Jump to content

Josip1978

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Josip1978 objavio

  1. prije 1 sat, Ivo69 je napisao:

    Postovani Sivko,

    nije cak niti to bilo u stilu "kad ces se pojaviti" da ispitaju teren, nego vrlo ozbiljno, a potpuno neutemeljeno terecenje da cu ja odgovarati ako to ne napravim tj, prodje rok. 

    Sto je van pameti, pitam se (Boze me prosti) sto bi bilo da lezim u komi, sto da sam ruke polomio,i tko zna sto sve, da li bi tada shvacali da ne mozes biti odgovoran za ono sto ne mozes napraviti? 

    Uglavnom situacija po mene je vrlo teska i ne znam vise sto uciniti. Naime pokusava me se vec godinu dana rjesiti i potjerati otkazom po svaku cijenu, smjesta mi se stalno, konce drzi politicka funkcija u organizaciji u kojoj radim. I evo dan dva nakon ovog mog upita ovdje, na sjednici upravnog vijeca mimo dnevnog reda potegnuta je tocka da mi se da otkaz i gotovo ultimativno se trazilo da to izglasaju jer celna osoba "nije zadovoljna mojim radom". Clanovi od njih 6 petoro su apsolutno bili protiv i u atmosferi "svadje" i konflikta  sprijecili ovaj pokusaj i to bez da sam uopce znao da ista ta osoba koja me zove sprema takvo sto i da po toj logici ocito i to sto ne mogu napraviti je moj prekrsaj! Potpuni sok sam dozivio!!!

    Da ne duljim sad - molim Vas tko god zna sto mi je ciniti? Koliko znam po zakonu bi postupak morao ici tako da mi se iznese sto sam to "skrivio" te da imam pravo se ocitovati, odnosno prvo bi moralo ici opomena - ukoliko bi uopce skupili dovoljno necega da me terete. Pa potom ako se dogodi neko neispunjenje ili krsenje r.obveze otkaz (iskreno i vjerujte mi ne postoji krsenje,ni lakse ni teze). 

    Kako da se zastitim u odnosu na ovo postupanje?  I kako dalje, kako raditi u uvjetima i sa osobom koja je tako otvoreno pokazala samo zelju da me makne (i to politicku-nisam podoban, sve to trpim dugo i zato sam se i razbolio...). Inace sluzbeno ovaj manevar da me smijene ni nemam priopcen nego su mi neko sokirani i uznemireni clanovi odbora samo prenijeli tada.

    Pomagajte tko moze i zna sto napraviti, na rubu sam i zdravljem a i zbog bojazni da ne napravim krivi potez ili propustim zastiti svoja radna pa i ljudska prava....

     

     

    Ovdje mogu dodati situaciju sa svojim kumom.

    Čovjek radi 100 na sat za firmu po cijelom svijetu putuje. 

    Doživi moždani udar i predstavnici dođu u bolnicu izrazit želju za brz oporavak i kao bla bla sve ćemo Vam pomoći...

    Nakon mjesec dana zovu i pitaju kada ćeš se ti vratiti, posao trpi.

    A on ne može hodati od moždanog i razgovjetno govoriti. 

    Prošlo 6 godina od toga, još se nije oporavio.

    Inače radi se o Švicarskoj i barem je mirovinu dobio.

     

  2. Imate pravo za prošlu godinu podnijeti prijavu i navesti dijete na prijavu te dobiti povrat poreza za cijelu prošlu godinu. 

    Za godine prije mislim da ste propustili.

    Za proslu godinu ćete dobiti priličan iznos, koji pak ovisi o vašim primanjima, a na netu imate niz poreznih kalkulatora.

    Ja osobnu djecu ne držim na poreznoj kartici nego ih jedanput godišnje prijavljujem prilikom porezne prijave. 

    Ona se obavlja do 28.02 u vašoj ispostavi porezne uprave. 

  3. Poštovani,

    molio bih odgovor na pitanje.

    Naime radim u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji već 16,5 godina i dobili smo od firme obavijest da će nas 35 djelatnika iz održavanja preuzeti druga kompanija pod istim uvjetima koji će vrijediti godinu dana,a nakon toga kud koji mili moji. Naše Radničko vijeće nam kaže da ne možemo ništa protiv prijenosa djelatnosti. Naime samo prije dva mjeseca dosta djelatnika je dobilo otkaz,a samim time i otpremnine koje su iznosile pola plaće po godini staža. Na moje pitanje što ako ne potpišem ugovor s novom kompanijom, odgovorili su mi otkaz bez otpremnine. Međutim na pitanje što ako nas 20 ne potpiše rekli su da imamo krizu i da će se u pregovore uključiti Ljudski resursi. Što mi kao grupa od 35 ljudi možemo učiniti kako bi dulje od godinu dana zadržali naša prava,plaća,prekovremeni,dodaci na otežane uvjete rada (rad na visini),godišnji odmor,otpremninu za puni radni staž,a ne samo staž u novoj kompaniji. Znam da možda previše tražim,ali održavanje kompanije u kojoj radimo će se morati nastaviti u istom ritmu i kvaliteti kao dosada. Kakva su nam prava i mogućnosti jer smo spremni uzeti i pravnog zastupnika.

    Hvala na odgovoru ili savjetu.

    Josip

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija