Jump to content

Marijeto

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Nadam se da mi sadašnji poslodavac neće raditi probleme, jer će im trebati zamjena koju će teško pronaći.
  2. Poštovani, molio bi savjet. Imam sklopljen "ugovor o radu na određeno vrijeme", a u tom ugovoru piše "Članak 1. Trajanje ugovora" - Radnik ne može redovno otkazati ugovor o radu. Moram napomenuti da imam ostvareno pravo na puni g.o. kojeg nisam koristio. Te da kod sadašnjeg poslodavca radim godinu i 11 mjeseci. Ja bi dao otkaz, te bi prešao kod novog poslodavca. Ne znam kakvu vrstu otkaza da dam, najrađe bi sporazumno otkazao i odradio mjesec dana otkaznog roka. Koja je najbolja opcija pri davanju otkaza za mene, uzevši da imam cijeli g.o., ali čisto sumnjam da bi mi ga poslodavac isplatio. Zahvaljujem
  3. Hvala na savjetu, mislim tako i postupiti. Nego kako taj zahtjev za zaštitu prava treba sadržavati, odnosno ne znam sto napisati. I u međuvremenu sam dobio mail od sindikalnog povjerenika, koji sadrži "odluku o otkazu ugovora o radu uvjetovanom iskrivljenim ponašanjem radnika", naravno ta odluka mi jos nije urucena, ali citajuci istu primijetio sam da poslodavac nije uzeo u obzir moje ocitovanje na obranu, vec je naveo samo nebitne stavke koje je izvukao iz konteksta.
  4. Opseg posla nije smanjen, zapravo fali radnika, odluka nema obrazloženje ali sigurno mi poslodavac sapuna dasku i to već duže vrijeme, odnosno od kad mi je zaprijetio da sam počinio tesku povredu na radu, od tada je prošlo 6 i po mjeseci. Ja sam se, na njegov usmeni zahtjev, ocitovao i porekao da sam istu počinio. Do dana današnjeg od mojega pismenog ocitovanja, a proslo je 6 i po mj, nisam dobio odgovor poslodavca osim ove odluke. Navodno sazvano je radno vijeće i sindikati, te se pretpostavljam donosi odluka o otkazu, no ja jos nemam uvid u istu. Mene zanima, dali treba vec sad poslati upit poslodavcu da mi obrazloži razlog ove odluke, ili pricekati konačno rješenje o otkazu, te koliko dana iznose rokovi za slanje upita. Unaprijed Vam se zahvaljujem na Vašim savjetima i trudu.
  5. Poštovani, zanima me kako postupiti dalje. Danas mi je poslodavac uručio " odluku o privremenom oslobođenju od obveze rada" koja nastupa na snagu od sutra pa sve od prestanka ugovora o radu, ugovor o radu imam na neodređeno, a oslobođenje od obveze rada nisam zatražio, vec mi ga je poslodavac samoinicijativno dao. Pretpostavljam da mi poslodavac zeli dati otkaz ugovora o radu, ali nema pravne osnove ni valjane argumente, odnosno ima argumente zbog kojih bi mogao pravno odgovarati na sudu. Mene zanima kako dalje postupiti na na to sto me privremeno oslobodio rada? Jel trebam traziti ocitovanje poslodavca? Dali trebam i dalje dolaziti na posao pošto imam obvezu iz ugovora o radu, navodno moja zelja je da ostanem i dalje u radnom odnosu. Hvala na odgovoru
  6. Lijep pozdrav, molio bi za savjet o pravu na služnost puta. Dakle moja situacija je takva da mi je susjed zabranio prolaz kroz njegovu parcelu (nazovimo je parcela A) koja je u fazi dobivanja dozvole za ilegalnu gradnju kuće. Te sam, pošto nemam novaca za tužbu, pored njegove parcele (parcela B) napravio novi put koji koristim. Ja posjedujem parcelu ©, koja graniči sa parcelom (D) a ta parcela(D) ima Služnost puta koja je upisana u zemljišne knjige, na teret jedne čestice (parcela B) u korist druge (parcela D). Moje pitanje glasi; ukoliko kupim komadić terena od parcele D, a ta parcela koju kupim ima služnost puta upisanu u zemljišne knjige na teret parcele B, da li i ja kao novi vlasnik malog dijela te parcele ostvarujem ili nasljeđujem šlužnost puta na teret parcele B. Nadam se da će te uspjet razumjeti što sam napisao, jer sam ga zakompicirao. Još da dodam da pravo služnosti puta kroz parcelu B imaju tri čestice. Do moje parcele mogu najbližim i jedinim putem doći isključivo tim putevima. Ovo što sam napisao ću probati grafički prikazati čim budem u mogućnosti nacrtati. Zanima me i cijena spora ukoliko do toga i dođe. Hvala na komentaru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija