Jump to content

"pravna 0"

Korisnik
  • Broj objava

    72
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je "pravna 0" objavio

  1. Ne daje banka brisovno očitovanje već daje potvrdu da je kredit otplaćen, a stavlja adresu onoga kome su išla sredstva, tako ja to razumijem.
  2. u B sam ja, u C su dvije hipoteke, jedna od tog otplaćenog kredita za otkup koji sam naslijedila od bivše vlasnice, druga moja hipoteka na stan
  3. U banci sam bila kad sam doma vidjela da je adresa različita. Službenica je još jednom provjerila (što i gdje ne znam) i rekla- Da, to je ta adresa i ta institucija. Da, mogu otići još jednom u banku i tražiti objašnjenje. Poliklinika Zagreb mi najnormalnije izdaje brisovno očitovanje. Možda bih trebala otići do Andrije Štampara i tražiti njihovog pravnika?
  4. Ne znam. Banka izdaje potvrdu da je kredit otplaćen u korist Poliklinike Zagreb. Kredit je dobila bivša vlasnica stana. Ravnateljica Poliklinike Zagreb piše mi ovako: Ne znam kako bih Vam pomogla obzirom da Poliklinika nije u posjedu Odluke o osnivanju iz 2002.g. iz koje bi se možda moglo vidjeti da je Poliklinika PROMETNA MEDICINA (prethodni naziv Poliklinike Zagreb) nastala kada se podijelio Zavod za zaštitu zdravlja Grada Zagreba na Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba (danas Zavod za JZ dr.Andrija Štampar), Zavod za medicinu prometa i psihologiju prometa (danas DZ MUP u Šarengradskoj) i Polikliniku PROMETNA MEDICINA
  5. U redu, hvala, teret, godina je 1999. Bila sam predala sve u gruntovnicu, potvrdu banke i brisovno očitovanje od firme, ali sam dobila odbijenicu s napomenom da mi se adrese i nazivi ustanova ne poklapaju. Slijed je sljedeći: Zavod za zaštitu zdravlja grada Zagreba.......u nekom momentu postaje Zavod Andrija Štampar....i onda u drugom momentu postaje Poliklinika Zagreb. Poliklinika Zagreb nema nikakvog dokumenta koji može pratiti taj povijesni slijed. U vlasničkom listu mi je prva institucija, a u brisovnom očitovanju zadnja.
  6. Poštovani, imam problem s brisanjem teretnice iz vlasničkog lista nakon otplate komisionog kredita za otkup stana. Adresa ni naziv ustanove u vlasničkom listu ne odgovaraju adresi i nazivu nove državne ustanove u čije je ruke prešla prva institucija. Na Trgovačkom sudu postoji povijesni slijed samo jednog koraka tog prelaska, no o drugom, nema traga. (Ustanova se zvala A pa se onda zvala B i naposlijetku se zove C). Javni bilježnik i odvjetnik upućuju me na Državno odvjetništvo, njima šaljem sve dokumente koje imam. Koliko zapravo čekam? Je li moguće da se moj slučaj nikada ne riješi? Što je suludo jer sam kredit otplatila. Mogu li još nešto učiniti? Trebam li ih zvati ili samo čekati? Je li moguće da na Trgovačkom sudu ipak takav dokument postoji, samo ga nisu pronašli? Hvala.
  7. Molim vas pojašnjenje, po kojem zakonu web stranica među svoje uvjete korištenja smije uvrstiti pravilo da sve fotografije i tekstovi objavljeni od slobodnih korisnika i objavljeni gore postaju intelektualno vlasništvo stranice. Je li takva praksa? Na nekim stranicama vrlo sličnog sadržaja i namjene takvog pravila ne nalazim. Gdje sam ja onda kao autor te fotografije i što vlasnik stranice smije sve činiti s mojom radovima? Jasno mi je da mogu odabrati onda- koristiti tu stranicu ili ne. Hvala Vam najljepša!
  8. Hvala na odgovoru, postupit ćemo tako. Nadamo se, nema ničeg bez nade. LP
  9. Tako je, na mirovinu koja se trenutno prima. Mislim, uskočit ćemo mi mladi koliko možemo, ali da žena zna da ima neki svoj novac. Nadamo se da će stanje ići na bolje, iako je mogućnost za to trenutno vrlo mala.
  10. Poštovani, pozdrav svima. Vjerujem da je odgovor na moje pitanje jednostavan, ali ja ga ne znam. No, sva sreća vi postojite! Svekar je završio u bolnici nakon moždanog udara i stanje mu je vrlo loše, teško diše i ne znamo prepoznaje li išta oko sebe. Svekrva nije nigdje bila zaposlena te žive od svekrove mirovine. Ona nema nikakvu punomoć i ne zna nijedan pin, nitko nije očekivao da će se to dogoditi. Ostvaruje li ona u ovom slučaju pravo na njegovu mirovinu i što treba učiniti? Hvala, najbolji ste portal na svijetu!
  11. Sretan 13-i rođendan najboljem portalu na svijetu, svim njegovim suradnicima i čitateljima želi vjerna čitateljica
  12. Poštovani, gdje bih mogla pronaći uvjete pod kojima zaposlenik javne ustanove može osnovati privatnu firmu? Hvala najljepša
  13. Fala za videa!! Na kući sam, zasad, još uvijek "sigurna":cager: Fala za savjete!
  14. Poštovani Chrono, pišem kao ne-pravnik i žao mi je što vam se dogodio navedeni incident. Nekako mi izgleda da ste možda naletjeli na lokalnog moćnika koji možda ima još 5 apartmana, brat mu ima trampolin u koncesiji, kum mu je gradonačelnik, a žena radi na kategorizaciji apartmana. S policajcem možda pije kavu u zimska vremena kad ljenčari i deblja se. Šalu na stranu, dobro ste prošli jer ste izvukli živu glavu, male sredine su nam često malograđanske, a osiljeni moćnici često testiraju svoje moći na pristojnim građanima. Nekada se ne treba s rogatim bosti, već će njega stići njegova kazna. LP
  15. Dragi felixx, nekad bi mi više pasalo da smo u 19. stoljeću. Valjda se moram samo prilagoditi situaciji. A što se tiče plaže..treba paziti i kakav si tamo, kako se ponašaš.. U jednim jučerašnjim novinama objavljena je fotka nagog para, šeću plažom i drže se za ruke. Mogu se buniti koliko hoće, no fotka je već "obišla svijet". Našli su se na pravom mjestu u krivo vrijeme..
  16. Možda vam danas ili sutra još stigne e-mail s obavješću, mi takve informacije obično dobijemo danas za sutra
  17. Bovu, hvala na savjetima! Nisu kamere lažne, zaključujemo prema podacima kojima raspolaže s drugog kraja svijeta. Kako boravimo u kući kratko, nekako smo preživjeli big brother, no moji dragi susjedi i prijatelji koji dolje žive osjećaju se vrlo nemoćno. Bilo kakvom prijavom započinje ciklus loših odnosa s novim susjedom, što isto nije rješenje jer se u maloj uličici svi lijepo slažu i poštuju. Problem je što ne možemo provjeriti što kamere snimaju, a sumnja nekad može biti i gora od istine..
  18. To je dobra ideja, grunt je, pogađate, mali, a podrum veliki! Pa on neka bulji u panelee
  19. Vrlo mudro, Virtalni! No postoje dva problemčića. 1.Potpuno bi si zatvorili pogled na more iz prizemlja. 2.Ogradu ipak treba održavati, živimo 500 km udaljeni, ne možemo brinuti o ogradi
  20. Pozdrav! Vratili smo se s mora gdje imamo obiteljsku vikendicu. Novi susjed koji je u međuvremenu sagradio kuću postavio je nekoliko kamera koje pokrivaju njegov ulaz, ali i cijelu ulicu, te je među kamerama jedna okrugla za koju pretpostavljam da ima mogućnost snimanja dvorišta susjeda. To, naravno, ne znamo, ne znamo što čovjek snima, no znamo da je čovjek na drugom kontinentu i da prati što mu se u blizini kuće događa. Vrlo je neugodan osjećaj kada sve što radiš u svom dvorištu i vrtu netko može vidjeti iz svojeg kućnog naslonjača. Također, nema više našetavanja u badićima. Sam osjećaj da su snimljeni i svi ljudi koji nam dođu u posjet i da je zabilježeno vrijeme njihovog povratka, stvara u meni neki nemir. Što bismo trebali učiniti, imate li kakav savjet? Ne poznajemo previše čovjeka, vidjela sam ga jednom. Nikoga od susjeda nije obavijestio o kamerama. Hvala
  21. Evo da javim stanje... Nakon promjene vlasti pripremljeni novi ugovori pali su u vodu! I prije nego se to dogodilo, brojni upiti nezadovoljnih djelatnika i sindikata poljuljali su spornu odluku o vozačkim ispitima za sve zaposlenike. No zaposlenici koji tek čekaju zaposlenje imaju novo dodani uvjet- položen vozački ispit. Pozdrav svima!
  22. Poštovani bravisimo, u našem slučaju FINA je javnom bilježniku koji nam je vodio ostavinsku raspravu dostavila dokument- u kojim bankama postoje otvoreni računi te koji su od tih računa oročeni, javni bilježnik imao je već te podatke kada su svi nasljednici došli na raspravu
  23. Ovo što se događa očevima je strašno. Tu i tamo čujemo nešto i u medijima, zapravo rijetko. Tako sam naišla na ovaj svježi članak gdje je majka osuđena na zatvor. http://www.telegram.hr/price/bivsa-mi-je-7-godina-branila-da-vidim-sina-osjecki-sud-sada-ju-je-zbog-toga-osudio-na-zatvor/ No kad čitam zaključujem da je ovaj otac morao dobro posjediti dok se ovo sve događalo. Možda je ova presuda i svjetlo na kraju tunela, a možda i izdvojen slučaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija