Jump to content

ElizabetJ

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ElizabetJ objavio

  1. Postavili ste i pitanje kako sam bila ovrsena. Sto to znaci?
  2. Dug prema kartici je nastao 2015 god., datum primitka u Fini je 17.06.2016. i vodi se u Eos Matrixu. Dug po kreditu prema banci je od 2019 kada je kredit otkazan, a pokrenuta je ovrha 2020 kod javnog biljeznika te je nakon toga dug ustupljen Matrixu. U obavijestima od Matrixa su samo iznosi za platiti bez ikakvog rasclanjenja jedino sto sam u njihovoj poruci dobila iznos glavnice, ovrha i ostalih davanja prema banci i po kartici, a to cu priloziti u privitku. Veci iznos na fotografijama u privitku je banka, a manji kartica.
  3. Postovani, imam dugovanje u Eos Matrixu i kada sam ih kontaktirala da se dogovorimo kako da to rijesim dala sam prijedlog mogucnosti jednokratnog placanja na nacin da posaljem prijedlog u obliku pisma namjere upravnom odboru gdje ih molim da se umanje troskovi i kamate kako bi to mogla jednokratno otplatit. Njihov odgovor je bio da je to moguce samo na nacin da prvo uplatim inicijalnu ratu (iznos koliki ja mogu platiti) pa tek onda da mogu pisati pismo namjere. Molim da mi odgovorite sto znaci inicijalna rata i na sto me obvezuje kada uplatim. Zahvaljujem na odgovoru
  4. Postovani, U banci XX sam digla kredit da bi zatvorila kredit u eurima u banci YY. Sluzbenik banke XX je obavio kompletnu transakciju prema banci YY, a meni nije skrenuo pozornost da fizicki trebam otici u banku YY i podnijeti zahtjev kako bi u konacnici zatvorila kredit. Kako nisam otisla u banku nedugo sam saznala od agencije za naplatu potraživanja da imam dugovanje i kamate po tom kreditu. Obratila sam se banci YY od koje sam dobila odgovor koji je u privitku. Molim vas da mi odgovorite da li je banka pravilno postupila (iz navedenog teksta) sto je svaki mjesec odvajala rate kredita iz ukupnog iznosa koji je na dan kada je iz banke XX proslijedjen odgovarao ukupnom iznosu za zatvaranje kredita. Zahvaljujem na odgovoru
  5. U ovo rjesenje ne ulazi dug od EOS MATRIXA, to su bila prijašnja dugovanja od kojih sam oslobodjena, a ovo je doslo naknadno pa me zanima da li bi mi sudsko rjesenje o oslobodjenju od prijasnjih dugova moglo pomoci kod rjesavanja novog obznanjenog duga od EOS MATRIXA jer sam vec navela da se moja financijska situacija od tada nista nije promijenila.
  6. Postovani, molim za pomoc. Ovo je citat iz sudskog rjesenja: 'Prema odredbi cl. 79.g st. 1.ZSP-a, sud ce po sluzbeno duznosti donijeti rjesenje o otvaranju i zakljucenju jednostavnog postupka stecaja potrosaca ako utvrdi da je vrijednost imovine potrosaca koja bi se mogla unovciti kao stecajna masa jednaka ili manja od 10000 kn. S obzirom da iz Ocevidnika Fina-e proizlazi da je potrosac u neprekidnoj blokadi 1716 dana (dulje od tri godine neprekidno), da ima vise evidentiranih neizvrsenih osnova za placanje radi prisilnog ostvarenja trazbina ciji zbroj ne prelazi iznos od 20. 000,00 kn s osnova nenaplacene glavnice, kao i cinjenicu da je sud utvrdio da je vrijednost imovine potrosaca koja bi se mogla unovciti kao stecajna masa u ovom postupku manja od 10.000,00 kn, to je razvidno da su u konkretnom slucaju ispunjene pretpostavke za otvaranje i zakljucenje jednostavnog postupka stecaja nad imovinom potrosaca iz cl. 79.g. st. 1 ZSP-a, pa je rijeseno kao u tockama 1. i 2. izreke ovog rjesenja. Odredbom cl. 79.g st. 4. ZSP propisano je da ce sud u rjesenju otvaranju i istovremenom zakljucenju jednostavnog stecajnog postupka nad imovinom potrosaca osloboditi potrosaca od preostalih obveza u odnosu na osnove za placanje i u odnosu na vjerovnike iz cl. 79.a. ZSP, pa je primjenom citirane odredbe potrosac oslobodjen od preostalih obveza u odnosu na vjerovnike i iznose trazbina navedene u tocki 3. izreke ovog rjesenja. U Zagrebu 23. siječnja 2020. godine' 06.02.2020. dobila sam poziv na suradnju od EOS MATRIX d.o.o., s ponudom za sklapanje sporazuma kojim bi mogla ostvariti mogucnost obrocne otplate dugovanja u iznosu 8.451,70 hrk. Molim vas za pravni savjet da li bi prosljedjivanjem ovog sudskog rjesenja drustvu EOX MATRIX d.o.o. mogla dokazati da nisam u mogucnosti podmiriti gore navedeni iznos jer sam i dalje tesko bolesna, neprekidno sam sedam mjeseci na bolovanju i otpustena sam iz bolnice 26.02.2020. ili mi vi mozete ponuditi neko pravno rjesenje koje bi mi pomoglo. Unaprijed zahvaljujem!
  7. Posjedujem stan od 57 m2 čija bi vrijednost na tržištu bila 57000 EUR koji bi darovala majci, a majka bi mi u znak zahvale darovala 48000 EUR, tako da bi se moj dar sastojao u razlici cijene moga stana na tržištu. Da li je to ostvarivo darovnim ugovorom? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija