Jump to content

Josip1978

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Josip1978 objavio

  1. Iz iskustava do 6 mjeseci bez problema reklamacije na obuću i odjeću.
  2. Ovdje mogu dodati situaciju sa svojim kumom. Čovjek radi 100 na sat za firmu po cijelom svijetu putuje. Doživi moždani udar i predstavnici dođu u bolnicu izrazit želju za brz oporavak i kao bla bla sve ćemo Vam pomoći... Nakon mjesec dana zovu i pitaju kada ćeš se ti vratiti, posao trpi. A on ne može hodati od moždanog i razgovjetno govoriti. Prošlo 6 godina od toga, još se nije oporavio. Inače radi se o Švicarskoj i barem je mirovinu dobio.
  3. Provjerite dobro uplatnicu koju ste dobili jer po Zagrebu kruže lažne kazne sa brojem računa privatne osobe, a naslovljen na Zagrebački Holding ili sl.
  4. Moje mišljenje je da nije. Jer on ne zna da li ste Vi koristili godišnju prijavu i ne treba znati. L.p
  5. Ako imate plaću ugovorenu na brutto iznos utječe. Imate dosta na netu i lako si izračunate koliki je to iznos.
  6. Imate pravo za prošlu godinu podnijeti prijavu i navesti dijete na prijavu te dobiti povrat poreza za cijelu prošlu godinu. Za godine prije mislim da ste propustili. Za proslu godinu ćete dobiti priličan iznos, koji pak ovisi o vašim primanjima, a na netu imate niz poreznih kalkulatora. Ja osobnu djecu ne držim na poreznoj kartici nego ih jedanput godišnje prijavljujem prilikom porezne prijave. Ona se obavlja do 28.02 u vašoj ispostavi porezne uprave.
  7. Rođakinja pokušava 11 godina ovršiti bivšeg supruga za neplaćanje alimentacije koji živi i radi u Austriji ali bezuspješno.
  8. Plus još i vraćanje novca osiguranju kada oštećeni automobil bude popravljen, a to može biti i desetke tisuća kuna ovisno o modelu automobila.
  9. Tako je. I vrlo zanimljivo, OPN sud riješi jako brzo 45 dana od žalbe.
  10. Ja od suda nakon žalbe, dobio i kaznu i troškove postupka da platim. Na kraju platio puno više. Nisam imao sreće.
  11. Moj šogor imao sličnu situaciju. Napuhao 0,6.Osiguranje pokrilo štetu oštećeniku. Nakon 2 godine morao sve platiti sa kamatama. Radilo se o nekoliko desetaka tisuća kuna.
  12. Samo za malu usporedbu. Kopču na braniku za Nissan Primeru sam platio 800 kn. Da 800 kn 2×2cm
  13. Prošlo je 11 godina. Tko zna da li se vratio?
  14. Zahvaljujem Vam na odgovoru.Angažirati ćemo pravnika. Lijepi pozdrav,Josip
  15. Poštovani, molio bih odgovor na pitanje. Naime radim u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji već 16,5 godina i dobili smo od firme obavijest da će nas 35 djelatnika iz održavanja preuzeti druga kompanija pod istim uvjetima koji će vrijediti godinu dana,a nakon toga kud koji mili moji. Naše Radničko vijeće nam kaže da ne možemo ništa protiv prijenosa djelatnosti. Naime samo prije dva mjeseca dosta djelatnika je dobilo otkaz,a samim time i otpremnine koje su iznosile pola plaće po godini staža. Na moje pitanje što ako ne potpišem ugovor s novom kompanijom, odgovorili su mi otkaz bez otpremnine. Međutim na pitanje što ako nas 20 ne potpiše rekli su da imamo krizu i da će se u pregovore uključiti Ljudski resursi. Što mi kao grupa od 35 ljudi možemo učiniti kako bi dulje od godinu dana zadržali naša prava,plaća,prekovremeni,dodaci na otežane uvjete rada (rad na visini),godišnji odmor,otpremninu za puni radni staž,a ne samo staž u novoj kompaniji. Znam da možda previše tražim,ali održavanje kompanije u kojoj radimo će se morati nastaviti u istom ritmu i kvaliteti kao dosada. Kakva su nam prava i mogućnosti jer smo spremni uzeti i pravnog zastupnika. Hvala na odgovoru ili savjetu. Josip
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija