Jump to content

teddybear1717

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, za vas vjerojatno jednostavno pitanje: Ukoliko radniku teče otkazni rok, i tokom njega radnik radi ozljede ili bolesti uzme bolovanje od tjedan dana, da li se otkazni rok pauzira i normalno nastavlja po završetku bolovanja? Znam da otkazni rok ne teče za vrijeme nesposobnosti za rad, zanima me samo da li nakon završetka bolovanja poslodavac može još dodatno produžiti trajanje otkaznog roka, osim produženja koliko je trajalo bolovanje. Pitam zbog: Članak 121. (4) Ako je došlo do prekida tijeka otkaznog roka zbog privremene nesposobnosti za rad radnika, radni odnos tom radniku prestaje najkasnije istekom šest mjeseci od dana uručenja odluke o otkazu ugovora o radu. Drugim riječima, može li bolovanje produžiti trajanje otkaznog roka više od produženja uzrokovanog samim bolovanjem? Hvala!
  2. Ugovor o radu se poziva na pravilnik o radu. Zanima me može li poslodavac, bazirano samo na pravilniku o radu, dakle ne kolektivnom ugovoru, produžiti otkazni rok koji traje 2 tjedna, (pošto je zaposlenje trajalo manje od 12mj.) ? Drugim riječima, može li se izmotavati da je 2 tjedna premalo da se nađu novi radnici, ili nešto slično, kako bi otkazni rok bio mjesec dana, a ne 2 tjedna kako bi mi trebao biti...
  3. Poštovani forumaši, srdačan pozdrav! Radim na trenutnom radnom mjestu 10 mjeseci i uskoro planiram uručiti ostavku. Za radni odnos trajanja manjeg od jedne godine predviđen je otkazni rok od 2 tjedna, to znam (nadam se da ne griješim), međutim, zanima me može li poslodavac produžiti otkazni rok na mjesec dana, tj. može li zbog nekog razloga legalno produžiti otkazni rok i time me duže zadržati na trenutnom radnom mjestu? Zbilja mi je u interesu otići što prije, jer mi uvjeti rada više ne odgovaraju, a i našao sam bolji posao za koji bi se htio što ranije početi pripremati i samim time započeti ga. Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija