Jump to content

esigente

Korisnik
  • Broj objava

    175
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Sve što je esigente objavio

  1. HVIDR-a je Udruga, puno HRVI nisu članovi HVIDR-e (između ostalih i ja, 90% HRVI). Iskaznica HVIDR-e nikada nije imala neki značaj, osim da si član udruge i moglo se jedno vrijeme voziti tramvajem po ZG-u.
  2. Jedino što vidim kao mogućnost je da uložite prigovor da niste koristili parkirališno mjesto, onda je na njima da dokažu da je mjesto na kojem je bio Vaš auto, parkirališno mjesto.
  3. Može, nije uvjet da vlasnik vozila ima položenu kategoriju, ali onaj koji upravlja vozilom mora imati položenu kategoriju za tu vrstu vozila.
  4. Sada kada si dao svoje podatke kao vozač motocikla je gotova stvar. Npr da nisi dao podatke, dobio bi kaznu za ne davanje podataka od 5000 kn i to bi bilo sve. Ovako ćeš pisati prigovor i ići kod suca za prekršaje, pošto nisi kažnjavan, priznaš krivicu i kaješ se, obečaš da ćeš voziti po propisima, sudac će ti umanjiti kaznu. Kažeš da ti je vozačka potrebna jer motociklom ideš na posao, zbog prometnih gužvi i parkiranja, i moliš ga da ti ne izda sankciju oduzimanja vozačke dozvole. Sretno.
  5. To su ti naplatili dnevne parkirne karte, po jednu za svaki dan.
  6. Priznaš prekršaj, izraziš kajanje i obećaš da se neće ponoviti. To bi bila osnova da sudac umanji kaznu.
  7. Ne postoji iskaznica HRVI, možeš jedino dobiti iskaznicu HVIDRA-e ako se tamo učlaniš, ali ti ona ne znači ništa više osim da si član udruge. U uredu MB vadiš Potvrdu da si HRVI, ta potvrda za državne institucije važi 6 mjeseci, ali npr za oslobađanje od Boravišne pristojbe nema rok važenja.
  8. Taj semafor je za to križanje, a postavili su ga tamo gdje je iz razloga da auta ne bi stajala na željezničkoj pruzi. Sve su ti dobro objasnili, vozila iz Osječke koja skreču lijevo u Branimirovu moraju propustiti vozila iz I Trnave koja zadržavaju smijer kretanja. Često prolazim tim križanjem i zadivljen sam koliko vozača ne poznaje prometna pravila i propise (općenito svuda u prometu). Kada je semafor u funkciji, prometni znakovi nisu, oni su tu da reguliraju prvenstvo prolaska kroz križanje kada semafori ne rade.
  9. Za 24 km/h iznad ograničenja bi dobio 1000 kn kazne. Ovo je propisana kazna za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu od 30 do 50 km/h.
  10. Ako je ušla u SLO na maloj granici u Bregani i vozila do Brežica starom cestom uz autocestu (pretpostavljam da se tuda i vratila), onda nije koristila autocestu i ne mora imati vinjetu. kada opet pročitam tekst, ispada da je ušla na maloj granici, negdje ušla na autocestu (vjerojatno Mokrice) i autocestom se odvezla do Brežica (ipak je vozila autocestom). Kazna će biti samo ako su je snimili da vozi autocestom bez vinjete, tj ako na tom dijelu autoceste imaju kamere za nadzor prometa i registraciju vozila).
  11. Sve je jasno, Vi ste i dalje u mirovini, samo je umanjena za 1/3, a davanja ste oslobođeni (1392,40 kn/mjesec) jer ste u mirovini. To je ovo: Troškovi poslovanja domaće radinosti ili sporednog zanimanja su sljedeći: Mjesečni doprinosi u iznosu od 1.392,40 kn – ako vlasnik nije zaposlen temeljem ugovora o radu (svake godine 1. siječnja se navedeni iznos mijenja ovisno o prosječnoj bruto plaći), Ako je vlasnik zaposlen temeljem ugovora o radu – doprinose plaća temeljem ostvarenog prometa, a rješenje će izdati Porezna uprava, Ako je vlasnik umirovljenik – ne plaća doprinose, Paušalni porez i prirez plaća temeljem ostvarenog prometa evidentiranog u knjizi prometa, Članarina turističkoj zajednici ukoliko se obavljaju djelatnosti za koje je propisana ista.
  12. Po ovome bih rekao da ste u invalidskoj mirovini zbog djelomičnog gubitka radne sposobnosti, to bi značilo da možete raditi, a oni Vam uskračuju 1/3 mirovine. To bi bilo ovo: Ako ste HRVI koji je invalidsku mirovinu zbog djelomičnog gubitka radne sposobnosti ostvario prema posebnom zakonu kojim se uređuju prava hrvatskih branitelja od 1.1.2019. godine, možete raditi uz invalidsku mirovinu na puno radno vrijeme uz smanjenje mirovine (mirovinski faktor 0,6667, odnosno smanjenje mirovine za 1/3), a prije početka i po prestanku zaposlenja ne podliježete ponovnom kontrolnom pregledu.
  13. Za status je bitno ono što je napisano u Potvrdi o okolnostima stradavanja. Vjerojatno bi više informacija o tome mogli dobiti u pravnoj službi Ministarstva branitelja.
  14. Ne postoji znak za zabranu parkiranja Ne invalidima, vjerojatno je postavljen znak da su to parkirna mjesta rezervirana za osobe sa invaliditetom. Ako nema tog znaka, onda imate osnova za žalbu.
  15. Na žalost nemam odgovore na tvoja pitanja. Jedan veliki pozdrav kolega, bili smo u istoj akciji. Mi smo bili ispred Marinaca, pogodili tenk M-84 na ulazu u Marince i oklopni transporter desno u njivi, koji se zapalio i gorio. Vi ste pogođeni nama iza leđa na cesti (dva tenka T-55). Sretno sa ostvarivanjem svojih prava.
  16. [url=https://postimg.cc/NKK90Z58][img]https://i.postimg.cc/NKK90Z58/IMG-20221124-142633-936.jpg[/img][/url] Ne ide mi baš postavljanje fotke.
  17. [url=https://postimg.cc/NKK90Z58][img]https://i.postimg.cc/mgwQms4n/IMG-20221124-142633-936.jpg[/img][/url]
  18. Stiglo Rješenje. Odbija se zahtjev za ponovno određivanje mirovine, kao na zakonu neosnovan. U zahtjevu sam se pozvao na članak 52c ZOHBDR_a, a oni su u obrazloženju odbijenice naveli druge članke zakona, mudro ne spominjući taj članak na koji sam se ja pozvao. Idem sada analizirati članke zakona koji oni navode.
  19. Članak 35. Hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata, pripadniku borbenog sektora, koji ostvari pravo na invalidsku mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, osobni bod povećava se ovisno o vremenu provedenom u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u borbenom sektoru, i to: Ja sebe nalazim u tom članku Zakona. Predao sam zahtjev za novi izračun mirovine, ako nemam pravo onda će mi ostati mirovina koja je, sa tim zahtjevom ne mogu ništa izgubiti. Javim tu kada dobijem odbijenicu ili novo rješenje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija