Jump to content

Jelena03

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Jelena03 objavio

  1. Nitko nije niti pokušao izbjeći platiti račun.Već oni ne žele čovjeka proglasiti mrtvim već uporno nabijaju sudske troškove. Moja mama,njegova kći, osobno je otišla na građanski sud i rekli su joj nemožete dobiti spis,ali želite li platiti? To je za prilog na HTV-u.
  2. Poštovani, prije skorom pola god.,dolazi pošta na mog djeda koji je umro prije tri god.Ja objasnim gospođi da je deda umro i ima i neki način da ja preuzmem poštu jer se očito radilo o nekom dugovanju pa je bolje platiti dug,ako je vezan uz stan. Ona je samo rekla,ništa ja ću to njima vratiti. Prije mjesec dana stiže pošiljka od građanskog suda,opet na dedino ime.Ovaj puta mama odlazi na taj sud,tamo joj kažu da se radi o nekakvoj vodi 250 kn+sudski troškovi za koje su rekli da iznose oko 500kn!!! i pitali ju dali želi platiti,ali nisu joj još uvijek htijeli dati spis. Naravno da nije htjela platiti nešto u što joj nedaju uvid. Ja kažem dobro platit ćemo vodu,ali što je sa sudskim troškovima?Par dana kasnije opet dolazi pošiljka i ženska mi veli bolje da to platimo jer oni naplaćuju svaki izlazak. Daklem žele da im damo novce,a nedaju spis. Dali smo dužni platiti te troškove,ako je čovijek umro prije tri god.ili samo postojeći dug?
  3. Može li mi netko odgovoriti? Što ako je tužitelj dužan dostaviti neki dokaz u roku od 15 dana,a on to učini kasnije?Vrijedi li taj dokaz ili ne?
  4. Hvala lijepa na odgovoru. Radi se o raspravi vezano uz ovrhu radi sitnog prekršaja za koji se ne smatram kriva. Zastupniku je naređeno da naknadno nabavi punomoć. Također mu je i naređeno da pribavi dokaze.Međutim on nije dostavio dokaze već samo neki podnesak koji je sam i to vrlo nestručno sastavio. Čisto sumnjam da je pribavio i punomoć,pa zato želim provijeriti. Za razliku od njega ja imam dokaze i smeta me to razvlačenje postupka.I mislim da me želi zastrašiti sa troškovima sudskih postupaka nebi li odustala. Cijela priča se svodi na to dali sam dovoljno glupa da popustim. Nažalost nemogu iznjeti slučaj jer mi je jasno da će se možda i dotični prepoznati u ovoj priči.
  5. Poštovanje svima. Zanima me smije li netko zastupati u ime tužitelja bez punomoći i koja su moja prava u tom trenutku.Smijem li odgoditi raspravu ili sl....Naime,osim što je došao bez punomoći tužitelja,taj zastupnik je i (ili) lagao na sudu ili nije imao pojima o slučaju te je odrađena druga rasprava,jer nije imao nikakvih dokaza.U međuvremenu sam dobila poštom nekekav njegov podnesak koji izgleda kao da ga je sastavilo dijete od tri god.Naime neke činjenice su tako loše napisane da me zapravo i vrijeđa "glupost" ili neobrazovanost tog zastupnika. Cijeli slučaj je toliko glup da mi se i neda ići na te rasprave jer sam nedvojbeno u pravu i želim tu priču ćim prije završiti. Smijem li ukazati na njegove glupe iskaze? Mogu li imati posljedice radi toga? Ili možda može on jer je stravično g... Navodno da i tužitelj(ili zastupnik)mogu biti novčano kažnjeni ako vrijeđaju protustranku. Uopće nemogu vjerovati da tako nespreman može doći na raspravu. Što da učinim ako opet dođe bez punomoći?Jer sam shvatila da je isti dan tako branio još nekoliko slućajeva. Zahvaljujem
  6. Još jedamput zahvaljuem.Nešto sam pročitala,ali oni to tako napišu da se pojedinac nemože sam snaći nego se informirati baš kod njih i savjetovati. Može se kao zemljište ponuditi i državi,a to bi mi bilo žao jer bi se onda sigurno nešto promijenilo u GUP-u onda kada bi to njima odgovaralo. Neznam jedino isplati li se i gdje provijeriti dali je u vrijeme nacionalizacije to područje možda bilo drugačije kategorizirano? Sve sam više svjesna da su šanse slabe,ali vrijedi pokušati.Hvala
  7. Poštovanje, postupkom denacionalizacije u posijed će meni i mojoj obitelji biti vraćeno šumsko zemljište.Prema GUP-u je svrstano u park šume (Z2). Hrvatske šume su se izjasnile da navedeno zemljište nije u njihovom vlasništvu.Čitala sam zakon o šumama,ali još mi nisu u potpunosti jasna prava vlasnika.Dali postoji ikakava mogućnost gradnje barem manje kuće s obzirom jedan dio šume završava gdje prolazi cesta i do samog tog dijela već postoje kuće.
  8. Poštovani, već sam dosta pročitala o prenamjeni tavana pa mi je otprilike većina stvari jasna. Negdje se spominje i da je potrebna suglasnost ostalih stanara za prenamjenu.Međutim dali je potrebna suglasnost stanara ako je cijeli tavan u mojem vlasništvu? Naime imam stan iz kojeg se ide na tavan koji je u cijelosti u mojem vlasništvu. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija