Jump to content

Janko

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molila bih da mi netko pošalje skriptu za DSI na e-mail dubravka70@gmail.com Unaprijed hvala!
  2. evo da se javim što se izdogađalo u proteklih par tjedana. Poslao sam pismo pravobranitelju za osiguranja, pitao za kamatu, on je kontaktirao osiguranje koje je odgovorilo kronološki kako je cijela priča išla, i po tome oni nisu ništa pogriješili, pravobranitelj mi potvrđuje da imam pravo na kamatu po starom zakonu, ali pošto se radi o dogovoru među stranama po njemu i umanjenje isplate može biti i umanjenje kamate? u glavnom, savjetuje mi da se u slučaju nemogućnosti dogovora obratim centru za mirenje, te kod njih pokušam ostvariti svoja prava. Inače uspio sam doći i u emisiju potrošački kod, bio prilog prošli vikend
  3. a baš mi je drago što ću svojom uvjerenošću u pravni sustav, i samo značenje institucije prava i pravnika, dati doprinos u topicu s najvećim provalama na Legalisu.. super,,,, al kako svugdije tako eto i tu, lako se zezati sa tuđom mukom.. No hard feelings..
  4. OK, nisam pravne struke, imam njihov pismeni odgovor na moj prigovor oko zakonske zatezne kamte, vjerijatno ga je sastavio pravnik, tj pravna služba,, zar je moguće da bi jedan pravnik lagao, tj pismeno iznosio neistinu, ipak je to valjda nekakav službeni dokument sa potpisom, žigom i memorandumom firme.. ma sve ovo pišem jer sam već lud, neznam što da im više napišem i kako da se postavim u cijeloj prići,, Što da im napišem kao prigovor na njihovu ponovljenu ponudu???
  5. Dobio sam pismeni odgovor od osiguranja...eto kako sam i sam napisao u prijašnjem postu, postoji taj famozni članak 1163 ZOO, kojim moja šteta nema uračunate kamate, a tako mi se ćini to vredi za sve koji su imali štetni događaj prije stupanja na snagu tog zakona.. da se kojim slučajem desio poslje objave tog zakona (novoga) imao bi pravo na isplatu kamata,a ovako NEMAM.. Tako da ono što piše ani2 u svezi kamata, čini mi se ne stoji..
  6. Hm.. dobio sam ponudu od osiguranja, i normalno nisu uračunate zakonske zatezne kamate..Sastavljam odgovor osiguranju, i uočio sam u ZOO članak 1163. stavak(1)koji kaže: Odredbe ovoga Zakona neće se primjenjivati na obvezne odnose koji su nastali prije stupanja na snagu ovoga Zakona.!!! Što to sada znači?? da li ja imam pravo na te kamate ili ne, da podsjetim odštetni događaj dogodio se u siječnju 2005 godine, a zahtjev za naknadu štete im je ispostavljen u travnju iste godine nakon primitka računa za popravak vozila, znači prije stupanja na snagu ovog Zakona.??? Pozdrav, Davor..(amater pravnik (silom prilika))
  7. ma tako sam i mislio, dakle pokušavaju muljati na sve načine.. hvala na info.. Pozdrav..
  8. evo da ne otvaram novu temu, radi se o istom osiguranju, štetni događaj dogodio se u 01.mjesecu 2005 godine, o proljeće iste godine su im poslani računi za meterijalnu štetu, zajedno sa policijskim zapisnikom,,, sve su ovo vrijeme odbijali platiti štetu, jer je pokrenut postupak protiv njihovog osiguranika, i postupak još traje ( čeka se potvrda sa Županijskog suda), i sada poučenim napisanim par postova iznad, poslali smo osiguranju pismo u kome smo naveli da će mo tražiti reviziju slučaja od HANF-e i da će mo obavijestiti pravobranitelja za osiguranja itd.. I odjednom su odlučili isplatiti štetu ALi u razgovoru sa njihovim pravnikom, upitao sam da li me pripada i zaštitna kamata član943st4 zakona o obveznim odnosima, od dana podnošenja računa, na to je on odgovorio da NE jer je to bilo po strarom zakonu, a ovo je po novom i da se računa taj period od dana podnošenja mog "opetovanog odštetnog zahjeva" tj od prije dvadesetak dana.. Ja mislim da on mene mulja, tj ne žele isplatiti i tu kamatu.. Imam li pravo u tome, i kakve veze ima ako je odštetni zahtjev predan recimo po starom zakonu, i nije po njemu ništa rađeno, tj ništa se pravno nije promjenilo od njegovog podnošenja do dana današnjeg.. Eto, hvala na bilo kakvom odgovoru.. Pozdrav, Davor..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija