Jump to content

ferdo6

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ferdo6 objavio

  1. Tijekom pregovora o razvrgnuću suvlasničkog zemljišta, odvjetnik protustranke je isto prodao (u ½ dijela). Problem je u tome što je zemljište prodao ispod tržišne cijene (5220 m2 po cijeni 7.400,00 kn- u centru grada) i to suprugu sutkinje u gradu u kojemu se zemljište nalazi. Navedeno je uknjiženo u rekordnom roku od 2 dana na ime supruga sutkinje. Zastupajući se sam, podigao sam tužbu radi ništetnosti, jer takav ugovor smatram nemoralnim, tim više što je spomenuti odvjetnik prijatelj sutkinje i njezina supruga. To je bilo nesporno i na sudu, no izgubio sam i na drugostupanjskom sudu. Napominjem da je protustranka potpisala spornu kupoprodaju- meni tvrdeći da je bila prisiljena- nije htjela svjedočiti na sudu. Naznačio sam VPS : 20.000,oo kn. Isplati li se protiv te sprege sudaca i odvjetnika podignuti ustavnu tužbu, ili ih pustiti da po provinciji rade što hoće. I koliko to sve košta ?.
  2. Prije nepunih godinu dana sestra je prodala zemljište na kojemu je samnom bila suvlasnik ½ dijela. Navedeno zemljište je kupio (za bagatelu) suprug sutkinje općinskog suda u općini na kojemu se zemljište nalazi. Sestra tvrdi da joj je kupac (suprug sutkinje) prijetio i primoravao je da proda navedeno zemljište. Sada sam ja u gabuli jer od mene želi još jeftinije kupiti preostalu ½ zemljišta. Razmišljao sam o razvrgnuću, međutim zbog prilaznog puta predmetno zemljište se ne može fizički podijeliti niti dijagonalno niti horizontalno a da obje čestice imaju prilaz. Može li tu što učiniti ? s poštovanjem, Ferdo
  3. Poštovani, Pravomoćnom sudskom nagodbom o razvrgnuću suvlasništva, te rješenjem suda o zasnivanju sudskog pologa uplatio sam potreban iznos na isti. Protustranka, odn. punomoćnik protustranke je podigla uplaćeni iznos. Sada, ista odbija dati potvrdu da je primila naznačeni iznos, a zemljišnoknjižni sud odbija uknjižbu bez potvrde protustranke ili banke da je isti podignut.Banka se poziva na povjerljivost podataka i odbija dati potvrdu. Što učiniti?
  4. Veliko hvala na odgovoru. Normalan čovjek ne očekuje takve probleme, tim više što je bolesna starica bila nepokretna i teško bolesna te je bilo nemoguće i neprimjereno raditi bilo kakve ugovore. Protustranka nije pokazivala nikakav interes niti je posjećivala staricu, ali je nakon smrti okupirala cjelokupnu imovinu.
  5. Poštovani, Ostavinska rasprava je okončana, svaki nasljednik je dobio pola nekretnine.Međutim, samo jedan sunasljednik (ja) sam snosio troškove uzdržavanja bolesnog roditelja, troškove staračkog doma koji daleko premašuju mirovinu pokojnice, te troškove pogreba.Javnog bilježnika je zanimala jedino nasljednička izjava. Sunasljednik odbija sudjelovati u navedenim troškovima. Mogu li podnijeti tužbu za povrat pogrebnih troškova i troškova staračkog doma? s poštovanjem, Ferdo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija