Jump to content

potvrda

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O potvrda

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. A i da je počinjena namjerno će se reći da je iz krajnje nepažnje. Zbog njihovih propusta u prikupljanju dokumentacije i nadgledanja poslovnog procesa nije moguće potraživati određena financijska sredstva koja su trebala biti vraćena. Štetu je poprilično jasno utvrditi budući da je dostavljena crno na bijelo u službenom dokumentu. Ono što nas brine je prebacivanje odgovornosti gdje će se reći to mi nikada nije rečeno, a nema pisanog traga da je, dok je opis posla, posebno kod jednog djelatnika, u ugovoru o radu jako općenito nažalost napisan.
 2. Pozdrav, treba mi savjet i mišljenje. Naime, 2 djelatnika su napravila financijsku štetu poduzeću te su dobili izvanredne otkaze (jedan ranije zbog nesavjesnog obavljanja posla te lažiranja bolovanja, drugi upravo iz navedenog razloga). Zbog njihovog nemara je pretrpljena financijska šteta od otpirlike 50 tisuća kuna. jKolika je vjerojatnost da se financijska šteta nadoknadi tužbom djelatnika? Ima li ih uopće smisla tužiti?
 3. Za posljednja 3 mjeseca što mu je bilo usmeno govoreno je sada i napismeno dobio. Na bolovanju je od 01.04.2021. Na društvenim mrežama objavljuje svoj rad koji obavlja privatno za druge, kako pravne tako i fizičke osobe. Ako su društvene mreže dovoljan dokaz onda da.
 4. Pozdrav, imamo problem s djelatnikom. Naime utvrđeno je kako duže vrijeme nije obavljao svoje radne zadatke te smo sjeli za stol i pojašnjeno mu je kako ne želimo više nastaviti suradnju budući da je više puta opominjan, usmeno nažalost radi svog ponašanja, temu je ponuđen sporazumni raskid ugovora. Radnik je rekao da će razmisliti do kraja dana o tome, ali je u međuvremenu napustio radno mjesto, do kraja dana se nikome nije javio te je slijedeći dan poslao da je na bolovanju zbog stresa. Slijedeći dan mu je poslana i opomena pred otkaz zbog kršenja ugovora o radu(kasnio na posao, nije ob
 5. Traži cijelu plaću( s čime se ne slažemo), godišnji odmor(s čime se slažemo, budući da nije iskorišten) te otkazni rok(s čime se ne slažemo) da mu se isplati, kao i troškove odvjetnika. Zanima nas, ukoliko to odbijemo i odemo na sud, imamo li još prekršajnu odgovornost budući da smo sve što je u našoj moći učinili da ispravimo propust po mišljenju forumaša(jasno nam je da u konačnici sudac odlučuje o tome)?
 6. Hvala na odgovoru, sitacija se nastavila odvijati pa da Vam kažem gdje smo zapeli Podnesen je zahtjev za zaštitom prava radnika od strane odvjetnice koja ga zastupa. Isti smo uvažili te smo mu obavijestili odvjetnicu o uvažavanju zahtjeva te da ga vraćamo nazad na radno mjesto i da se odjavi iz OPG-a kako bi se isto moglo regulirati dalje. Sada nas je sam radnik kontaktirao da ne želi više raditi kod nas, ali da traži da ga isplatimo. Ukoliko smo prihvatili prijedlog koji je iznesen u zahtjevu za zaštitu prava radnika, a radnik dalje opstruira proces postoji li tu i dalje odgovornosti za nas?
 7. Pozdrav, uručen je izvanredni otkaz otkaz radniku koji ga je preuzeo na dan otkaza 16.11.2020. ali nije potpisao, odjavljen je s istim datumom. Slanje poštom nije napravljano te nas sada želi tužiti. Pokušali smo isto ispraviti sa prijavama, no radnik je već napravio prijavu slijedeći dan (17.11..2020.) u OPG-u koji posjeduje te ne možemo napraviti ispravku. Možemo li išta učiniti ili čekati sud? Kakva je praksa sudska za takve stvari? Pretpostavka je da ćemo dobiti kaznu za to što nismo uručili otkaz na valjani način (od propusta kolege ne bježimo), ali da li će se radnik morati vratiti
 8. Putovnica mu je još aktivna, samo mu je osobna istekla. Znači sve može u veleposlanstvu riješiti prije dolaska u Hr?
 9. Pozrav, budući da već nekoliko dana bezuspješno pokušavam dobiti informaciju u MUP-u probati ću i tu. Naime, kolega je prije 6 godina otišao u SAD-e, u međuvremenu se tamo zaposlio i oženio. Živi čovjek američki san Međutim, istekla mu je osobna i putovnica u RH, a planira dolazak slijedeće godine na ljetovanje tu. Što mora poduzeti kako bi ušao nazad u RH bez plaćanja ikakve kazne?
 10. Evo samo da vratim povratni info, nakon pisanog dopisa te mjesec i po dana zivkanja, početkom rujna je isto maknuto. Poanta svega je da do sada nisu imali takav zahtjev te očito kada do sada nisu imali takav zahtjev ne rade apsolutno ništa po tom pitanju
 11. Našao ja i odluku: http://www.vsrh.hr/CustomPages/Static/HRV/Files/2019dok/Priopcenja/VSRH_Su-IV-397-2019_UP_19110413370.pdf Napravio sam novi zahtjev za brisanjem podataka iz Online Ročišnika pa ću to proslijediti sutra na pisarnicu od suda, na mail koji sam poslao na ured predsjednika suda 10.06.2020. mi nisu ništa odgovorili do sada.
 12. Znači trebao bi pisati predsjedniku Vrhovnog Suda da se to makne s mog Općinskog?
 13. Imao sam kazneni proces koji je završen u 2015. godini. Isto se i dalje nalazi u online Ročišniku Općinskog suda te mi stvara neugodnosti na poslu budući da prilikom pretraživanja na internetu isto biva pronađeno. Proslijedio sam zamolbu predsjedniku suda te sam zvao nadležnog suca koji je vodio proces da se isto makne. Još uvijek nije. Što još mogu učiniti?
 14. znači nakon po isteku vremenskog roka za uvjetnu počinje vremensko razdoblje?
 15. Vremensko razdoblje koje je nužno da prođe kako bi nastupila rehabilitacija kreće od dana pravomoćne presude ili po završetku izdržane kazne?
×
×
 • Napravi novi...