Jump to content

AnitaAnita

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Isplaćuje se regres, dar za djecu, na ruke. E sad, otpremnina kao takva, uz to što je iznos poveći, i možda ima utjecaja uplate zdravst.i mirov.doprinosa, doista ne znam. Jer decidirano zašto nema uplate drugačije nego na tekući, nisam dobila.
  2. Da...pretpostavih da je tako, no, ipak sam htjela savjet dodatni potražiti. Zahvaljujem.
  3. Radi se o državnoj firmi. Koliko je uopće moguće da će kao takva ići na dogovor oko isplate na drugačiji način, u to sumnjam. Čisto iz razloga jer vjerujem da nisam jedina sa istim ili sličnim slučajem. Isto tako, ova druga varijanta bi vjerojatno (pretpostavljam) dodatno zakomplicirala situaciju i mogu biti dovedena pred onaj, prvi čin: dobiti će te otpremninu na tekući račun a to što je pod ovrhama, nije naš problem-njihov, jel. To je moja neka pretpostavka...
  4. Pozdrav. Imam opciju dobiti otpremninu u firmi u kojoj radim 22 godine, s time da mi je tekuci racun u blokadi. Receno mi je u firmi da ne postoji opcija uplate na zasticeni racun ili isplata u gotovini. Kako svasta cujem sa strane, mozete li mi dati savjet sto je ispravno po zakonu i da li mogu ikako utjecati? Unaprijed zahvaljujem.
  5. Štovani, molim za savjet i pomoć. U braku sam sa stranim državljaninom, nepuna 3 mjeseca. Brak je sklopljen u RH u matičnom uredu. Nemamo ništa zajedničko stečeno. S obzirom da je očito bila velika greška i međusobno nepoznavanje koje je preraslo u različite životne interese, predala bih zahtjev za razvod ili poništenje braka. Nismo u kontaktu, on ne živi ovdje, niti je predan uopće zahtjev za privremeni boravak. Htjela bih što prije to riješiti i predati na Općinski sud, sa svoje strane, s obzirom da nisam u kontaktu sa njim. Na sudu su me uputili da pogledam po internetu kako izgleda zahtjev, jer oni nisu sigurni što bi mi rekli. Dakle, mogu li sama predati zahtjev, da li mi treba odvjetnik i da li je nužno nabrajanje unedogled razloga za raskid/razvod? Molim Vas za pomoć. Unaprijed zahvaljujem.
  6. Isprike na poruci prethodnoj, slučajno sam pogrešno stisnula i proslijedila ju.
  7. Dakle, dvije godine boravka na istoj adresi za mene kao podstanara iziskuje trajni boravak na toj adresi. U slučaju promjene adrese podstanarske, opet prijaviti novo boravište. Za supruga, 5 godina traje za tr Ažurirano Shvaćam. A u slučaju promjene adrese, kontaktirati MUP, tj.nadležnu PP. Da li znate, načula sam da će biti duže od 5 godina za trajni boravak, a nisam pratila da li su izašli novi zakoni o strancima ili prebivalištima. Ili su to samo insinuacije neke? Iako, sve je moguće...
  8. Ok, shvatila. Krećem u smjeru prijave gdje ćemo doista živjeti, da. Veliko hvala na pomoći.
  9. Jedino vidjeti u policiji, reći im da živim kao podstanar, ali prijavu tamo nemam. Pa ako će oni u policiji inzistirati da se to promijeni, kao priv.boravak, onda to učiniti. Jer stvar je do stanodavca, ne želi svatko prijavu raditi. Ne znam da li ima slučajeva, a vjerujem da ima, da su ljudi podstanari a prijavljeni sa stalnim boravkom na drugoj adresi. Porez se plaća, zna se da sam podstanar. Ne znam, nisam pametna...
  10. Biti će iste, naime, ja živim u podstanarstvu, i iz tog razloga mi je boravak još uvijek na adresi kod roditelja. A fizički tamo ne živim, jel. Tako sam i mislila supruga prijaviti, na adresu od roditelja, sa naznakom adrese podstanarstva gdje realno živim. I plaća se porez, dakle, zna se da je u tom stanu podstanar, ali nisam prijavljena tamo kao privremeni boravak da imam. Radi se o istom gradu, konkretno, Velika Gorica, i roditelje redovno posjećujem. Uz to, imam i dijete iz prvoga braka, i zato smo u podstanarstvu, radi svoga mira i neke komocije, ipak. Nadam se da ništa od navedenog ne utječe negativno na izdavanje potvrde o privrem.boravištu.
  11. Odlično, bitno da postoji ta rubrika. Hvala puno na svim odgovorima.
  12. Dakle, samo naglasiti da sam podstanar na drugoj, različitoj adresi od one sa prijave ili to nije bitno?
  13. Još jedna, bitna stvar, ako znate. Prijavljena sam na adresu kod roditelja, a podstanar sam. Suprug mora biti prijavljen na adresi kojoj sam i ja prijavljena, i da li u PP mjesta gdje živim-isto je kao i moja prijava-treba naglasiti to, za podstanarstvo, te da zapravo živim(o) tu? Radi te kontrole. Jer, dokle god sam podstanar, ne mijenjam adresu prebivališta, tako imam dogovoreno sa stanodavcima. I da li išta mijenja u proceduri eventualno preseljenje u drugi stan, također najam?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija