Jump to content

sviby

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sviby objavio

  1. A ako u računicu dodaš ovo : https://branitelji.gov.hr/vijesti/obavijest-hrvi-korisnicima-osobne-invalidnine/4108?fbclid=IwAR3rTrbsGIW-ymfWb89Wk0RaLFINvlFfSV49sYjDIG9p8zZ_BDiBncdFht4
  2. Možda ovo : https://www.mirovinsko.hr/hr/od-1-sijecnja-2021-smanjene-stope-poreza-na-dohodak-utjecu-i-na-mirovinska-primanja/1644
  3. Prošle godine tu kod mene krenula aglomeracija. I odlučeno da se stara cesta proširi na 5m + pješačka staza. Gdje je problem, rekli bi? Problem je da je moje dvorište i kuća u depresiji u odnosu na novu cestu (dižu je za otprilike 25cm), i trenutno su postavli rubnike na 0,5m od ograde/ulaznih vrata tako da ja nikako sa autom nemogu ući u dvorište. Na problem (bilo mi je jasno kak bu to izgledalo zbog postavljenih šahtova kanalizacije) sam upozoravao i općinu (prije Božića), šefa gradnje (prije postavljanja rubnika). 24.02.2022. ujutro sam otišao na sprovod, a kad sam se vratio više nisam mogao u dvorište (I garažu). Poslije par dana parkiranja kod susjeda i nekoliko (8) usmenih obečanja tipa "Sve bu u redu, nema problema, bumo rešili", razmotirao sam te rubnike koji su mi blokirali ulaz u dvorište i odložio sa strane. + bolujem od ptsp-a i ova situacija mi je ono,... ne poboljšava stanje... Kakve su mi opcije? Da li ŽUC (Županijska uprava za ceste) smije tako raditi? Da kontaktiram nekog odvjetnika zbog svega toga? ps Najjača mi je izjava šefa gradnje " Ovo je župnijska cesta pa sam došao vidjeti u čemu je problem, da je ovo državna cesta nebi vas nitko ništa pitao."
  4. Pozdrav svima. Nadam se da sam pogodio temu. Koliko dana prije roka plačanja treba biti isporučen račun (ili koliko dana nakon isporučenog računa ja imam rok da ga platim?) ? Znam da je nekad bilo 7 dana prije roka plačanja (ili od kad sam dobio račun). Dali se nešto promijenilo? Imam slučaj sa bankom koja račun ispisuje 1. u mjesecu, šalje 5. u mjesecu (pečat HP na kuverti), do mene dolazi 12. u mjesecu. Rok za plačanje 10. u mjesecu, plačen 12. kad sam ga i dobio. Sljedeći mjesec "čestitka" u vidu zateznih kamata za 2 dana. Nije velika lova u pitanje nego princip (bankarska shema za zaheb klijenta).
  5. Bez ukaza - nema plaće. Ako je bila plaća,negdje postoji i ukaz. Plaća,put prema rješenju tvog problema.
  6. Očito je čin sporan.Ako nije upisan u vojnu knjižicu,ili ako nemaš ukaz o dodjeli čina ili postavljenju na dužnost(ili kako se to zvalo,zaboravio sam),u problemima si.Bez ovog spomenutog,to što si ti nosio oznaku čina ili obnašao neku dužnost nikome ništa ne predstavlja.Pokušaj u uredu za branitelje pitati kako da saznaš da li si u nekoj evidenciji MORH-a koja vodi brigu o dodijeljenim činovima.Ako te nema - popušio si.Očito u tvojoj postrojbi se nisu zamarali takvim stvarima pa sad imaš probleme.Mislim da su se dodjele činova objavljivale u NN. A ako ideš u mirovinu kao HRVI onda se gleda samo čin ili dužnost dok si bio DVO.Naknadno dodijeljene činove ne priznaju u obračunu za mirovine. Malo sam zapetljao,ali se nadam da sam pomogao.
  7. Stavio sam post i link jer su ispočetka spominjane braniteljske mirovine. Otkud zaokret...?
  8. Bumo videli koliko imaju hrabrosti kopati duboko!
  9. Počelo je,počelo.I to kod mene doma. http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/152937/Doktor-Ostoic-vec-jeprijavljivan-zbog-laznih-mirovina.html I ja sam bio kod njega,ali sam čist!
  10. Ja sam sa profesionalne 50-30-20(30 ozljeda na radu) prešao na opču 60-40(40 ozljeda na radu). Treba ti dosta razgovora(nalaza) psihijatra,psihološkog testiranja,dnevne bolnice i naravno da u nalazima piše pogoršanje. Ja sam na to išao tek kad sam psihijatra pitao šta misli o tome (da mi podrži leđa).Kad se on složio da je vrijeme sve papire mi je doktorica pripremila i predala mirovinskom.Ja sam doslovno samo razgovarao sa njom o pokretanju postupka.
  11. Možeš pokušati.Rečeno je da će se u iznimnim slučajevima priznavati invalidnosst i poslije famoznog roka. Ali trebaš znati da to traje bar tri godine,nekoliko dnevnih bolnica,psiholoških testiranja,redovitih kontrola... Iskreno,šanse su ti jaaaako male.Pokušaj,nemaš kaj izgubiti.
  12. Ja sam na pismeni zahtjev da mi se prizna kontuinitet dobio odgovor da postrojba nije borbeno djelovala i da se zahtjev kao takav odbija.I upučuje me se na upravni spor ako nisam zadovoljan. Mogu skenirati odgovor ako treba. Istina je nažalost.A događalo se prije 4 godine.Još je baka bila tu. Neko jede meso,neko kupus,a prosjek je...
  13. Ja sam isto tako prošao.U uredu za obranu postoji evidencija o odredu narodne zaštite. Ali ministarstvo ne priznaje jer kao nismo borbeno djelovali. Baš.Oko Varaždina smo se skupili zbog roštilja. Na žalbu mi se nije išlo i tako mi je dosta svega.
  14. Mislim da kazna zatvora u trajanju dužem od 6 mjeseci obustavlja isplatu mirovine do isteka kazne.Provjeriti u uredu za branitelje.
  15. Trebalo bi dva mjeseca ako nekaj ne zaribaju.U svakom slučaju čekaju te zaostatci. Samo mirno,uzmi na mirovinskom one podatke da možeš pratiti na internetu kaj se dešava,i dosađuj im,nazivaj,uglavnom budi dosadan ali kulturan.
  16. Napiši žalbe i iskustva podijeli sa nama!
  17. Mene malo zbunjuje 100% opča mirovina.Koliko znam ili si u profesionalnoj ili opčoj.Onda se te dijele na postotke o kojima pišeš. Moj slučaj-doktorica OP napisala obrazac(prošle godine) poziv u područnu službu HZMO(donesite originale,nitko me nije ni pitao za njih,obrazac) prijedlog vještaka odlazi u ZG vrača se srezan područna HZMO ne poduzima ništa oko novog obračuna meni prekipjelo,užarili se telefoni,isprike na sve stane uglavno,nekog boga su sjebali pa je sve umjesto dva mjeseca trajalo pet mjeseci Inače sam bio u profesionalnoj 50-50,sada opča 60-40.
  18. Štovani kolega,sve Vam piše malo postova gore.
  19. Danas dobio drugostupanjsko za stalno.Gotovo je,gotovo...
  20. Dali se nova mirovina računa od dana vještačenja u HZMO-u ili od dana izdavanja drugostupanjskog rješenja?
  21. Ja sam imao samo kratki razgovor sa vještakom.Več je očigledno bio proučio papire. 5-10 minuta i bilo je gotovo.Rekao mi je svoju odluku i ako ne vjerujem, kad dobijem rješenje (ako ne bude isto),da mogu doči do njega i da če mi pokazati svoje pismeno rješenje. Onda je sve išlo na reviziju u ZG i naravno - srezano.
  22. Prvo sam skupio dokumentaciju,pa razgovarao sa psihijatrom,pa doktoricom o tome.Onda je doktorica napisala zahtjev za komisiju (neznam točan naziv) a sestra odnesla na HZMO. Nije me tražila 500Kn,nikome nikad nisam poklonio ni čokoladicu,samo sam tražio da naprave ono za što su plačeni.
  23. Mislio sam na dopunsko. Izvinjavam se ako nisam bio jasan.
  24. Pa ja sam ove godine dobio opču poslije godine i pol profesionalne.Samo kažem da če u HZMO-u svakoga odgovarati da pokuša ostvariti svoje pravo. Pojačati papire,doktor ispuni obrazac i čekati poziv. Nikakvi savjeti od HZMO-a.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija