Jump to content

Silvere

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim vas i meni preporuku za odvjetnika u postupku rastave
  2. Dragi svi, Molim vas preporuke za odvjetnika za razvode u privatne poruke. Hvala unaprijed
  3. Tocno to sto kazete. Ideja je suluda. On bi htio jedan tjedan kod njega jedan kod mene. Sebicnost je u pitanju i ne razmislja kako bi to bilo pogubno za dijete. Nazalost ljudi se zele osvetiti preko djeteta. No naravno i dalje cu se potruditi zadrzati koliko toliko normalne odnose jer je za dijete to najvaznije.
  4. Hvala na pametnom savjetu. Zaista mi svi pomazete. Nismo jos nista dogovorili jer se on poceo inatiti. Najvaljuje da ce traziti zajednicko skrbnistvo. Koliko su sanse da u tome uspije? Ja nisam spremna nikako pristati na to. Molim takodjer savjet na koji nacin ostati miran u ovoj situaciji. I os pokretanja postupka koliko treba da se donese odluka o skrbnistvu. Radi se o bebi h ovom slucaju.
  5. Stvar je u tome da je iznos kredita takav da a ja sa svojom placom mogu sama bez problema pokrivati. Bilo bi dobro kad bi se nasao nacin sa bankom jer bi onda on bio kreditno sposoban i mogao zapoceti novi zivot. Je li ima nacina da nekako ja njega isplatim i on cist, a ja dalje sama. I on je predlozio tu opciju koja je za oboje najbolja. Kazem, po iznosu moje place ja to definitvno mogu.
  6. Hvala puno na odgovoru. Po onome sto sam istrazivala ispada da u 90 % slucajeva dijete ide majci. A sto sa ovim clankim 46 obiteljskog zakona, zar sud u imovinsko pravnoj podjeli ne moze odredit da onaj roditelj koji dobije skrbnistvo ostaje u stanu sa djetetom do punoljetnosti? Sto se tice dogovora ja sam za dogovor i zelim biti fer, ali naravno nisam sama u tome.
  7. Pozdrav svima, Nazalost doslo je do situacije da cemo se vrlo vjerojatno moj muz i ja razvesti. On je taj koji to zeli pokrenuti. Ja sam majka i zelim skrbnistvo nad djetetom (staro 1,5 godinu) i smatram da sam puno vise uz dijete te da mu mogu pruziti stabilniji zivot s obzirom na suprugov posao i nacin zivota. Problem je takodjer u zajednickom stanu kupljenom prije godinu dana koji trenutno nema nikakvu vrijednost jer je dugovanje vece od vrijednosti. Cini mi se da po clanku 46 obiteljskog zakona, roditelj koji ima skrbnistvo ostaje zivjeti u obiteljskom domu. S tim da suprug moze zivjeti u stanu koji njegovi roditelji imaju, ja nemam nigdje za ici. Ali ako bi suprug pristao da se dogovorimo da mu ja isplatim dio novca sto je ulozio u stan i da se kredit prebaci na mene, je li moguce takvo nesto dogovoriti sa bankom? Nema potrebe da covjek gubi 20 godina placajuci stan i da imamo zajednicko vlasnistvo i da je kreditno nesposoban. Je li ova opcija realna? Spremna sam na dogovor ukoliko ga on zeli. Molim savjete. Je li mi treba odvjetnik? hvala unaprijed svima
  8. Thnx onima koji su dali konstruktivne prijedloge za rijesavanje situacije.
  9. Napisala sam da je formalno posjednik osoba od koje je nekretnina kupljena. Stvari posjednik bi trebala biti moja obitelj, koja je zemljiste kupila i koja je navedena na vlasnickom listu kao vlasnik. Ponavljam pitanje i molim za odgovor kako tece postupak ispravka posjednika u Katastru? I je li za takvo nesto potreban odvjetnik?
  10. Vlasnik u gruntovnici je moja obitelj koja je sedamdestih godina proslog stoljeca kupila zemljiste. Tako da, vlasnistvo je uknjizeno, ali nisu podatke uskladili sa Katastrom i u posjedovnom listu je navedena osoba od koje je kupljena nekretnina. Predan je prije 3-4 godine Zahtjev da se podaci iz Gruntovnice usklade sa Katasrom, ali se nista nije pomaklo po tom pitanju...
  11. Molim vas hitno pomoc u vezi promjene posjednika u katastru. Imamo uredan vlasnicki list na kojem nema tereta, kupoprodajni ugovor i svu potrebnu dokumentaciju. Kako bi mogli prodati zemljiste potrebno je i da podaci u katastru budu uredni. Pokrenut je postupak da se stari vlasnik izbrise prije nekoliko godina, ali jos nije odrzana rasprava. Na koji nacin ovo pozuriti? Je li za ovakvo nesto potreba odvjetnik i koliko bi otprilike kostale njegove usluge? Kako ide postupak mijenjanja podataka, pretpostavljam da se na raspravu zovu posjednik i novi vlasnik ili ide samo objava u Narodnim novinama? Molim vas za pomoc, bila bi zaista jako zahvalna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija