Jump to content

kurdy

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Molim dobre ljude za pomoć: kakve su sankcije za neprovođenje odluke donesene na Glavnoj skupštini dioničkog društva? Koga se točno sankcionira i prema kojem zakonu? Razumnim mi se čini sazivanje izvanredne skupštine koja bi donijela odluku o neprovođenju predmetne odluke ... nisam pravnik Govorim iz pozicije društva, jer je zbog novonastalih a bitnih materijalnih činjenica za društvo i njegove dioničare bolje ne provoditi navedenu odluku. Unaprijed hvala!
  2. kurdy

    FIDIC

    Poštovani g. Bakreni, možete li molim Vas poslati FIDIC-ove ugovore (u svim dostupnim bojama) prevedene na službeni jezik Republike Hrvatske na mail medancic@gmail.com Unaprijed se zahvaljujem! Yours sincerely / Primite moje znakove osobitog štovanja, A.
  3. Dobar dan, imam problem: kupujem stan putem stambenog kredita. Potpisan je Ugovor o kupnji, ovjeren je kod javnog bilježnika, obavljena je solemnizacija Ugovora i novo stanje je evidentirano na zemljišnim knjigama ... ukratko, sve je napravljeno osim same isplate, ovjeravanja tabularne izjave i prijave poreza na promet nekretnina u Poreznoj upravi. Problem je u tome što sam bio dovoljno glup i nisam izmjerio stvarnu kvadraturu stana. Naime, zgrada je izgrađena 1946. godine i prema izvatku iz knjige položenih ugovora prikazana kvadratura stana je veća od stvarne kvadrature. Imam li ikakvog zakonskog prava odgoditi ili obustaviti isplatu? Napominjem da u kupoprodajnom ugovoru nije spomenuta ugovorena cijena po kvadratu nego samo ukupna kupoprodajna vrijednost, s rokom isplate ostatka duga (ukupna cijena - kapara) do 30.09.2007. Ne bih duljio o tome da je prodavatelj decidirano tvrdio da je kvadratura stana bez balkona i lođe identična onoj koja je prikazana u knjizi položenih ugovora. kakve su mi šanse? Malo čitam ovaj svoj post pa mi se čini da su minimalne ... Svaka je pomoć dobrodošla, unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija