Jump to content

tea2

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na brzom odgovoru ali "možeš, ali i ne moraš" mi nije baš precizno...naime, ja bih htjela iskoristit godišnji, preciznije pitanje mogu li mi ga uskratit?
  2. zaposlena sam u državnoj službi na neodređeno. iza nove godine namjeravam zatražiti sporazumni prekid radnog odnosa. imam li pravo prije toga iskoristiti godišnji odmor za 2012. godinu?
  3. može li mi netko konkretno odgovoriti: da li je dovoljno kratko odgovarati na postavljena pitanja i, ako vam nitko ne postavi potpitanje, ne ići u širinu i drugo, još važnije, da li je zaista potrebno znati odgovore na sva postavljena pitanja ili ipak znaju malo progledati kroz prste i dati drugo pitanje
  4. i? je li baš na svako znala odgovor? koliko treba znat za prolaz?
  5. i ja polažem 08.05., VSS, posebni dio financije imam osjećaj da što više učim, manje znam kako ste vi spremili ispit? mora li se odgovorit na baš svako pitanje?
  6. obvezni porodiljni dopust nema veze s bolovanjem (kompl. u trudnoći). mislim da bi porodiljnu naknadu trebala imat u visini pros. plaće prvih 6 mjeseci, a drugih 6: 2500 kn. samo se raspitaj na HZZO trebaš li ponovo nosit ER1 obrasce i javi šta je bilo!
  7. kod mene slična situacija. isto državni službenik, neodređeno, probni rad 6 mjeseci. porodiljni će započet nekoliko dana prije isteka probnog rada. i mene jako zanima hoću li ostat na poslu.
  8. podižem opet temu zar nema nikoga tko je ostao trudan na probnom radu? ili da je morao na bolovanje iz nekog razloga? kolika mi je vjerojatnost da zadržim posao???
  9. zvrka hvala puno očekivala sam puno više odgovora. meni je zapravo najvažnije ostati na ovom poslu, pa makar na porodiljnom bila i bez ikakve naknade. bojim se da mi zbog trudnoće jednostvno ne kažu ne zadovoljavaš na probnom radu i otpišu me. valjda će se netko javit sa sličnim iskustvom
  10. mislim da se prekid do osam dana i ne računa kao prekid. nek me ispravi netko ako griješim
  11. još jedno pitanje: kolika bi mi bila porodiljna nakanada budući da neću imat 6 mjeseci meprekidnog staža?
  12. dobila sam posao u državnoj službi na neodređeno, uz probni rad od 6 mjeseci. ja sam trudna i vjerojatno ću na obvezni porodiljni prije isteka tih 6 mjeseci (par dana prije ili kasnije). zanima me mogu li mi zbog toga otkazati ugovor o radu? ako ne, da li mi se tih par dana probnog roka nastavlja nakon porodiljnog i šta je s rokom za polaganje državnog stručnog ispita? postoji li mogućnost polaganja ispita prije isteka probnog roka? unaprijed hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija