Jump to content

Worker

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li firma pokušati osporiti moje Uvjerenje o nesposobnosti (trajno) te slati me da se ponovno utvrđuje isto? Naime nakon obavljenih specijalističkih pretraga medicina rada zaključuje da sam nesposoban raditi na tom i tom radnom mjestu. Ja dobivam to uvjerenje, poslodavcu se to sad ne sviđa i želi me slat na dodatne pretrage unatoč uvjerenju itd. Što sad?
  2. Poštovani, da li osoba koja ima uvjerenje o nesposobnosti na određenoj djelatnosti ima prednost na premještaj na drugo slobodno radno mjesto od ljudi koji se javljaju na natječaj? Ako da, možete li samo navesti po kojem zakonu i stavku?
  3. Hvala na savjetu. Imate li ideju ili šprancu po kojoj bi trebao napisati isti? Da li postoje nekakve pravne posljedice pokretanja ZZP-a za mene? Jutros sam još prije bilo kakvih pravnih pokretanja kontaktirao Upravu, u slučaju da su neinformirani i da su informacije o nesposobnosti od njih zatajeni. Ponašanje nadređenih je u najmanju ruku čudno i svi ignoriraju problem. Usmena izlika im je "trenutno nema zapošljavanja pa ne možemo stavit nikog umjesto tebe" makar u firmi ima preko 500 djelatnika i ima slobodnih radnim mjesta gdje bi mogao raditi. Da li to ima ikakvu pravnu osnovu?
  4. Znači zbog zdravstvenih razloga poslodavac je bio obaviješten i zamoljavan za premještaj na drugo mjesto. Sukladno molbi poslodavac salje na medicinu rada koja utvrđuje da stvarno jesam nesposoban za rad na trenutnom radnom mjestu i moli da me se premjesti na drugo te isto uvjerenje šalje sluzbi za zastitu na radu. Napominjem da unutar firme postoje slobodna radna mjesta na kojima mogu raditi te da za vrijeme mojeg slucaja se novi djelatnici zaposljavaju (zar nemam neku prednost?) Međutim tada nastaje tajac, nitko me ne kontaktira unutar firme, niti salje bilo kakvo ocitovanje na moju situaciju te se nadređeni ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Na moje pismene zahtjeve putem emaila ne dobivam odgovore a na usmene da je samo prihvaceno da ostajem na radnom mjestu te da su mi nesto napisali pod dodatne zadatke i to odobrili. Ja nisam dobio nikakvu obavijest da su mi mjenjani ili dodavani ikakvi poslovi, niti sam izmješten izvan štetne okoline, niti dobivam novi ugovor ili bilo kakvu obavijest. Da li bi sada trebao pokrenuti zahtjev za zaštitu prava? Ili se treba još čekati? Što mi je činit? Imam li tu slučaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija