Jump to content

Luudsam

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Luudsam

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

348 pregleda profila
 1. Pa stvar i je u tome da bi to trebao biti moj dug s obzirom da nisam bio zaposlen nigdje a bio sam odgovorna osoba i vlasnik firme. Znači da firma prema meni nije ni mogla imati dugovanja. Jednostavno kao što sam prije rekao nigdje nisam mogao raditi zbog zdravstvenih problema. Kao odgovorna osoba trebao sam biti osiguran po nekoj osnovi a nisam bio. Cijelo to vrijeme do danas , pa ni sada mi zbog toga nitko nije pravio probleme. Mislim na HZMO i HZZO. Niti porezna. Uskoro će biti dvije godine da je firma brisana iz registra nakon provedene likvidacije zato i pitam ovdje sve vezano za promjenu zakona (NN 115/2018 od 20.12.2018.Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o.mirovinskom osiguranju: ,članak 34 glasi" U čl.119 dodaje se stavak 3: Ako zavod u roku od 12 mjeseci od dana nastanka obveze na osiguranje ne donese rješenje o priznanju svojstva osiguranika, svojstvo osiguranika priznaje se s datumom donošenja rješenja Zavoda"). Po ovome ja sa tim ne bi trebao imati više nikakvih problema. Znam da pišem romane ali zaista samo želim potvrdu nekoga ko je upućeniji od mene da li je to točno. Mislim, je li zaista moguće da je to to?
 2. Nitko me ni za šta nije tražio niti pokušavao naplatiti. Nikakvu ovrhu nemam. Mogu još provjeriti na e građani. Znači ako sam dobro shvatio ako do sada nitko nije našao taj dug onda mi ga sada niti ne mogu naplatiti? I opet puno hvala
 3. Znači da sad nemam nikakvih mogućih i nemogućih dugova ni prema HZMO-u ni prema HZZO-u? Možda sam dosadan ali kod nas ovakve stvari se ne događaju svaki dan i zvuče nevjerojatno. I hvala na odgovoru
 4. Pozdrav svima Nije me bilo ovdje dugo vremena. Sad imam par pitanja vezano za moju situaciju opisanu u prošlim postovima. Uglavnom, likvidacija je prošla bez problema. D.o.o. koji sam imao je brisan iz registra trgovačkog suda (provedena likvidacija bez ikakvih problema). E sad s obzirom na novi zakon (NN 115/2018 od 20.12.2018.Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o.mirovinskom osiguranju: ,članak 34 glasi" U čl.119 dodaje se stavak 3: Ako zavod u roku od 12 mjeseci od dana nastanka obveze na osiguranje ne donese rješenje o priznanju svojstva osiguranika, svojstvo osiguranika priznaje se s datumom donošenja rješenja Zavoda") ja što se tiče HZMO-a ne bi trebao imati nikakav dug. Pitanje je da li je to točno? I šta je sa HZZO-om? Da li imam nekakav dug prema HZZO-u? Nisam se nigdje zaposlio ni poslije brisanja d.o.o.-a kao što nisam bio zaposlen ni prije likvidacije. Jednostavno problemi sa kralježnicom nikad neće nestati. Eventualno se mogu pogoršati a s obzirom na to trebao bi naći posao koji bi ja mogao raditi. Čitaj lakše dobiti na lotu. Zato i pitam da li netko zna šta je sa HZZO-om s obzirom da prema novoj promjeni zakona ja prema HZMO-u ne bi trebao imati nikakav dug. Da i do sada mi nitko nije pravio nikakav problem u vezi toga. Ni HZMO ni HZZO.
 5. Zahvaljujem na odgovorima. Još ću malo biti dosadan i neću više smetati. Ako porezna pokrene stečajni postupak dok traje likvidacija da li ja onda plaćam nekakve naknade ili bilo šta drugo? Ako plaćam da li su to isti iznosi kao da ja pokrećem stečajni postupak?
 6. E taj me dio zanima. Ako porezna nađe taj za sada nepostojeći dug dok traje likvidacija kakav je onda postupak? Mislim šta onda oni naprave s tim?
 7. Zahvaljujem na odgovorima. Dug za sada je hipotetski, imovine nema, godišnja izvješća se predaju i tromjesečno se radi obračun PDV-a. Ja nisam bio zaposlen nigdje (i još nisam). Ovaj ili najkasnije sljedeći tjedan pokrenut ću likvidaciju kod bilježnika pa kako bude. Ili će firma biti likvidirana ili će naći dug pa napraviti stečaj. Da li se u postupku likvidacije radi nekakva kontrola, mislim da li bi mogli hzzo ili hzmo pokrenuti stečaj dok traje likvidacija? Pitam čisto da znam šta me čeka kad krenem s tim. Još jednom zahvaljujem na konkretnim odgovorima.
 8. A skraćeni stečajni postupak? To sam malo kopao po netu i koliko vidim moja firma je već trebala biti u postupku skraćenog stečaja. Na koji način bi se to moglo pokrenuti? Da li bi ja mogao blokirati svoju firmu zbog neisplaćenih plaća pa da onda fina pokrene skraćeni stečajni postupak? Pitam jer ovako kako je sada taj moj nebulozni dug samo raste a ja bi htio to prekinuti. Ako bi netko preuzeo firmu da li onda i taj dug ide sa firmom ili ostaje meni kao odgovornoj osobi u tom trenutku?
 9. Zahvaljujem na odgovoru. Znači ako sam dobro razumio ako pokrenem likvidaciju firme mogu me a i ne moraju teretiti za taj dug, ovisno o tome da li se netko u nekom uredu sjeti toga. Ako bi išao u stečaj koliko otprilike traje postupak i koliko bi to koštalo? Ako bi mi natovarili taj tzv. dug znači da krenem u likvidaciju kakav bi onda postupak bio? Znam da je zakonom propisano da moram biti prijavljen na hzzo i hzmo ali sam zaista bio u takvoj situaciji da nisam mogao raditi. Nisam koristio nikakve usluge našeg zdravstva već sam privatno sve riješio i opet sam dužan a ako si nisam uplaćivao mirovinu ja je neću imati i opet sam dužan. Da li se stečajem može izbjeći takva situacija i nebuloza?
 10. Nisam bio zaposlen niti u svojoj firmi niti bilo gdje drugdje. Zbog zdravstvenih problema nisam mogao raditi. Nitko se nije javio niti je pravio ikakve probleme zbog toga. Kao što sam rekao firma nije blokirana niti ima bilo kakvih dugova. Sve naknade koje je trebalo platiti su normalno plaćane. Predavana su godišnja izvješća i tromjesečno obračun pdv-a. Zato pitam, likvidacija ili stečaj?
 11. Pozdrav Znam da već ima dosta otvorenih tema sa sličnim stvarima ali moja situacija je malo specifična. Imam d. koje nije u blokadi, nema dugova niti kredita. Riješio sam se sve imovine koja je bila na firmi, znači nešto prodano nešto rashodovano. Ja bi taj d. zatvorio. Problem je u tome šta sebi nisam mogao uplaćivati nikakve doprinose unazad tri godine zbog zdravstvenih problema jer nisam mogao raditi. Da li je meni bolje napraviti likvidaciju ili stečaj? Svaki savjet je dobro došao.
 12. Nakon što sam se smirio i opet pročitao šta sam danas potpisao poštaru moram se izvinuti zbog krivih činjenica koje sam vam prenio. Naime nije tužba nego poziv zbog skupljanja dokaza u izvanparničnom postupku. Dotični je zatražio dolazak sudskog vještaka pa bi i ja trebao biti prisutan. Šta se tiče radova zaista nismo od '98 ili '99 kod njega ništa radili nego dotični tvrdi da smo mu dali trajno jamstvo na izvedene radove. Normalno da to nije istina i da na takvo nešto ne bi pristali. Nema nikakvog takvog dokumenta da smo mi napisali ili potpisali takvu nebulozu. Da li je moguće da bi taj čovjek tako nešto krivotvorio? Ono već je odradio par godina zatvora zbog nekog šverca pa ne bi bilo čudno da i tako nešto proba. Uglavnom savjetovat ću se sa odvjetnikom a ako dođe do suda onda ću ga i angažirati.Još jednom izvinjavam se zbog krivih navoda i zahvaljujem na vašim savjetima i interesu. Hvala
×
×
 • Napravi novi...