Jump to content

esigente

Korisnik
 • Broj objava

  130
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

esigente je zadnji put osvojio dan svibanj 6 2017

esigente objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O esigente

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Sve je kako je do sada napisano, a HRVI su oslobodjeni placanja upravne pristojbe.
 2. Svakako uložite žalbu, U žalbi naglasite da se žalba odnosi na "Da PTSP nije u uzročno-posljedičnoj vezi sa sudioništvom u obrani suvereniteta RH." Da se psihijatru javio 1991 godine i redovito ga posjećivao do 2002 godine, tada mu je uspostavljena terapija koja mu pomaže, a koju koristi svo vrijeme do sada (te bi to trebao biti kontinuitet liječenja, jer nije prestao uzimati terapiju). U svakom slučaju žalba ne košta ništa, i nema što izgubiti. Slažem se da bi bilo puno bolje da ima nove nalaze od psihijatra, ali neka pokuša sa onim čime raspolaže.
 3. Da li uopce postoji mogucnost zalbe na drugostupanjsko rjesenje? Procitaj na kraju odbijenice, koji je pravni lijek, da li je mogucnost zalbe, ili samo tuzbe na sudu.
 4. Za izdavanje pokusnih pločica za potrebe tehničkog pregleda (3 dana), vlasnik vozila potpisuje Izjavu kojom potvrđuje da vozilo ima ispravne uređaje za upravljanje i zaustavljanje. Vozila kojima se izdaju pokusne pločice, a prethodno su bila registrirana u RH, obvezno moraju biti prethodno odjavljena. Vozilo neovisno o svrsi i vremenu za koje se izdaju pokusne pločice mora imati pripadajuću policu od auto odgovornosti, najmanje za razdoblje za koje se pokusne pločice izdaju.
 5. Članak zakona je jasan, ako ste bili građanin RH, onda ste imali dužnost štititi i braniti neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske. Da li ste imali prijavljeno prebivalište ili boravište u RH u to vrijeme?
 6. Nema vise povlastica za branitelje i HRVI za automobile. Ali zato moze kupiti brod ili helikopter bez ikakvih davanja drzavi, jer po nasem zakonu automobil je luksuz, a ostalo nije ( zna se tko kupuje jahte i helikoptere- sirotinja).
 7. Da dobit ce ih od datuma od kada mu je priznato pravo na osobnu invalidninu i posebni dodatak. Znaci 114,75 x 1,50 = 172,125 kn. Toliko iznosi osobna invalidnina i posebni dodatak.
 8. Ona je kriva, njeno vozilo je bilo u pokretu, a tvoje vozilo je bilo parkirano (prepreka na cesti), time je ona izazvala prometnu nezgodu. Da ste u cijeloj prici upleli policiju, ti bi dobio kaznu za nepropisno parkiranje, a ona za izazivanje prometne nezgode. Odgovor na tvoje pitanje je: Ona je kriva za prometnu nezgodu.
 9. Članak 67 Zakona. https://www.zakon.hr/z/973/Zakon-o-hrvatskim-braniteljima-iz-Domovinskog-rata-i-članovima-njihovih-obitelji
 10. Taj posebni doplatak ostvaruju HRVI koji ne primaju placu ili mirovinu. Da si zaposlena ili u mirovini, ne bi imala pravo na taj doplatak.
 11. Nemam odgovor na tvoje pitanje, ali te mogu uputiti na osobu koja če ti dati sve odgovore vezane za tvoj status, potraži ga na FB, Enver Arnautović.
 12. https://www.jadrolinija.hr/links/prava-osoba-s-invaliditetom
 13. Malo sam se nespretno izrazio, ratno stanje je bilo do 12.11.1995. Ipak ministarstvo obrane, službeno smatra da su hrvatski branitelji svi koji su sudjelovali u obrani Hrvatske do 30. lipnja 1996. Ne znam u kojoj si brigadi bio, ali za nas je rat bio i nakon pada vukovara sastavni dio zivota , smjesteni smo bili u Rakitju, a onda u travnju 1992 Kupres, zatim Dervente, 1993 Maslenica, Juzno bojiste, itd... Imamo vise od pola milijuna branitelja, to je zbog kriterija po kojima netko postaje branitelj, tako da imamo branitelje koji nikada nisu bili na prvoj crti bojisnice, nisu metka o
 14. Ako je Sanader branitelj, i to koristi kao olakotnu okolnost na sudu, onda Margita Bepo ima puno pravo biti branitelj, bez obzira sto je tada rat vec zavrsio, ali se sluzbeno ratno stanje vodi do 30.06. 1996.
×
×
 • Napravi novi...