Jump to content

bubimir

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pišem vam u ime svog prijatelja koji me to zamolio. Već 5 godina je u braku s drzavljankom BiH. Imaju curicu od 4 godine. Prije dvije godine on je htio još jedno dijete međutim ona je rekla da nedolazi u obzir. Pomalo su odnosi počeli zahlađivati jer se ona počela drugačije ponašati. Do dana današnjeg u braku nema niti dana staza i nije ni kune doprinjela kućnom budzetu. Konstantno trazi novac koji jednostavno potroši. Svaki dan je na misi u crkvi i zanemaruje kuhanje i obroke jer je zestoka vijernica i nesmije propustiti nijednu misu. Dijete je naučilo jesti samo 4 vrste jela, a ona se i ne trudi napraviti nešto po tom pitanju. Maltletira muza konstantno. Pregledava mu sluzbeni mobitel i javlja se na pozive i poruke.U posljednje vrijeme je smršavio bar 7-8 kg. Raskinila je kontakte sa svom rodbinom s njegove strane i ne zeli pustiti ni dijete u kuću od njegovog brata. Prije godinu dana mislio se sporazumno razvesti međutim ona je rekla da je iz te kuće mogu iznjeti samo mrtvu. Nazvao je i njene roditelje koji su rekli da s tim nemaju ništa. On je odlučio odustati od svega i trpiti, samo ne znam do kada. Najveća tragedijaje što je to dijete osuđeno ostati jedinac i odrastati u napetoj atmosferi punoj svađa. Kada bi se pokrenula brakorazvodna parnica, s obzirom na sve navedene uvjete(supruganije zaposlena, rodom je iz BiH, vjerski je fanatik i usudila bih se navesti iz osobne perspektive da je u neku ruku zlostavljač)da li je moguće da otac dobije skrbništvo, koliko dugo obično traju takve parnice s obzirom da gospođa ne zeli sporazuman razvod i koliko bi ista cca. koštala. Znaprijed zahvaljujem u svoje i njegovo ime!
  2. Hvala, pokušat ću tako iako ne znam u kojem mjestu je rođen. Moze li se išta doznati putem interneta? Zelim ga upoznati jer sada ja s obitelji zivim u Solinu pa se sutra moja curica moze krenuti zabavljati sa svojim rođakom ili sl, tako da ipak zelim upoznati njegovu obitelj, kakva god ona bila, naravno, ako on bude za to još uvijek zainteresiran.
  3. Molim vas za pomoć, radi se o sljedećem. Moj pokojni djed je prije nego se vjenčao za moju baku napravio vanbračno dijete navodno u Grohotama na Šolti. On je godinama radio kao pomorac pa je moja majka pokušaladoći preko njegove firme do podataka međutim oni kazu da ih nemogu davati, a doduše to je bilo cca. 1950. Priča se da je ta gospođa razbaštinjena te da je došla u Split i zivila u Varoši, kasnije i s nekim čovjekom s kim navodno nije imala djece. Taj očev brat je jedno vrijeme radio na brodu i kazu da se raspitivao za djeda i htio ga upoznati ali ovaj nikada nije pristao. Moj djed je navodno plaćao alimentaciju do njegove punoljetnosti. (Navodno su nakon smrti nađeni naki računi i uplatnice ali to je sve sad uništeno). Ne znamo niti ime ni prezime te gospođe koja je umrla. Ima li iko prijedlog kako da dođem do nekih informacija. Pokušala sam na način da sam nasumično nazvala broj u Grohotama pa su me uputili na stariju gospođu koja se raspitivala uokolo ali je ispalo da se nitko tog slučaja ne sijeća. Molim vas za bilo kakvu pomoć. Hvala!
  4. Molila bih za savjet. Radi se o budućoj imovini moga muza. Prije vjenčanja zivio je s roditeljima u kući s jednim katom. U dogovoru s ocem izgradili su još jedan kat te je moj muz podigao kredit za izgradnju. Usmeno se dogovorio s ocem da će izgraditi kat ako kompletnu kuću prepiše njemu a kako bi dvijema sestrama koje su obe tada zivjele u Londonu ostavio bakinu kuću u nasljedstvo. Uz taj kredit koji mi sad otplaćujemo ulozio je i na druge načine financijski u tu kuću, kupovao stvari i opremu i mimo kredita. Međutim, jedna od sestara se trajno preselila doma a ja i muz smo se vjenčali i sad zivimo u stanu kojeg sam ja kupila prije braka. Na tu istu sestru koja je 10 god. zivila u Londonu roditelji su potrošili već hrpu novaca i plaćali joj odvjetnika dok je pokušavala dobiti papire da ostane koje na koncu nije ni dobila nego se morala vratiti. Muz je primjetio da se previše vaznosti roditelji daju njegovoj sestri otkako se vratila i misli da će otac promijeniti odluku pa bi nastojao uskoro s njim razgovarati da se prvobitni usmeni dogovor stavi na papir.Međutim nismo sigurni dali bi trazili da se napravi oporuka jer se ona moze bilo kada promijeniti a da moj muz to i ne zna ili da se napravi nakakav drugi dokument koji se kasnije ne bi mogao osporiti. Prijateljica mi je savjetovala nekakav ugovor o uzdrzavanju ili slično pa me zanima vaš savjet. Moram staviti napomenu na sve ovo da nisam sigurna dali njegov otac ima baš sve papire 1/1.
  5. roditelji su nam se razveli dok smo bili sasvim mali , bilo je to na jako ružan način , njihova međusobna prepucavanja i obiteljski pritisak.....Presudom smo dodjeljeni ocu , a majka se uopće nije brinula za nas , niti nas viđala , niti plaćala alimentaciju , rečeno nam je da nas se odrekla , ni danas , nako 20-tak godina ne znam pravu istinu... Da li imam pravo uvida u presudu općinskog suda ili evidenciju Centra za socijalni rad ? To bi mi jako značilo... lijep pozdrav svima.......
  6. Prije 15 godina završio sam trogodišnju srednju školu , zanima me dali je moguće po novim pravilima studiranja upisati višu školu kao izvanredni student , te na kojim fakultetima postoji ta mogućnost ? Lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija