Jump to content

eustahije

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je eustahije objavio

  1. Stvar je tekla ovako: Napisao sam prigovor odmah po primitku rješenja od MUP-a. 7 mjeseci nakon toga stigla mi je prva pošta. To sam preuzeo. Unutra je pisalo da moram ili doći potpisati prigovor ili poslati potpisani primjerak u roku od 8 dana, inače se moj prigovor odbacuje. Odmah sam poslao potpisani prigovor i nakon toga su bila su ukupno tri pokušaja dostave, koje nisam preuzeo (kao što rekoh, što opravdano, što neopravdano). Prva je bila oko prošlog Božića, dakle, 15 mjeseci nakon prekršaja, tu nisam preuzeo namjerno... Druga je bila ovo ljeto, kad sam bio na moru, i treća je bila u 11. mjesecu ove godine, tj. 2 godine i dva mjeseca nakon prekršaja. To takodjer nisam preuzeo. Znači, unutra može biti odluka suda, na koju se ne mogu žaliti, ili odluka o zastari? Pretpostavljam da više nema poziva na sud, nego da su oni već svoje odlučili i da ću to saznati tek kad preuzmem poštu?
  2. Ako se napiše žalba, a naknadni pozivi na sud se ne prime (što iz opravdanih, što iz neopravdanih razloga), a protekne više od dvije godine od počinjenog prekršaja, što se može očekivati?
  3. Imao bih i ja jedno pitanje: Prekršaj - alkohol (0,6), uložena žalba na rješenje koje sam dobio od MUP-a, nakon toga su došla tri poziva na sud, koje nisam preuzeo. U medjuvremenu je prošlo dvije godine od prekršaja. Što sad? Mogu li me i dalje goniti? Je li moguće da je presuda donesena, pa da mi pokušavaju dostaviti rješenje? Kolika je zastara u takvom slučaju? Hvala unaprijed...
  4. Znači, bez obzira što su prošle dvije godine, a nisam bio na sudu...? Pod pretpostavkom da mi pokušaju dostaviti rješenje koje su donijeli bez mojeg prisustva, a ne uspiju, postoji li tu zastara?
  5. Pozdrav svima, 11.09.2005. u ranim jutarnjim satima zaustavila me prometna policija. Nisam bio vezan (500kn) i napuhao sam 0,6 promila (2000 kn + vozačka 3 mjeseca). Policija mi je u roku od tjedan dana dostavila rješenje i kaznu. (500 + 2000 + još parsto kuna zbog troškova utvrđivanja prekršaja + vozačka 3 mj.). Na primljeno rješenje sam se žalio, ali žalbu nisam potpisao. U svibnju 2006. primio sam dopis od policije da moram u roku 8 dana doći potpisati žalbu, ili poslati potpisani primjerak, jer se u protivnom žalba smatra nevažećom. To sam napravio (poslao sam potpisani primjerak) i od tada su bile samo dvije neuspjele dostave poziva sa prekršajnog suda, jedna oko Božića, a druga početkom ovog ljeta. Danas je točno dvije godine od počinjenog prekršaja. Što mogu očekivati dalje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija