Jump to content

markobr

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je markobr objavio

  1. Trazim odvjetnika za protutuzbu protiv RH,Morha. ako ima tko iskusan u tom podrucju molim da mi se javi.
  2. Molim Vas ako imate kakav prijedlog. Ukratko bih vam opisao. Godina je 2012 i ja sam na sluzbi u Morhu u mjestu Benkovac. Marijansko hodocasce je 21.08.2012te sljedecg dana ujutro dobivam poziv oca tadasnje bivse djevojke da je otac pronadjen mrtak u malenom potocicu. Odlazim doma i sljedece jutro dolazim u nedleznu policijsku postaju gdje dobivamocev mokar novcanik i informaciju da je tijelo prevezeno na patologiju Virovitica.Uzimam telefon i zena mi govori da nikakvo tijelo tamo nije dospjelo.Odlazim doma.ne mogu spavati a i dalje ne znam gdje je otac nego vjerujem rijecima polustrica. situacija se odvija glatko,ja placam sve troskove i pet dana nakon poziva otac biva zakopan iako tijelo nikada nisam vidio. Nastavljam sa zivotom jer kao 23godisnjak nisamniti pomislio da bi netko takvo sto mogao napraviti. Oceve stvari nikada nisu dospjele do mene.Nakon nekoliko godina poce sam dobivati prijetnje zivotom svojih i svojih ostalih clanova obitelji,telefonski i uzivo. Moji su otisli u inozemstvo no ja sam ostao doma. Studirao ,radio u Morhu i htio prijeci u drugu postrojbu iako mi nije bilo dozvoljeno. Mijenjam postrojbu,bivam priman za stalno(dokument je u vlasnistvu morha) i odlazim doma poznavajuci zaon i cekajuci castan otpust od morha da se mogu prebaqciti u svoje mjesto tj k bitelji. Zakon se nakon moga odlaska mijenja i bivam necasno otpusten.prvi sud potvrduje samo potvrdu morha,drugostupanjski nakon zalbe takoder. iako,prema mom saznanju ne bi smjelo biti sudjenja po novoizglasanim zakonima. Na ustavni sud nisam niti pisao jer vidim da to nema nikakvog smmisla i da je samo gubljenje vremena. uz sve ostalo,otudena mi je zemlja u ime RH u vrijednosti nekoliko tisuca E. Ima li itko kakav prijedlog ili uputu?molio bih vas. Ovdje cu vam staviti mail iz bolnice virovitica i mail iz policijske postaje slatina. Vjerujem da se radi o ubjstvuiako otac nije jedino.radi se o ukupno desetak ubojstava koja su protumacena kao samoubojstva od strane nadleznih institucija. Meni je u cilju dokazti da su to ubjstva i pronaci ubojicu ili grupaciju koja to sve smisljeno radi. veliko hvala.
  3. Trazim odvjetnika za protutuzbu nakon prvostupanjske presude i odbijene zalbe drugostupanjskog suda. potrebno ishoditi dokument i poznavati ustav imedunardnu konvenciju. Cekam ponude.
  4. Lijepi i srdacni pozdrav. Trazim odvjetnika za tuzbu/protutuzbu Protiv Republike Hrvatske,Ministarstva obrane I(Ako je moguce DORH-a). Ukratko-Kao vojnik sam sluzio u MORHU od 05.12.2011.do 29.6.2015. Nakon selekcijske obuke U Zapovjednistvu specijalnih snaga Rh primljen sam na docasnicku duznost. Dokument prijma na docasnicko mjesto nalazi se na KBC Dubrava koje meni osobno nitko nije htio dati prilikom branjenja na Prvostupanjskom Sudu u Pizegi,te naknadnoj Zalbi drugostupanjskom suda u Osijeku. Svi dokumenti koje sam dobio nakon nedolaska na posao (prema tadasnjem zakonu jedini nacin promjeniti postorbu jest ne doci na posao ,biti casno otpusten te se ponovno prijaviti u postrojbu u kojoj sam htio biti(Konkterno Pozega jer sam tamo zivio i imao obitelj) su krivtvoreni.tj u njima se nalaze 1tocke pod kojima me se skida kao vojnika iz benkovca,uz nanadu iz drugog vojnnickog ugovora.Necasno sam otpuste iako je zakon tadasnji mijenjan tj u istom dokumentu morha pise necastan otpust uz nadnevak otpustanja 29.06.2015. godine a sudenje mi se provodi po novoizglasanom zakonu od 20.07.2015. godine. Dokumente sam dobio 15.09.2019. Kasnije na sudu je razmotreno rjesenje Morha no sudac pojedinac(nije da serem protiv kojekakvih nacionalnih cinjenica no sudac je srbin sto za sobom povlaci niz krsenja zakona) je vecinom ignorirao zahtjeve iako sam se sam branio. Presudom prvostupanjskog suda potvrdeno je samo rjesenje MORHA.Na zalbu drugostupanjskom sudu odgovor se cekao jednu godinu no i ta zalba se navodi kao neutemeljena iako prema ustavu i medunardnoj konvenciji nemaju pravo mijenjati zakon i suditi za nesto novoizglasano-kako sam shvatio citajuci i tumaceci konvenciju i ustav. Zamima me sljedece,postoji li odvjetnik/ca kojemu bi ovakvi slucaji u mMORH-e bila profesija. Kasnije cu navestiprekovremena i neplacene sate s njihove strane,ima ih ukupno preko tri godine(racunajuci dnevno radno vrijeme od 8 sati.) Stoga,ako postoji netko tko bi protutubom mogao preokreniti zakljuceni spor a da jedini dokazi budu njihovi dokumenti,molim da mi se javi. Ustavnom sudu sam pisao e-mail kako tada nisam imao za platiti postarinu do zagreba.ujedno bi bilo dobro i to navesti.dakle rub prezivljavanje,jedeci gljive u sumi i td da ne bih izgladnjivao. Velim,kako sam gotovo siguran da sam u pravu,molim da mi se javi netko strucniji ili netko tko ima ponesto iskustva u takvim poslovima,narociti protiv MORH-e. Da ne navodim neisplate otpremnine i td. Dokumente i ostale akte mogu slikati pa slati ili u doc.dokumentu javljenom odvjetniku/ci. Lijepi i srdacni pozdrav.
  5. Poštovana gospodo...molim informaciju...da li mogu biti kažnjavan tj. osuđivan po novom zakonu po kojem se zbog neopravdanog izostanka s posla pet dana uzastopce dobiva nečastan otpust ako sam izostao s posla prije stupanja na snagu novog zakona....?molim informaciju i u kojem bi se zakonu moglo pronaći...
  6. poštovani,oprostite što se ubacujem u ovu tematiku,ali zanima me da li je u MORH-u moguće tužiti samo pojedince koji su mi uradili nešto što,po meni,nisu smjeli,tj.potjerali me s posla što je došlo do te razine da se trebam sudski i upravno goniti s njima...molim odgovor...
  7. poštovani, trebao bih jednu informaciju....što bi bilo prvostupanjsko rješenje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija