Jump to content

esigente

Korisnik
 • Broj objava

  130
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Sve što je esigente objavio

 1. Sve je kako je do sada napisano, a HRVI su oslobodjeni placanja upravne pristojbe.
 2. Svakako uložite žalbu, U žalbi naglasite da se žalba odnosi na "Da PTSP nije u uzročno-posljedičnoj vezi sa sudioništvom u obrani suvereniteta RH." Da se psihijatru javio 1991 godine i redovito ga posjećivao do 2002 godine, tada mu je uspostavljena terapija koja mu pomaže, a koju koristi svo vrijeme do sada (te bi to trebao biti kontinuitet liječenja, jer nije prestao uzimati terapiju). U svakom slučaju žalba ne košta ništa, i nema što izgubiti. Slažem se da bi bilo puno bolje da ima nove nalaze od psihijatra, ali neka pokuša sa onim čime raspolaže.
 3. Da li uopce postoji mogucnost zalbe na drugostupanjsko rjesenje? Procitaj na kraju odbijenice, koji je pravni lijek, da li je mogucnost zalbe, ili samo tuzbe na sudu.
 4. Za izdavanje pokusnih pločica za potrebe tehničkog pregleda (3 dana), vlasnik vozila potpisuje Izjavu kojom potvrđuje da vozilo ima ispravne uređaje za upravljanje i zaustavljanje. Vozila kojima se izdaju pokusne pločice, a prethodno su bila registrirana u RH, obvezno moraju biti prethodno odjavljena. Vozilo neovisno o svrsi i vremenu za koje se izdaju pokusne pločice mora imati pripadajuću policu od auto odgovornosti, najmanje za razdoblje za koje se pokusne pločice izdaju.
 5. Članak zakona je jasan, ako ste bili građanin RH, onda ste imali dužnost štititi i braniti neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske. Da li ste imali prijavljeno prebivalište ili boravište u RH u to vrijeme?
 6. Nema vise povlastica za branitelje i HRVI za automobile. Ali zato moze kupiti brod ili helikopter bez ikakvih davanja drzavi, jer po nasem zakonu automobil je luksuz, a ostalo nije ( zna se tko kupuje jahte i helikoptere- sirotinja).
 7. Da dobit ce ih od datuma od kada mu je priznato pravo na osobnu invalidninu i posebni dodatak. Znaci 114,75 x 1,50 = 172,125 kn. Toliko iznosi osobna invalidnina i posebni dodatak.
 8. Ona je kriva, njeno vozilo je bilo u pokretu, a tvoje vozilo je bilo parkirano (prepreka na cesti), time je ona izazvala prometnu nezgodu. Da ste u cijeloj prici upleli policiju, ti bi dobio kaznu za nepropisno parkiranje, a ona za izazivanje prometne nezgode. Odgovor na tvoje pitanje je: Ona je kriva za prometnu nezgodu.
 9. Članak 67 Zakona. https://www.zakon.hr/z/973/Zakon-o-hrvatskim-braniteljima-iz-Domovinskog-rata-i-članovima-njihovih-obitelji
 10. Taj posebni doplatak ostvaruju HRVI koji ne primaju placu ili mirovinu. Da si zaposlena ili u mirovini, ne bi imala pravo na taj doplatak.
 11. Nemam odgovor na tvoje pitanje, ali te mogu uputiti na osobu koja če ti dati sve odgovore vezane za tvoj status, potraži ga na FB, Enver Arnautović.
 12. https://www.jadrolinija.hr/links/prava-osoba-s-invaliditetom
 13. Malo sam se nespretno izrazio, ratno stanje je bilo do 12.11.1995. Ipak ministarstvo obrane, službeno smatra da su hrvatski branitelji svi koji su sudjelovali u obrani Hrvatske do 30. lipnja 1996. Ne znam u kojoj si brigadi bio, ali za nas je rat bio i nakon pada vukovara sastavni dio zivota , smjesteni smo bili u Rakitju, a onda u travnju 1992 Kupres, zatim Dervente, 1993 Maslenica, Juzno bojiste, itd... Imamo vise od pola milijuna branitelja, to je zbog kriterija po kojima netko postaje branitelj, tako da imamo branitelje koji nikada nisu bili na prvoj crti bojisnice, nisu metka o
 14. Ako je Sanader branitelj, i to koristi kao olakotnu okolnost na sudu, onda Margita Bepo ima puno pravo biti branitelj, bez obzira sto je tada rat vec zavrsio, ali se sluzbeno ratno stanje vodi do 30.06. 1996.
 15. Odes na najblizi tehnicki i sve obavis kao i obicno. Ako te usput zaustavi policija placas kaznu (koja je puno manja u prvih 15 dana od isteka registracije), mozes otici u STP bez auta (drugim autom, skuterom, biciklom, prijatelj te odveze, itd...) i traziti probne plocice da dodjes na tehnicki legalno, a ne da strahujes da li ce te policija zaustaviti. Ne trebas nista dodatno placati zbog toga sto kasnis na tehnicki.
 16. O tome i ja govorim: Prvi vozac je uocio promijenu svjetla na semaforu (iz zelenog u zuto), procijenio da moze stati, stao ispred semafora, a drugi vozac je naletio na njegovo vozilo zbog nedovoljnog razmaka izmedju vozila i neprilagodjene brzine kretanja uvjetima na cesti. Moze se ciniti drugom vozacu da je prvi vozac naglo kocio, ali to je je stvar osobne procjene, u praksi tesko dokazivo.
 17. Drugi vozac je je trebao drzati dovoljan razmak izmedju vozila da u svakom trenutku moze sigurno zakociti i stati (da ne udari u vozilo ispred sebe). Prvi vozac kroz krizanje smije proci samo na zeleno svjetlo, paljenjem zutog svjetla je imao obavezu zaustaviti se, ako je to ucinio ispred semafora, a ne ulaskom u prostor krizanja, onda ni brzina nije bila prevelika. Naglo kocenje je je stvar procijene, da li su od tog kocenja ostali tragovi na kolniku, skripa guma, itd... U svakom slucaju misljenja sam da je kriv drugi vozac zbog ne drzanja dovoljnog razmaka izmedju vozila da moze u svako
 18. Ako bio koji dio nisu uvrstili ili su ocijenili blaze nego sto je stvarno stanje, pisi zalbu na prvostupanjsko rjesenje. Ja i kada sam bio zadovoljan dodjeljenim postotkom invalidnosti, pisao sam zalbu, jer zelim da sve ozljede budu navedene, a ostecenja prikazana onakvima kakva jesu (ako je zivac Peroneus otkinut skupa sa misicem, onda nikako nemoze biti pareza peroneusa, vec mora biti paraliza peroneusa, itd...). Sretno na drugostupanjskoj.
 19. MarkoDelija Na prvostupanjsko rjesenje se moze uloziti zalba, na drugostupanjsko rjesenje se moze uputiti tuzba upravnom sudu. S obzirom da postoji tuzba upravnom sudu, postoji i drugostupanjsko rjesenje, neka ti ga daju iz Ministarstva branitelja. Nije mi jasno sto zelis postici time da dokazes/saznas da ti je otac bio HRVI, to nece nista promijeniti u pogledu mirovine. Mirovinu je ostvario zbog profesionalne nesposobnosti za rad, nakon njegove smrti si ostvario obiteljsku mirovinu kao njegov sin sa 100 % invalidnosti. HRVI su jedino imali oslobodjenje poreza i prireza u visini post
 20. Postotak invalidnosti nema utjecaja na izracun visine mirovine, ali ima na visinu poreza i prireza koji se placaju iz svote mirovine. HRVI je oslobodjen placanja poreza i prireza u postotku svoje invalidnosti.
 21. Zivimo u RH, takvi muljatori obicno imaju rodjacko/politicku zaledjinu, zna se.
 22. Meni je tu jedini problem sto osoba ne bi smjela imati dva prebivalista, moze imati jedno prebivaliste i koliko hoce boravista. Na granici je policiji lakse ako imate RH dokumente, ali carina je druga prica, njima je u opisu radnog mjesta da provjeravaju da RH drzavljani sa prebivalistem u RH ne koriste vozila stranih tablica. Mozda je najbolje da odjavite prebivaliste u RH, i izvadite nova RH dokumenta sa adresom u BiH, tada legalno mozete voziti vozilo BiH tablica u RH.
 23. Ne bih se slozio sa ovom tvrdnjom. Zakon je pisan za sve koji su sudjelovali u obrani RH. Cinjenica je da su i strani drzavljani bili u obrani RH. Tako da se Clanak 5, stavka 2, zakona odnosi i na njih, oni nisu imali obvezu braniti RH, oni su po tome ocito Dragovoljci.
 24. Ja smatram da je bas zbog cinjenice da nije bio drzavljanin RH (znaci nije imao obvezu braniti RH, jer nije bio njen drzavljanin) trebao dobiti status dragovoljca.
×
×
 • Napravi novi...