Jump to content

fudo

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je fudo objavio

  1. .. ok, možda postoji mogućnost da se prebace potraživanja na 3., tj. da ustupim drugom vjerovniku
  2. Hvala na odgovoru, ali teško da bi mi dužnik izdao novu.
  3. Na zadužnici izdanoj od dužnika ovjerenoj kod javnog bilježnika (solemnizirana) mi je kao vjerovniku krivo upisan oib, hoće li biti problema kod aktiviranja iste obzirom da su ostali podatci tj. ime i prezime, adresa u redu. Hvala
  4. Jebe me se za nogomet i nogometaše, koje od njih imao bilo kakvu korist osim njih samih. Nisam čuo za nit jednog koji je bio u rovu, prema tome nek trče za loptom tj. lovom i šute.
  5. Iako nisam u redu za najavljeno smanjenje, moram primjetiti da je nedopustivo da nitko iz javnog zivota ne reagira na ove sulude prijedloge. S ovakvom tendencijom odnosa prema nama, svi cemo prije ili kasnije doci na red. Nedopustiv je i ovaj termin povlasten te prijedlog odvajanja od mirovina iz rada. Znači naše mirovine su iz nerada, i još samo da nam nalijepe trake na ramena, tako kad šetamo da svi znaju o kome se radi.
  6. .. prosječna je plaća u Hr 3-3500 kn, a statistika je nešto drugo, i to je to. Mudro su to smislili još prije ovih, podijeli pa vladaj, jer da se svima reže npr. linearno ili nelinearno, možda bi i bilo bunta, ovako ništa od tog.
  7. .. interesantno je kako ovi zadnji mudro igraju, ispipavaju mic po mic, kao najprije nećemo dirati branitelje u predstojećoj reformi mirovinskog, pa onda kao sprovesti ćemo reviziju invalidskih mirovina ali civilnih pa je ispalo da idu u reviziju po ko zna koji put i braniteljskih jer zna se šta je najveći trn svakoj vlasti. I onda se nitko s naše strane ne buni jer nema tko, pa ćemo razmisliti da se povlaštene mirovine odvoje od običnih ( kao da mi nismo bili radnici i većina ima kumulirane mirovine), pa se opet s naše strane nitko ne buni. E pa sad kad se svi slažu jer se nitko od naših "predstavnika" ne buni, ajmo mi njima i srezati. I sad mi lipo čekamo i nadamo se da neće biti ništa. Ali biti će, jer njihov plan je izjednačiti sve mirovine, srezati, pribaciti na proračun što znači nema usklađivanja, i za par godina plan će biti ispunjen. ... jer tu ima dosta pitanja koji se postavljaju, npr. kumulirana mirovina se sastoji od civilnog i vojnog djela, pa ako će rezati vojne onda neka režu taj dio, a civilni nek ostave.
  8. Izgleda da smo mi jedina grupacija koja nema svoje predstavnike, seljaci, doktori, profesori svi redom imaju nekog. Umirovljenike također neko zastupa, dakle sve osim nas ""povlastenih"". Jer ovako tko god prođe , opali jednu u prolazu, jer to su ti oni kojji se ne bune . Ima li koji da se založi za nas da barem kaže, ako je vec drzava u banani ako ce rezati nama nek srezu svima koji su na proracunu, od drzavne uprave, doktora, sudaca i sl.i eto ti spasa, nitko se nebi puno niti bunio. Ali ovako, uvijek najvise po nama, zadnja vlast od 20 mjera koje je trebala sprovesti (svaki tjedan mjera jedna), uspila je samo jedna i to uz blagoslov nekih smutljivaca. Pustite ljudi moji ideoloska pripucavanja, nas ko god dođe j... jer nemamo nikog ko nas zastupa i da kaže dokad, a svi se kunu deklarativno, branitelji su naša svetinja da nije bilo njih... blabla Dakle da zaključim, nek nasa parola bude npr. u stilu ili svima ili nikom. Ili smo ovce ili ljudi.
  9. Pa ovo nije loš prijedlog, budem tako napravio. Hvala
  10. Molim da li Hrvi plaćaju troškove ostavinske rasprave, tj. troškove javnog bilježnika. Ovdje negdje sam pročitao da je bilo slučajeva gdje su hrvi oslobođeni dijela troška. Moj javni bilježnik veli da nema teoretske šanse za oslobođenje tog troška jer to je kao javnobilježnička nagrada. Hvala
  11. To nisu gluposti, međutim s obzirom da sam malo htio pomoći, na ovakav nastup odustajem. Točnu proceduru po ovom pitanju potpuno znam, a ona ponekad buni i pravnike u navedenim uredima iz jednostavnog razloga.
  12. Zapovjedna dužnost se uzima u obzir samo ako je bila zadnja tj. u trenutku razvojačenja i iznosila najmanje 6 mjeseci .
  13. molim tko zna,obzirom da se zahtjev za besplatne knjige za studij predaje od 1.1.2012, dali porezne potvrde zatražiti za 2011 ili 2010 obzirom da je ovo školska godina 2011/2012?! Hvala
  14. da, u pravu si,ali oni su svjesno išli na smanjenje samo dijelu invalidskih mirovina, jer su u suprotnom znali da bi to izazvalo revolt sviju. Ovako su to mudro izveli po onoj staroj, podijeli pa vladaj.A ovi iz raznoraznih udruga, su se pokazali kao pravi borci, odmah su pristali, bez ikakvih uvjeta u smislu da su tražili nekakve mjere koje će se također simultano provesti npr. da i sebi smanje tih 10%, pa da tako i svojom žrtvom pokažu da su spremni na odricanje u smislu boljeg sutra, ili da su tražili vremenski rok za provođenje tog zakona od 2,3 godine, a kad se situacija stabilizira, da se ukine ta mjera. Uostalom, od tih proklamiranih mjera koje su mrtvo slovo na papiru,ovo je jedina mjera koja je uspjela. A što se tiče ustavne tužbe zbog moguće nezakonitosti tog zakona o smanjenju mirovina, ona može uspjeti samo ako je prilično masovna tj. ako bi koja udruga, napravila obrazac tužbe i poslala je svim svojim članovima. Kao što su to prije nekoliko godina napravile umirovljeničke udruge, jer da su to ostavili na razini pojedinačnih tužbi ne vjerujem da bi to prošlo onako kao je prošlo.
  15. Jest, stvarno je dosadan kao muha. Ne možeš se obranit od njegovih komentara i intelektualnih premišljanja na razini naprednijeg djeteta od 9 godina.
  16. http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Svijet/Grcka-na-stup-srama-izvjesila-imena-lijecnika-najvecih-utajivaca-poreza?homesrclink=carousel Sad razmislite, gdje je jedan od većih problema kod nas.
  17. zkova- ma nisam mislio da nije puno,nego da nije puno u odnosu na koliko se namjeravalo.A smatram da je ovo tek početak.Međutim, htio sam samo reći da je mudro isplanirano da se ne diraju mirovine do 3500kn za početak, jer vidim da se branitelji koji imaju mirovinu do 3500kn ne javljaju,naglašavam da je to razumljivo.(podijeli pa vladaj).Moja mirovina je 4000kn, i normalno je da mi ne odgovara s obzirom na čin i % invalidnost i civilni udio da me se izjednačava s nižim % invalidnosti i udjelom civilnog dijela, s obzirom na visinu moje civilne plaće iz koje su se doprinosi plačali.Smatram da se ovakav način smanjenja mirovine može srušiti na nekom od sudova, jer ako većina ima kumulirani iznos mirovine, onda bi bilo zakonski smanjivati samo dio vojnog dijela. Jer bi po toj logici sve civilne invalidske mirovine bile podležne predloženom smanjenju.Nisam pravnik, ali mislim da ovakovo smanjenje nije zakonski utemeljeno baš s obzirom na kumuliranu mirovinu koja se sastoji od vojnog i civilnog dijela.
  18. U pravu si, dobro je smišljeno ovo rezanje, jer da je svima linearno smanjeno možda bi i bilo kakvog protesta.Ovako je smanjeno samo onima poviše 3.500 kn, znači kritična masa je sada raspolovljena.Mudar potez.A u igri je i harač, pa tako onaj tko ima poviše 5-6000 poslije ukidanja harača od 4%, konačno smanjenje će biti samo 6%, što i nije puno.Sigurno da je jadno što ovi naši "predstavnici" nisu ništa tražili zauzvrat,recimo npr. smanjenje njihovih plaća saborskih tj.dužnosničkih, ili rigorozniju kontrolu utajivača poreza. Zna se, da se ogromna lova izgubi na utaju poreza, negdje oko 10milijardi kuna,npr.netko tko gradi kuću, za sve usluge od zidara, limara, odvjetnika, arhitekata, električara sve se nepravi bez izdavanja računa, a samim time i poreza državi za koju smo se borili. Tu se izgubi ogromna lova, jel itko ikad vidio i jedan račun izdan od npr.odvjetnika, ja ne. Uostalom, 10% nije puno ali tko nam garantira da je to kraj, jer kad su naši predstavnici išli na pregovore, što su oni tražili, npr.odvajanje borbenog od neborbenog sektora,ukratko, ništa?U svim pregovorima, po završenom dogovoru,obje bi stranke trebale biti barem u načelu zadovoljne. Itd,itd.
  19. ma meni je samo jasno da oni sve rade da ti obračunaju tako da ti dobiješ manje nego te po zakonu pripada.Ma lagali oni ili ne kako veliš,ja uredbu osobno vidio i pročitao kako sam to već spomenio..
  20. nigdje ne piše u zakonu ali postoji interna uredba u hzzmo,koju su mi teškom mukom pokazali
  21. treba otići u ured za obranu i ishoditi potvrdu o plaći koju je imao u trenutku razvojačenja.Znači,za priznavanje dužnosti važna je plaća,tj.da je u konkretnom slučaju primao punu plaću zapovjednika voda i da je tu dužnot obavljao najmanje 6 mjeseci u kontinuitetu!
  22. I ja sm dobio prevođenje kumulirane mirovine,ali nisam još dobio zaostatke od 2005 godine,jesi ti Vento dobio???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija