Jump to content

HAR214

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O HAR214

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

192 pregleda profila
 1. Vlasnik sam jednog apartmana u kući koja ima ukupno 6 suvlasnika i svaki posjeduje po jedan apartman. Kuća nije etažirana. Angažirali smo građevinskog inžinjera koji je izradio etažni elaborat. Jedan od suvlasnika ne želi potpisati taj elaborat, a takodjer ima i problem jer apartman još nije prenio na sebe sa ranijeg vlasnika u gruntovnici. Ne pokazuje želju da riješi svoje probleme i za sada ga na zanima etažiranje. A nas ostale zanima. Da li postoji način da se izvrši etažiranje bez njegove privole, da li ga treba tužiti ili što treba napraviti? Unaprijed hvala na odgovoru.
 2. U zgradi ima 8 suvlasnika. Jedan suvlasnik je pokojni, a čovjek koji tvrdi da je apartman od njega kupio, već više godina ga nije prenio na sebe u zemljišnim knjigama.

  Započeli smo postupak etažiranja. Svi su suglasni sa napravljenim elaboratom, osim tog jednog koji formalno i nije vlasnik u zemljišnim knjigama.

  Pitanja:

  1. da li se može pokrenuti postupak etažiranja (predati etažni elaborat na daljnji postupak) bez njega? Ili se baš svi suvlasnici moraju složiti?

  2. da li se može nastaviti postupak etažiranja, iako je jedan od suvlasnika pokojni, te da li ima načina ćovjeka koji tvrdi da je apartman kupio natjerati da upiše vlasništvo u zemljišne knjige (ukoliko posjeduje valjani ugovor o kupoprodaji)?

  Unaprijed hvala.

  1. BRKICA00

   BRKICA00

   Napravite objavu jer ste napravili status koje malo ljudi vidi pa je manja šansa da vam netko odgovori

   Usput kad budete radili objavu prije toga saznajte da li ta osoba ima nekakav kupoprodajni ugovor

  2. HAR214

   HAR214

   Hvala na odgovoru. Imam još dodatna pitanja:

   - gdje napraviti objavu?

   - da li se može  uredu za graditeljstvo predati zahtjev za etažiranje zgrade ako jedan suvlasnik koji to i nije (jer je vlasnik pokojnik) nije potvrdio svoj pristanak?

   - gdje bih mogla saznati da li osoba ima nekakav kupoprodajni ugovor?  Ako je ugovor ovjeren kod javnog bilježnika, da li ide automatski upis u zemljišne knjige ili to ovisi o volji kupca?

   Unaprijed zahvaljujem,

    

  3. BRKICA00

   BRKICA00

   Kad se prijavite gornji desni kut, imate objavi i pratite dalje kako vas vodi. bitno je samo da stisnete na temu, a ne na predložak

   1) nisam sto posto siguran ali mislim da ne jer svi vlasnici moraju pristati na taj plan podjele

   2) najbolje je da pitate njega jer mislim da vam bilježnik ne smije dati taj ugovor (nisam sto posto siguran), samom ovjerom ne ide automatski upis u zem. knjige već kupac mora osobno odnijeti papire na gruntovnicu za uknjižbu ili putem bilježnika

 3. Poštovani, posjedujemo ali apartman u malom istarskom mjestu. Stražnja strana apartmana je iznad zemlje toliko da su napravljena dva sasvim prozorana, na kupaonici i spavaonici. Iznad spavaonice susjed iznad nas napravio je nelegalno terasu i zatvorio nađ prozor. U takvom stanju smo zapravo i kupili apartman prije 2 godine, Upozorili smo susjeda da oslobodi prozor, ali bez uspjeha. Dodatna informacija da je terasa napravljena na "tuđoj čestici"koja ne pripada našoj kući. (Naša kuća ima 8 vlasnika apartmana). Treći prolem je da apartman dodtičnog čovjeka ne glasi na nje
 4. Poštovani, moja nećakinja ima 6,5 godišnjeg sina. Nije u braku. Ima zajedničko skrbništvo sa ocem djeteta. Želi napraviti oporuku za stan u svom vlasništvu u korist malodobnog djeteta. Želi oca djeteta isključiti, da ne može raspolagati nekretninom do punoljetnosti djeteta, u slučaju njezine smrti, već da to bude netko drugi, tj. imenovati neku drugu osobu, Da li je to i na koji način moguće? Zahvaljujem na odgovoru.
 5. HAR214

  Apartman

  Poštovani, vlasnik sam malog apartmana na jadranskoj obali. Kuća nije etažirana (etažiranje u postupku). Većina suvlasnika je izvršila odjeljivanje struje i vode, kako bi plaćala samo vlastitu potrošnju. Kod odjeljivanja vode, što je vršeno legalno putem nadležnog vodovoda, i što sam uredno platio, platio izvedbu vanjskog sandučića i sata, za što imam uredne dokumente od Vodovoda. Majstor koji je vršio unutarnju instalaciju pripojio je na moj sat drugog suvlasnika iz zgrade, jer njegova cijev prolazi kroz moj apartman (stara gradnja). Nakon što sam cijelo lje
 6. Pitanje: da li prokurist koji je umirovljenik, a radi u turističkoj agenciji pod za to propisanim uvjetima, može biti voditelj poslovnice (jedini u toj turističkoj agenciji)? Osim njega postojao bi još i direktor turističke agencije, koji nije voditelj poslovnice.
×
×
 • Napravi novi...