moje prekoracenje brzine 50km/h od dozvoljenog, da ce oni poslati prvo kaznu za ne davanje podataka, a zatim poslati i kaznu mojoj majci posto je njeno vozilo i pretpostavlja se da je ona vozila ako nije poslala podatke. Postavljam jos jednom pitanje, da li ja imam nesto na sto se mogu pozvati ako oni meni posalju i drugu kaznu? Ja se ispricavam ako Vas vrijedam ovime, ali me zanima kako to da moj odvjetnik nije toliko siguran u to kao i Vi?
  8. Pozdrav, danas sam nazvao u prometnu policiju i pravio se malo glup, nisam se ni predstavio niti nista, i rekao sam da sam zaboravio poslati podatke i da li cu dobiti sada i jednu i drugu kaznu i rekla je da da, i na moje pitanje pa kome ide kazna za pocinjeni prekrsaj ako se ne zna prekrsitelj zena mi je rekla pa vlasniku vozila. Sad me zanima da li je to ikako moguce? Da se nebi zeznuo pa dobio na kraju obje kazne.
  9. Da li je to popraceno sa nekim zakonom ili je to tako najcesce u praksi? Zanima me zapravo da li se moze dogoditi da se dobije i kazna za nedostavljanje podataka tko je vozio i kazna za prekrsaj takoder? Takoder ako se odlucim na tu opciju da li da uopce saljem nesto tko je vozio ili da jednostavno cekam da oni posalju kaznu? Hvala Vam na brzim odgovorima
  10. Pozdrav, ispricavam se ako sam pokrenyo temu koja vec postoji ali nikako ju ne mogu naci. Zanima me tko dobiva kaznu za prekrsaj ako vlasnik vozila ne dostavi podatke o tome tko je vozio? Naime ucinio sam prekrsaj, a vozilo nije na mene. Trebao bih izgubiti vozacku ako dam svoje ime, a studiram u inozemstvu pa mi je to jako nezgodno i radije bih platio kaznu. Znaci da li onda samo vlasnik vozila dobiva kaznu zato sto nije dostavio podatke tj ne moze se utvrditi tko je vozio, a prekrsaj pada u zaborav onda ili? Hvala unaprijed
  11. Postovanje, Zanima me da li je moguce kao pravna osoba kupiti automobil na leasing od auto kuce iz Slovenije. Da li to znaci da se to vozilo onda ne bi moralo cariniti niti na njega placati PDV posto je vozilo tada u vlasnistvu auto kuce sve do kraja leasinga? I da li bih imao problema ako bih koristio vozilo u Hrvatskoj i izvan nje iako automobil ima slovenske registarske oznake? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija