Jump to content

Ines_s

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepi pozdrav! U 7. mjesecu 2017. uzela sam Allianz dopunsko zdravstveno osiguranje, koje se automatski produljivalo svake godine (valjda, slali su redovito uplatnice, ništa drugo). Poslodavac nas je obavijestio da će nam od 1.1.2020. plaćati dopunsko te da raskinemo svoja osiguranja. Allianzu sam poslala raskid ugovora koji su oni prihvatili, no sa 7. mjesecom 2020., jer kažu da je to osiguranje s rokom trajanja određenim ugovorom i da se ne može raskinuti s 1.1. Zanima me jesu li u pravu i hoću li zaists 6 mjeseci imati 2 osiguranja? Hvala svima!
  2. Lijepi pozdrav, Molim za pomoć 2012. godine sam u Hrvatskoj kupila novi automobil, automobil je uredno registriran i na njega plaćan porez na CMV do ljeta 2016., kada se selim u Njemačku. Automobil ide sa mnom, dobiva njemačke tablice, oni poništavaju hrvatsku prometnu, izdaju o tome potvrdu, te ja temeljem te potvrde odjavljujem auto u Hrvatskoj. Sada se planiram vratiti u Hrvatsku. Automobil se i dalje u MUPovoj evidenciji vodi na mene, s napomenom da je odjavljen. Carina mi izdaje papir da ne moram platiti trošarinu jer je već jednom plaćena, no MUP traži da platim naknadu gospodarenja otpadnim vozilima (koja se 2012. nije plaćala). Mene zanima da li zaista imam obvezu platiti tu naknadu budući da je auto već jednom uvežen i na njega su plaćena sva davanja (koja su bila na snazi 2012. kad je proizveden i kupljen) Zdravoseljačko pitanje, ako sam ja automobil odjavila.. Da li je bitno gdje je on u tih godinu dana bio, je li bio sparkan u dvorištu ili se vozio po toj nesretnoj Njemačkoj? Zašto MUP tretira ponovnu registraciju odjavljenog automobila kao unos na tržište RH? Hvala
  3. lijepi pozdrav, tražim odvjetnika za nasljedno pravo (radi se o ubrzanju ostavinske rasprave) u zagrebu ponude na pp hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija