Jump to content

petar1986

Korisnik
 • Broj objava

  37
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O petar1986

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani Ruby_Danderfluff, iz cijelog predmeta vidljivo je da je ona ranije prenijela stan a naknadno je potpisan ugovor o uzdržavanju za pokretnine a u Ugovoru je definirano tj. potvrđeno da sam ja od ranije vlasnik stana a predmet Ugovora su pokretnine. Sad sam u nedoumici na temelju Vašeg komentara.
 2. Poštovani moderatore Borbena7, Još nisam zatražio neplaćeni dopust i ako sam zaposlenik državne uprave, planiram obrazložiti zahtjev temeljem zdravstvenog stanja osobe za koju se moram skrbiti. Ali u međuvremenu moram nešto i stvoriti (zaraditi osnovne financije) , stoga moj upit se odnosi na mogućnost da radim na ugovor o djelu.Lp
 3. Poštovani, Imam upit koji se odnosi na člank 87. ZOR-a, ako poslodavac odobri neplaćeni , da li za vrijeme kad sam na neplaćenom imam pravo raditi na pola radnog vremena na ugovor o djelu kod drugog poslodavca?. Gdje bi se moglo pronaći tumačenje istog?. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_07_93_1872.html Unaprijed hvala. Lp, Neplaćeni dopust Članak 87. (1) Poslodavac može radniku na njegov zahtjev odobriti neplaćeni dopust. (2) Za vrijeme neplaćenoga dopusta prava i obveze iz radnog odnosa ili u vezi s radnim odnosom miruju, ako zakonom nije drukčije određeno.
 4. Dragi forumaši, tragikomedija se nastavlja. Molim Vaše mišljenje, teta je nakon skoro 19 mjeseci odlučila angažirati odvjetnika. Pojavio se novi Romeo, i ona dalje živi na ulici po naputku istog. Mogu li ja koji joj svaki mjesec uplačujem financijska sredstva zatražiti raskid ugovora na njezinu štetu.
 5. Poštovani forumaši, Teta i dalje ne želi uči u stan, nudio sam joj ključeve pred svjedocima, njezin pravnik ju je valjda savjetovao da se prikaže žrtvom. Da li je protokom ovoliko vremena ugovor prestao vrijediti, jer ona kaže da smatra da više ne vrijedi?
 6. Raskid na štetu tete, tužbeni zahtjev za nadoknadom uloženih sredstava za njezin život u domu.
 7. Poštovani Felixx, Teta već dva mjeseca ne želi ući u stan, kaže da je izgubila osobnu. Ja naručujem joj ljekove i pokušavam joj pomoći ali ne pristaje. Živi kod "prijatelja" i na ulici. Odlučio sam zauzeti čvršći stav. Kako bi s pravne strane trebalo postupiti.Mogu li tužiti tetu za kršenje ugovora o doživotnom uzdržavanju.
 8. Poštovani, Teta sad odbija uči u stan , želi sudskim putem vratiti se u stan. Živi kod "prijatelja " i na ulici. Molio sam je da uđe u stan i molio da uzme ključeve pred svjedocima što ona odbija uz salvu uvreda prema meni. Kaže da ju je savjetovao sudac da ne uzima ključeve, izgubila je osobnu,morao sam obavijestiti MUP da ona ima i dalje na toj adresi prebivalište, ona je otišla kod psihijatra da dobije potvrdu da je zdrava. Zakonski gledano, ona se ne želi vratiti u dom, ne želi uči u stan bez sudske odluka, svi ostali peru ruku. Kako pomoći mojoj teti s pravne strane.
 9. Poštovani pravni znalci, Da Vas obavijestim. Teta je pokupila stvari u domu u kojem je bila, nije htjela potpisati izjavu da samovoljno odlazi iz doma. Toliko je lucidna da je otišla i na policiju u mom gradu i odjavila boravište iz doma. Vratila se u stan i rekla da će obratiti se institucijama. Zaprijetila je da će nasilno uči u stan pa sam joj dao ključeve da izbjegnem probleme. Odvjetnik ne zna što bih u ovom slučaju napravio. Teta ima poslovnu sposobnost, po mišljenju psihijatra je ubrojiva i nije opasna za sebe i druge. Što napraviti. Pravnik mi kaže da ne mogu ništa, jer ona je osoba koja je ubrojiva i nije opasna za sebe i druge. Bojim se da ne napravi sebi zlo. Što učiniti. U slučaju da zapali stan ili poplavi , tko je odgovoran?
 10. Poštovani Felixx, Da li bi to vrijedilo kad bih prenio (darovao) stan supruzi. "On je nekretninu stekao s povjerenjem u stanje u zemljišnoj knjizi. U trenutku kada ste potpisali ugovor , to stanje i jest bilo čisto - vi ste vlasnik i nema prava uživanja. Ako naknadno dođe bilo kakav prijedlog za zabilježbu spora u vezi stana, gruntovnica će upis odbiti jer vi više niste vlasnik."
 11. Poštovani Felixx, Sapunica se nastavlja. Kontaktirala me je jučer osoba koja želi kupiti stan, pošto je u zemljišniku stanje uredno, nagovaraju me da ga prodam i time tvrde da bih se riješio svih probleme. Prije nego teta pokrene postupak u suradnji s "Romeom" i CZSS.. Nažalost po naravi sam bliže "Draš Katalenič". Smijem li prodati stan, jer teta se odrekla prava korištenja stanovanja ugovorom o doživotnom. Koje su posljedice. Kad bih prodao odmah bih kupio teti manji stan, i osigurao osobu koja bi se brinula za nju.
 12. Poštovani, Teta se u ugovoru o doživotnom odrekla prava korištenja stanovanja.
×
×
 • Napravi novi...