Jump to content

ivanko

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ivanko objavio

  1. 1.) Govorimo o ljetu gospodnjem '79.-tom. 2.)U z.k. ulošku vjerojatno piše nešto kao kuća, dvorište, voćnjak i onda čhv-a ili m2 za sve to ukupno. DAkle ne posebno: kuća xy m2, dvorište xy m2 - ... 3.) Prilikom upisa u zemljišne knjige bila je priložena pravomoćna građevinska dozvola. 4.) S obzirom da nitko nije bio na terenu i izmjerio stvarnu površinu kuće - upisano je kako je upisano. Ma u tome i je problem Kao prvo kuca je upisana 2004 u katastar a godinu dana kasnije i u gruntovnicu . U z.k ulosku pise kuca 160m2(valjda tlocrtno) ,dvoriste 450m2 sto odgovara stvarnom stanju na terenu. U vlasnickom listu nema nikakove napomene ,i sada ono kljucno da li je ovakva kuca sada legalna??
  2. Hvala na djelomicnom odgovoru,ali mi niste odgovorili na najvaznije.Kako je moguce upisati kucu u katastar i gruntovnicu bez ikakove napomene i da li je ta kuca legalna ako je prema istima sve ok.
  3. Kolega je naslijedio kucu koja je napravljena 1979 od svog pokojnog oca i nalazi se u nedoumici da li ima legalnu kucu ili ne. Kuca je upisana u katastru i gruntovnici i ima vlasnicki list 1/1 bez ikakove zabiljezbe.U hrpi papira koju je dobio nakon smrti oca nasao je pravomocnu gradjevinsku dozvolu za istu i idejno rijesenje iste.I sada nastaje problem kuca je u naravi veca za nekih sto kvadrata nego li je u projektu.Projekt etaziranja nije nasao i pretpostavlja da nije ni napravljen.Kuca ima 380 kvadrata. Pitanja: Kako je moguce upisati kucu u katastar i gruntovnicu bez zabiljezbe ako je ista veca nego u idejnom projektu?.(mozda je idejni projekt zagubljen ipak je to napravljeno prije 30 godina) Da li ici u postupak etaziranja iste i kakove posljedice to moze da prouzrokuje? Ili je mozda najbolje nista ne dirati jer na papirima je sve u redu i niko ga nece za nista pitati?? Molio bih strucan odgovor na sva ova pitanja i sta je moguce brze,ima kupca za kucu pa sada ne zna sta bih bilo najbolje. Hvala!!
  4. Kuca napravljena 1980 gradjevinska postoji,izasli smo iz gabarita pa bih se to trebalo legalizirati po starom Dup-u ispunjavam uvjete samo trebam platiti komunalne i druge nadoknade.Posto sada imam 5 apartmana u kuci i fali mi zemljista ne mogu legalizirati tako nego moram ici na tri stana jer sam dobio info da po starom Dup-u ividualni objekti mogu imati najvise tri stana.Po novom Dup-u stoji objekti do 400m i objekti povise 400m,sa time da se stara definicija individualnih objekata promjenila i stoji:Stara definicija-Individualnim objektima smatraju se objekti sa najvise tri stana i maksimalno 400m,a po novomIndividualnim objektima smatraju se objekti sa maksimalno 400m.Znaci izbaceno je to tri stana.Molio bih da mi neko objasni o cemu se ovdje radi,da li je moguce po novom zakonu o gradnji u kucama do 400m imati vise od tri stana.
  5. Evo pitanja na koji trebam odgovor. Muz i zena se rastave prije nekoliko godina u Njemackoj,muz Njemac ona Hrvatska drzavljanka.Pri rastavi podjele imovinu na takav nacin da muz(njemac) dobije vise imovine od zene,a zena mu je to dala zbog toga sto ona ima kucu u Hrv koja je na njezino ime ali je napravljena za vrijeme braka.Na brakorazvodnoj parnici nije ni jednoj rijecji napisano nista za tu kucu u Hrv.Nakon nekoliko godina muz doznaje da se kuca prodaje i trazi svoj dio tj polovicu kuce ili pola para,pravdajuci to bracnom stecevinom i pokrece postupak u Hrv.Dijece nemaju,Da li neko od vas zna kako zena moze da dokaze i dobije cijelu kucu??? Hvala na savjetima!!
  6. U domovinskom ratu sam bio od kraja 91 do polovice 96.1995 godine dijagnosticiran mi je Ptsp.Posto sam radio i borio se sa tim stojecki kao i za vrijeme rata,nisam trazio nikakvu invalidninu.Od 1999 sam na radu u Njemackoj imao sam saobracajnu nesrecu i povrijedio kicmu,na bolovanju sam vec tri godine i moji psihicki problemi su se ponovo intenzivirali, tako da su mi i ovdje dijagnosticirali ptsp pogorsanj zbog aut,nesrece.Sada u skoro vrijeme ce me najvjerojatnije poslati u mirovinu a kako ona nece biti velika molim da mi se pomogne savjetima .Kakva prava imam u RH,da li mogu traziti mirovinu i tu sa obzirom na dijagnozu iz 95?Je li ima neko sa slicnim problemom i sta mi je ciniti. Hvala na odgovorima Bog!!
  7. U starom zakonu o gradnji spominje se obiteljska kuca do 400m2 bruto i definira se kao gradjevina sa najvise 3 stana.U novom zakonu o gradnji ispusta se obiteljska kuca i definicija takove i pominje se zgrada do 400m2 bruto a nigdje nema definicije od cega se ona sastoji ,znaci li to da sada mozes imati 5.-6 stanova u takovoj zgradi???
  8. ivanko

    Kredit

    da na Hrvatsku i mislim da li postoji mogucnost dobijanja kredita?
  9. ivanko

    Kredit

    Otac posjeduje kucu i penzioner je,ja nemam nikakvih primanja u HR a zeljeli bih totalno renovirati istu.Da li postoji mogucnost dignuti hipotekarni kredit bez jamaca,i da li se racuna moj osobni dohodak u Njemackoj. Hvala na odgovorima
  10. Ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju dobio sam prvi kat kuce od oca.Ja sam sada digao jos jedan kat i sredio gradjevinsku dozvolu za nadogradnju.Dali mogu sada da se upisem kao vlasnik ovog drugog kata zbog dobijanja kredita u banci i dali banka daje uopste kredit za tako nesto. Hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija