Jump to content

Condor93

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, neki dan sam prešao kroz debelo žuto (cca 1-2 metra prije semafora se promjenilo u crveno) na križanju Nežićeve i horvatove u N.Zagrebu. Mislio sam da ću proći te sam ubrzao ali bilo je naknap. To je 1 put da sam prešao na crveno od kad vozim. Inače ne hvatam žuto nego kočim ali mi se taj dan žurilo.. https://www.google.com/maps/place/Ho...8!4d15.9809291 Iznad semafora je mala okrugla kamera. E sad neki kažu da je to samo senzor za semafor da brže pali zeleno po potrebi inteziteta prometa a neki kažu da je to i kamera. http://cityportal.hr/wp-content/uplo...-kamerom-5.jpg Zanima me da li kamere iznad semafora snimaju prelazak na crveno?
 2. Pozdrav svima, zadnjih 2 godine radim kod poslodavcima na ugovor na određeno vrijeme. Prvo sam bio na probnom roku, pa na 1 mjesec, na 3 mjeseca, 9 mjeseci, 1 mjesec, 2 mjeseca, 9 mjeseci, i sad zadnje je na 3 mjeseca. Trenutno mi vrijedi ugovor od 3 mjeseca i istječe 30.03.2019g. U ugovoru se samo spominje : "Ovaj Ugovor se može redovito otkazati prema odredbama Zakona o radu i Pravilnika o radu društva, a izvanredno se ovaj ugovor može otkazati u slučajevima predviđenim zakonom i Pravilnikom o radu društva" Zanima me da li mogu otkazati ugovor tj dati otkaz a da nemoram odraditi otkazni rok? Također me zanima što moram napisati na papiru (otkaz ugovora o radu, npr Dajem otkaz dana tog i tog ...)? Ima li nekih primjera otkaza?
 3. Super, hvala na brzom odgovoru. Kanim sutra platiti 50% kazne. Samo informativno me zanima što ako prođu ta 3 dana? Onda treba platiti cijelu kaznu i u kojem roku?
 4. I meni se čini da sam sve u svemu dosta dobro prošao. i 750kn je dosta novaca za kaznu tak da dobro da je samo pola. Zar to zaista nebude nigdje ni u njihovoj internoj arhivi da sam imao nesreću? Budem uplatio sutra prije posla. Uplaćujem na pošti ili Fini svejedno. Također mi na općoj uplatnici piše Primatelj :DRŽAVNI PRORAČUN i nema nikakve adrese. Pretpostavljam da je IBAN broja primatelja i poziv na broj primatelja dovoljan?
 5. Pozdrav svima, danas sam od poštara preuzeo plavu kuvertu s naslovom PREKRŠAJNI POSTUPAK. Ovdje navodim prijepis sadržaja Obavijesti: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "PREDMET: Obavijest o počinjenom prekršaju, - plaćanje kazne, traži se Poštovani, policijski službenik ove postaje Izvješćem o počinjenom prekršau broj ---------- utvrdio je da je vozilom--------------- dana ------------ u ------------------ počinjen prekršaj opisan u čl. 43 st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po čl.43 st.3 , uz primjenu članka 293 stavka 1 istog Zakona, za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 1500,00 kuna. Obavještavamo Vas da, sukladno članku 245 prekršajnog zakona, za navedeni prekršaj možete platiti novčanu kaznu priloženom uplatnicom u visini polovice propisanog minimuma ili polovice točno određenog iznosa novčane kazne u roku tri dana od dana zaprimanja ove obavijesti, u kojem roku je tada ovoj Policijskoj postaji potrebno dostaviti dokaz o uplati novčane kazne. Za prekršaj za koji se novčana kazna uplati na opisani način, smatrati će se da je novčana kazna uplaćena u cijelosti, neće se voditi prekršajni postupak protiv počinitelja, izrečena kazna se neće unositi u prekršajnu evidenciju, a počinitelj prekršaja se neće smatrati osobom osuđenom za prekršaj. Ukoliko ne platite novčanu kaznu u propisanom roku , protiv Vas će biti pokrenut prekršajni postupak izdavanjem obaveznog prekršajnog naloga, sukladno odrdbama Prekršajnog zakona. Napominjemo da prekršajni postupak protiv Vas , u ovom trenutku još nije pokrenut te protiv ove obavijesti ne možete podnositi pravne lijekove. S poštovanjem, PRILOG: Nalog za nacionalna plaćanja" ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zanima me sljedeće: * Znači u roku 3 dana od zaprimanja obavijesti platim 750,00kn (50% od 1500kn izrečenih u obavijesti) smatrati će se da je novčana kazna uplaćena u cijelosti, neće se voditi prekršajni postupak protiv počinitelja, izrečena kazna se neće unositi u prekršajnu evidenciju, a počinitelj prekršaja se neće smatrati osobom osuđenom za prekršaj? * Od kojeg dana počinje teći rok od 3 dana te do kada treba uplatiti kaznu? Pošiljka je preuzeta danas 29.1. * u kojem roku od uplate treba dostaviti Policijskoj postaji dokaz o uplati (isto u ta 3 dana)? Samo donesem kopiju opće uplatnice ili ju moram kopirati?
 6. Znači ako sam dobro razumio mogu dobiti : A.) Prekršajni nalog s iznosom kazne koji mogu odmah platiti (mogućnost plaćanja 2/3 u roku nekoliko dana) B.) Prekršajni nalog bez iznosa kazne te riješavanje kazne na sudu? Ili po onome što su oni napisali: c.) Obavijest o počinjenom prekršaju (mogućnost plaćanja 1/2 kazne) Koliko otprilike treba od sastavljanja Zapisnika o prometnoj nesreči do slanja Obavijesti? Par tjedana, mjesec, dva? Budemo vidjeli kad stigne obavijest, pa se onda javim. Hvala na pomoći
 7. Po čl 109 kojeg zakona? Znači prvo će doći Obavijest da će biti podnesen optužni prijedlog il i Obavezni prekršajni nalog s time da se nemože ni za jedno odmah platiti kazna? "Na policiji sam podigao Zapisnik o prometnoj nesreći te na kraju piše da će protiv mene podnijeti Obavijest o počinjenom prekršaju zbog počinjenja prekršaja iz čl.43 st. 2 kaž. po čl. 43. st 3. ZSPC-a uz primjenu čl. 293 st 1. istog Zakona." Znači nemogu staviti oba članka kao dio kazne?
 8. Koliko okvirno treba od sastavljanja Zapisnika do slanaj Obavijesti? Da li će u Obavijesti biti navedena kazna koja se može platiti ili se baš mora ići na sud? Ja shvaćam da sam kriv te bih htio samo smanjiti iznos kazne. Da li u obavijesti odmah ponude plaćanje 2/3 kazne?
 9. Da li se može uzeti neka olakotna okolnost (mladi vozač, nikad prije kažnjavan, 0,0 na alkotestu te vezan u trenutku nesreće) pri smanjenju kazne?
 10. Pozdrav svima, imao sam manju prometnu nesreću sa samo materijalnom štetom. Prilikom izlaska sa parkinga sam se sudario s drugim vozilom. Ja sam skretao desno a vozilo je išlo ravno (iz smjera desno gdje ja skrećem). Ispred mene je bilo više vozilo pa sam ja prekasno učio vozilo s koji sam se sudario. Također je to vozilo sa pola širine ušlo u moju traku. Šteta : ogreban prednji branik cca 20*10cm na tom vozilu i manje kod mene. Uglavnom vozačica je inzistirala na pozivanju policije a ne riješavanju preko osiguranja te su oni su došli i napravili očevid. Ja sam dobio od svog osiguranja poziv na pisanje izjave o prometnoj nesreći te sam to i obavio u svom osiguranju. Na policiji sam podigao zapisnik o prometnoj nesreći te na kraju piše da će protiv mene podnijeti Obavijest o počinjenom prekršaju zbog počinjenja prekršaja iz čl.43 st. 2 kaž. po čl. 43. st 3. ZSPC-a uz primjenu čl. 293 st 1. istog Zakona. Na internetu pod tim zakonom piše sljedeće: čl.43 st 2 i 3 " 2. RADNJE VOZILOM U PROMETU Članak 43. (1) Vozač koji namjerava na cesti ili drugoj prometnoj površini obaviti neku radnju vozilom (uključiti se u promet, prestrojiti, odnosno mijenjati prometnu traku, pretjecati, obilaziti, zaustavljati se, skretati udesno ili ulijevo, okretati se polukružno, voziti unatrag i sl.) ne smije početi takvu radnju ako time dovodi u opasnost druge sudionike u prometu ili imovinu. (2) Prije započinjanja radnji iz stavka 1. ovoga članka, vozač je dužan uvjeriti se da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. (3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. čl. 293 čl.1 3. POSEBNE ODREDBE O PREKRŠAJIMA Članak 293. (1) Za prekršaje iz ovoga Zakona kojima je izazvana prometna nesreća samo s materijalnom štetom, kaznit će se počinitelj prekršaja novčanom kaznom propisanom za taj prekršaj uvećanom za iznos do 1.000,00 kuna. * Zanima me u kojem ću roku otprilike ja dobiti tu Obavijest te kako (poštom)? Nemoram ići na policiju ii sud? U kojem roku se treba platiti te dvije kazne te može li se platiti 50% ili 2/3 kao što se neke kazne mogu platiti u roku par dana te koji je rok za plaćanje pri tom "popustu"? Hvala unaprijed svima "
 11. Pozdrav, imam problem sa jednim susjedom koji stalno pušta psa s lanca. Pas svaki dan luta selom, te dolazi na moje dvorište (skače preko 1,5m ograde) kod moje kuje. Skače stalno, ne samo kad se vodi. Pas mi stalno trga žicu od ograde,skače na kapiju,piša i sere i uništava posađeni vrt. Ne radi to samo meni nego ide i kod drugih u susjedsvu. Pas je čak i par puta napao moje ukučane tako što je režao i lajao te letio na nih kad idu ujutro na bus. Već sam psa stoputa otjerao,izderao se na njega i gađao ga kamenjem da bi ga otjerao ali nema pomoći. Vlasnicima sam se žalio ja osobno, moj tata i dosta drugih susjeda ali oni ništa ne poduzimaju. Kaže da njegov pas neće nikad bit na lancu, i da mu pobjegne da on nemože pazit na njega. Kaže ak dođe na dvorište otjeraj ga. Sin od vlasnika psa mi je sam rekao da ga je ugrizao za guzicu, a pas laje i na manjeg sina kad ga šeta (od cca 8god) , taj manji sin ga stalno "šeta" bez povoca a pas opet dolazi na moje dvoršte.Kolko ja znam pas mora biti na uzici i s punoljetnom osobom. Kome se mogu žaliti, i da li se vlasniku može napisati kazna ili bolje oduzeti pas (jer im kazna neće pomoći s obzirom da navedeno stanje traje godinama a 5-6 susjeda se žalilo i on po starom)? I ja imam psa, pa moja kuja nigdje nebježi i neradi nikom probleme. Znam da pas nije kriv, ali više to nemogu trpjeti da nečji tuđi pas dolazi i napada moju obitelj, i uništava moju ogradu koju sam nedavno popravio i vrt.Nemam ja ni vremena ni volje svaki dan pratiti ukućane do stanice jer ih pas napada. Zar se moj stari 2 godine borio za hrvatsku ukojoj se ne poštuju zakoni i gdje će neko mene j*bat u mojem dvorištu? Da li se uopće odgovara ako ga ubijem jer me napada na mojem dvorištu?
×
×
 • Napravi novi...