Jump to content

fudo

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. .. ok, možda postoji mogućnost da se prebace potraživanja na 3., tj. da ustupim drugom vjerovniku
  2. Hvala na odgovoru, ali teško da bi mi dužnik izdao novu.
  3. Na zadužnici izdanoj od dužnika ovjerenoj kod javnog bilježnika (solemnizirana) mi je kao vjerovniku krivo upisan oib, hoće li biti problema kod aktiviranja iste obzirom da su ostali podatci tj. ime i prezime, adresa u redu. Hvala
  4. Jebe me se za nogomet i nogometaše, koje od njih imao bilo kakvu korist osim njih samih. Nisam čuo za nit jednog koji je bio u rovu, prema tome nek trče za loptom tj. lovom i šute.
  5. Iako nisam u redu za najavljeno smanjenje, moram primjetiti da je nedopustivo da nitko iz javnog zivota ne reagira na ove sulude prijedloge. S ovakvom tendencijom odnosa prema nama, svi cemo prije ili kasnije doci na red. Nedopustiv je i ovaj termin povlasten te prijedlog odvajanja od mirovina iz rada. Znači naše mirovine su iz nerada, i još samo da nam nalijepe trake na ramena, tako kad šetamo da svi znaju o kome se radi.
  6. .. prosječna je plaća u Hr 3-3500 kn, a statistika je nešto drugo, i to je to. Mudro su to smislili još prije ovih, podijeli pa vladaj, jer da se svima reže npr. linearno ili nelinearno, možda bi i bilo bunta, ovako ništa od tog.
  7. .. interesantno je kako ovi zadnji mudro igraju, ispipavaju mic po mic, kao najprije nećemo dirati branitelje u predstojećoj reformi mirovinskog, pa onda kao sprovesti ćemo reviziju invalidskih mirovina ali civilnih pa je ispalo da idu u reviziju po ko zna koji put i braniteljskih jer zna se šta je najveći trn svakoj vlasti. I onda se nitko s naše strane ne buni jer nema tko, pa ćemo razmisliti da se povlaštene mirovine odvoje od običnih ( kao da mi nismo bili radnici i većina ima kumulirane mirovine), pa se opet s naše strane nitko ne buni. E pa sad kad se svi slažu jer se nitko od naših "predstavnika" ne buni, ajmo mi njima i srezati. I sad mi lipo čekamo i nadamo se da neće biti ništa. Ali biti će, jer njihov plan je izjednačiti sve mirovine, srezati, pribaciti na proračun što znači nema usklađivanja, i za par godina plan će biti ispunjen. ... jer tu ima dosta pitanja koji se postavljaju, npr. kumulirana mirovina se sastoji od civilnog i vojnog djela, pa ako će rezati vojne onda neka režu taj dio, a civilni nek ostave.
  8. Izgleda da smo mi jedina grupacija koja nema svoje predstavnike, seljaci, doktori, profesori svi redom imaju nekog. Umirovljenike također neko zastupa, dakle sve osim nas ""povlastenih"". Jer ovako tko god prođe , opali jednu u prolazu, jer to su ti oni kojji se ne bune . Ima li koji da se založi za nas da barem kaže, ako je vec drzava u banani ako ce rezati nama nek srezu svima koji su na proracunu, od drzavne uprave, doktora, sudaca i sl.i eto ti spasa, nitko se nebi puno niti bunio. Ali ovako, uvijek najvise po nama, zadnja vlast od 20 mjera koje je trebala sprovesti (svaki tjedan mjera jedna), uspila je samo jedna i to uz blagoslov nekih smutljivaca. Pustite ljudi moji ideoloska pripucavanja, nas ko god dođe j... jer nemamo nikog ko nas zastupa i da kaže dokad, a svi se kunu deklarativno, branitelji su naša svetinja da nije bilo njih... blabla Dakle da zaključim, nek nasa parola bude npr. u stilu ili svima ili nikom. Ili smo ovce ili ljudi.
  9. Pa ovo nije loš prijedlog, budem tako napravio. Hvala
  10. Molim da li Hrvi plaćaju troškove ostavinske rasprave, tj. troškove javnog bilježnika. Ovdje negdje sam pročitao da je bilo slučajeva gdje su hrvi oslobođeni dijela troška. Moj javni bilježnik veli da nema teoretske šanse za oslobođenje tog troška jer to je kao javnobilježnička nagrada. Hvala
  11. To nisu gluposti, međutim s obzirom da sam malo htio pomoći, na ovakav nastup odustajem. Točnu proceduru po ovom pitanju potpuno znam, a ona ponekad buni i pravnike u navedenim uredima iz jednostavnog razloga.
  12. Zapovjedna dužnost se uzima u obzir samo ako je bila zadnja tj. u trenutku razvojačenja i iznosila najmanje 6 mjeseci .
  13. molim tko zna,obzirom da se zahtjev za besplatne knjige za studij predaje od 1.1.2012, dali porezne potvrde zatražiti za 2011 ili 2010 obzirom da je ovo školska godina 2011/2012?! Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija