Jump to content

hboris

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav, 13.01.2016 godine potvrđena mi je oslobađajuća presuda suda prvog stupnja, dakle postala je pravomoćna. postupak je pokrenut u 4. mjesecu 2010. godine u Rijeci a u isto vrijeme su mi u stanu u Zagrebu ( PU Zagrebačka) privremeno oduzeti između ostalog: osobno računala sa monitorom, tipkovnicom i pripadajućim kablovima staro 2 godine ( sada, naravno ne vrijedi skoro ništa), veća količina CD ova sa privatnim fotografijama i tri mobitela od kojih su dva bila stara manje od mjesec dana ( koji isto tako sada više ne vrijede skoro ništa) Kako se ništa oko povrata privremeno oduzetih predmeta nije događalo, 2017. godine podnosim upit sudu i 2018 dobijem riješenjem u kojem stoji da mi oduzeti predmeti trebaju biti vračeni. ( ne piše tko i kada treba izvršiti povratak). Kako se protekom vremena opet ništa ne događa, 2021 ponovo šaljem upit sudu i dobijem odgovor da su predmeti nakon završetka suđenja vraćeni PU Zagrebačkoj...nakon nekoliko pokušaja konačno dobijem od njih službeni odgovor da su oni iste predmete dostavili 2010 g. PU Riječkoj te da se njima obratim. naravno opet je trebalo proći dosta vremena dok PU Rijeka odgovori i to telefonski i kažu da su konačno pronašli predmete te da ih dođem preuzeti u Rijeku. Na moju zamolbu da to pošalju u Zagreb, pošto ne planiram dolaziti u Rijeku a u ostalom to bi mi prestavljalo i dodatan trošak, a obzirom da toliko kasne sa povratom i da su predmeti izgubili na vrijednosti zbog njihovog kašnjenja sa povratom, oni mi kažu da ne mogu poslati stvari pošto toga ima puno i komplicirano je za pakiranje, te da svakako ja osobno moram doći po iste u Rijeku ! Zanima me dali sam ja dužan otići u Rijeku, obzirom da je predmete zapljenila PU Zagrebačka ili bi PU Rijeka to trebala proslijediti u Zagreb. I dali postoji neka opcija da tražim naknadu štete obzirom da su predmeti trebali vračeni prije dosta godina i time izgubili na vrijednosti ? Zahvaljujem na pomoći
  2. u prilogu riješenje o ovrsi i ukidanje rješenja Dokument [2].docx
  3. Dana 18.05.2021. temeljem rješenja Općinskog građanskog suda u Zagrebu iz 2017.g izvršena je prisilna naplata sudske pristojbe putem FINE. Na to rješenje sam se žalio pošto sam bio tužitelj i dobio parnicu te mi je temeljem presude dodijeljena odšteta i tuženik je istom presudom snosio sve sudske troškove. Osim toga prilikom podnošenja tužbe dobio sam rješenje kojim sam zbog slabog imovinskog stanja oslobođen plaćanja sudskih pristojbi. Prisilna naplata je izvršena na sredstvima sa računa na kojemu su jedini priljev uplate centra za socijalnu skrb, to jest zajamčena minimalna naknada. Po uputama djelatnice FINE u banci sam otvorio zaštićeni račun i podnio ( putem djelatnice banke ) reklamaciju na prisilnu naplatu nad sredstvima koja su izuzeta od ovrhe. 02.06.2021. Dobivam povrat po reklamaciji ali samo dio naknade za prisilnu naplatu od strane FINE, Dio koji je ovršen od strane suda ne dobivam, a djelatnica banke mi kaže da nije u stanju poduzeti dodatne korake. 20.9.2021. Dobivam odluku suda kojim se UKIDA rješenje o ovrsi ( pošto je prihvaćen zahtjev za oslobađanje od sudskih troškova ) Zanima me trebam li ja sada tražiti od suda ili od FINE da se skine blokada sa računa i da se vrate ovršena sredstva ili to ide automatski ? Zahvaljujem na pomoći
  4. Putem odvjetnika sam u 7. mjesecu 2017 zatražio povrat oduzetih predmeta, u 3. mjesecu 2018 sam dobio rješenje u kojem se navodi da po pravomoćnosti tog rješenja predmeti imaju biti vraćeni ! Naravno do danas nisam dobio predmete niti neku informaciju o tome kada će biti vraćeni. kako da pravilno adresiram zahtjev za povrat, to jest trebam li na kovertu osim adrese suda navesti broj rješenja ili ime suca koji je donio rješenje ?
  5. Kao što sam i pretpostavio, pošto je punomoćnik preminuo a pravni sljedbenici nas nisu obavijestili o rješenju niti o prijedlogu o ovrsi, dakle zbog propusta odvjetnika koji je naslijedio predmet, sada nas dvojica ( to jest ja ) moramo platiti dotične troškove. Postoji li mogućnost, pošto sam lošeg imovnog stanja da se njih natjera da podmire taj trošak ?
  6. Rješenje nije dostavljeno niti meni niti vlasniku vozila koji je također dobio ovrhu.
  7. Ovo rješenje su mi dali u FIN-i, napominjem da niti ja niti vlasnik vozila nismo dobili nikakvo rješenje.
  8. Poštovani, 18.05.2021g. meni i vlasniku vozila sa čijim vozilom sam imao prometnu nezgodu 2010 g. Fina je provela ovrhu na novčanim sredstvima, temeljem rješenja iz 2017 g. Vezano uz naplatu sudskih troškova . 1. Dotična rješenja nismo dobili niti vlasnik vozila ni ja ! 2. Za dotičnu prometnu nezgodu sam temeljem tužbe iz 2013 g. dobio presudu i rješenje 2018 g. temeljem koje mi je isplaćena odšteta i plaćeni troškovi parnice od strane tuženih. isto tako temeljem revizije iz 2020 g. isplaćena mi je razlika zateznih kamata. Cijelo vrijeme postupka sam zbog radne nesposobnosti i slabog imovnog stanja bio korisnik socijalne pomoći i isto tako po prijedlogu odvjetnika zatražio oslobađanje od plaćanja sudskih troškova, što sam uredno odradio i njemu predao sve zatražene dokumente u vezi oslobađanja od troškova. U međuvremenu je nažalost odvjetnik preminuo, te sad ne znam šta da radim. U trenutku kada sam shvatio da smo ovršeni ja i vlasnik vozila, kontaktirao sam ured pokojnog odvjetnika i dobio odgovor da oni tu ništa ne mogu poduzeti ? zanima me kako je moguće da mi moramo platiti sudske troškove, pošto je presudom određeno da tuženi moraju platiti sve troškove nastale u parnici i pošto sam ja poduzeo sve potrebne radnje da budem po imovinskom cenzusu oslobođen istih ? U rješenju se navodi da nije na vrijeme predočen dokaz da sam oslobođen plaćanja pristojbi......ako i je tako to smatram da nije moja greška već propust odvjetnika i nije mi jasno kako to da pošto sam dobio presudu gdje se navodi da tuženi snose troškove parnice, zašto smo nas dvojica ovršeni ? napominjem da sam i dalje korisnik socijalne pomoći. Nadam se da mi netko može pomoći u rješavanju ovog problema.
  9. Postoji li neki tipizirani ugovor ili predugovor kojim bi se prodavatelj zaštitio u slučaju štete nastale na motociklu uzrokovane padom potencijalnoga kupca prilikom probne vožnje ?
  10. pozdrav, samac sam, bez djece, roditelji su pokojni. Otac je bio u tri braka, ja sam jedino dijete iz srednjeg braka, u ostala dva braka ima 3 sina i 2 kćerke. Majka je bila u 2 braka, ja sam jedino dijete iz prvog braka, u drugom ima 2 sina. Obzirom da sam sastavio oporuku kojom ostavljam sve osobi sa kojom nisam u rodu, zanima me dali polusestre i polubraća imaju prvo na nužni dio ?
  11. Pozdrav, Prošlog ljeta ( 2018.g.) sam uložio određena sredstva u trgovanje na financijskom tržištu u Velikoj Britaniji, do kraja godine sam ostvario gubitak na dotičnom računu otvorenom u Londonskoj firmi. Nakon početnog polaganja novca sa bankovnog računa u Hrvatskoj na njihov račun, nisam radio nikakve transakcije novca. Zanima me dali trebam prijaviti ostvareni gubitak poreznoj, kako ove godine (2019.) ako uspijem povratiti gubitak i doči na nulu ne bih plaćao porez na ostvarenu dobit. To jest dali treba svake godine prijavljivat stanje trgovačkog računa u Londonu ili se prijavljuje samo dobit kod povlačenja novca sa trgovačkog računa u Londonu na bankovni račun u Hrvatskoj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija