Jump to content

maja1306

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, zanima me da li netko zna na koje se točno obaveze odnosi stavka u BON 2 : iznos evidentiranih nepodmirenih obveza
  2. U pravu ste.Piše da se ovrha obustavlja,ali mi je totalno glupo da ja moram ići na sud nositi podnesak jer je očito da netko na sudu nije odradio svoj posao.U rješenju nigdje ne piše da moram doći po pečat pravomoćnosti nego samo da je moguća žalba u roku 8 dana.
  3. Pozdrav, Imao sam ovrhu na vozilu(upisana zabilježba u knjižnici vozila).Ovrhu sam otplatio i prošle godine u 2. Mj. dobio rješenje da se ukida rješenje o ovrsi.Na kraju piše da je rok za žalbu 8 dana i pečat pravomoćnosti se nigdje ne spominje nego samo DNA:ovrhovoditelju,ovršeniku,Fina i Mup.Danas nakon godinu i pol zabilježba još nije skinuta jer Fina i Mup uopće nisu dobili obavijesti.Otišao sam na sud gdje mi je službenica udarila žig pravomoćnosti sa datumom 13.03.2021. ????? I rekla da to moram dalje nositi sam jer da je predmet arhiviranja,a na Fini mi kažu da oni ne mogu postupati tako skroz dok ne dobiju kovertu sa suda.Ko je tu lud i šta da radim dalje????
  4. Poštovani, zanima me da li mi netko može dati konretan odgovor na slijedeću situaciju.Radila sam kao voditelj skladišta u jednoj firmi,te je poslodavac napravio izvanrednu inventuru 2 dana za redom i to oba bez mene kao odgovorne osobe.Utvrđen je određeni manjak s kojim se ja ne slažem.Poslodavac je tražio da pristanem na sporazumni raskid ugovora ili će mi dati izvanredni otkaz.Ja sam osporila spomenuti manjak jer jedan dokument nije bio proknjižen,te je poslodavac prihvatio moju primjedbu te smanjio manjak za 30%,ali mi je svejedno urućio izvanredni otkaz.Zanima me da li je normalno da se izvanredna inventura radi 2 dana za redom bez prisustva odgovorne osobe,te da li na osnovu dokumenta koji nije bio proknjižen mogu osporavati i preostali manjak? Unaprijed hvala!
  5. Da to mi je jasno.No sada u 1. mjesecu bih pokrenula proces legalizacije,ali s obzirom da to dugo traje mislila sam i staviti kuću u prodaju pa me čisto zanimalo da znam ukoliko se pojavi kupac prije nego legalizacija bude gotova.
  6. Molim za pomoč, imam vikendicu koju sam naslijedila od pokojnog oca(rješenje o ostavinskoj raspravi).U ZK ja sam upisana kao vlasnik,ali se sve vodi pod oranicom tj. kuća nije ucrtana.Iako postoji građevinska dozvola ali je naknadno nešto nadograđivano pa bi sada trebalo provesti postupak legalizacije.Zanima me da li mogu prodati vikendicu prije nego se pokrene postupak legalizacije ili ne. Unaprijed hvala na odgovorima.
  7. Nasljeđujemo kuću,auto,kamp prikolicu(male vrijednosti) i grob.Što konkretno znaći da bi se trebale odreći prava na njegovo nasljedstvo?Što se onda događa sa kućom,autom,prikolicom i grobom?Ostavinska rasprava je za 15 dana.
  8. Otac mi je preminuo prije 2 mjeseca,iza njega je ostalo dugovanje po kreditu od cca 35000 kuna.Nasljednice smo ja i majka.Zanima me da li postoji ikakav način da se izbjegne nastavak plačanja kredita?
  9. Puno hvala na odgovorima.
  10. Da li još uvijek mogu to pravo pretvoriti u vlasništvo i gdje to moram ići?Što bih trebala napraviti ako bih prodala kuću čovjeku koji bi tu kuću srušio i na njezinom mjestu sagradio novu?
  11. Prije mjesec dana mi je preminuo otac.Naslijedila sam kuću koju imam namjeru prodati,no u vlasničkom listu pod "Teretovnica" piše slijedeće: Na temelju čl. 37. Zakona o nacionalizaciji najamnih zgrada i građevinskog zemljišta uknjižuje se na zemljištu upisanom u listu A kao zemljišnoknjižno tijelo I (jedan) pravo korištenja u korist vlasnika zgrade opisane kao zemljišnoknjižno tijelo II (dva) - dok na tom zemljištu postoji zgrada. Zanima me da li kuću mogu prodati ili ne?
  12. Evo samo kratko da kažem....danas bila na sudu priznala krivnju,od drveća nisam vidla znakove,prvi prekršaj,nezaposlena, loša imovinska situacija itd. Sutkinja izrekla samo opomenu i oslobodila troškova. Ovim putem bi se zahvalila drot13 za savjete. pozdrav
  13. A kakve su mogučnosti ako idem na negiranje prekršaja zbog znakova?
  14. Mislila sam po noći slikati znakove pa eventualno pokazati da su vrlo teško uočljivi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija