Jump to content

Dalsy

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dalsy

    Krovopokrivac

    Postovani, molim.vas savjet sto uciniti. Prosle godine smo mijenjali krov na obiteljskoj kuci. Radila je jedna firma iz obliznjeg mjesta. 0roljetos su popadali kaplaji od kuce i dio drvenih obloga kod rogova kuce. Zvala sam vlasnika vec ne znam koliko puta, on me stalno ignorira i ne zeli doci do popraviti. Racun i sve smo uredno platili. Sto mozemo uciniti? Unaprijed zahvaljujem.
  2. Ne znam je li bio ostavinski postupak Od fine koliko znam.nismo dobili nikakvo rjesenje
  3. Postoji rjesenje Suda da sve ide sa oca na nju, sve je islo preko Fine. Ovrsena osoba je preminula prosli mjesec pa nas zanima sto uciniti da dobije ostatak novca.
  4. Postovani, molim Vas za savjet sto uciniti. Moj otac je otplatio kredit jedne osobe i tuzio ga, dobio je tuzbu i toj osobi je sjela ovrha, u medjuvremenu je moj otac preminuo i mama je preuzela ovrhu nad tom osobom. Godinu dana mu se je skidalo 100 kn (glavnica kredita je cca 40 000 kn, sa kamatama oko 120 000) jer je ta osoba bila smjestena u udomiteljskoj obitelji. Stvar je u tome da je ta osoba preminula i obustavila se je isplata ovrhe. Gdje god pitamo nitko nista ne govori sto moramo uciniti da i ta ovrha udje u naslijedstvo i da nam se nastavi otplata. Na koji naci mozemo doci do toga da nam se isplati bar glavnica duga tj ostatak glavnice. Unaprijed Vam zahvaljujem. Lijep pozdrav.
  5. Da se razumijemo, govorim o skracenom radnom vremenu.
  6. Postovani molim vas savjet. Na bolovanju sam godinu dana i idem na invalidsku komisiju posto imam vise dijagnoza koje mi direktno utjecu na mogucnost terenskog rada u svojoj struci (zdravstvena sam djelatnica). Zanima me ukoliko pristanem na rad na polovicu radnog vremena koliki je dio naknade place koju isplacuje mirovinsko. Radno vrijeme je 7-15 sati svaki dan, sa radnim vikendom jednom u dva mjeseca. Imam dodatke na placu za terenski rad, odgovornost za zivot i zdravlje ljudi, uvjete rada i radni staz. Da li se isplacuje naknada sa dodatcima ili ne? Moze li se to gdje provjeriti da dobijem bar neku okvirnu cifru. Hvala vam.
  7. Postovani, majka je otisla u prijevremenu mirovinu prije desetak godina jer joj je bilo tesko raditi zbog bolesti (osnova problema je sistemski lupus kojeg ima vec 25 godina) i nikada nije potezala pitanje invaliditeta. Je li moguce i da li bi dobila sto s tim da proba zatraziti reviziju mirovine ili invaliditet? Sada ce napuniti 65 godina. Hvala
  8. Postovani, na neprekidnom bolovanju sam od pocetka sijecnja ove godine, zaposlena u drzavnoj firmi na neodredjeno. Za ostatak godisnjeg od prosle godine mi je jasno da je propao jer nije iskoristen do kraja lipnja, ali sam sad cula da ce mi uzeti regres ako ne budem koristila dio godisnjeg od ove godine. Molim savijet da li se to moze izbjeci i kako jer mi je prekidanje bolovanja nepozeljno jer onda mi u novi obracun bolovanja ide ova naknada od 70% place koju sad primam, tako da bi primala 70% od sadasnjih 70% koje dobivam. Radim u zdravstvenoj ustanovi i bolovanje ce trajati jos nekoliko mjeseci. Hvala na savjetu. Lijep pozdrav
  9. Dobar dan. Situacija je ovakva,zaposlena sam u privatnoj firmi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u zadnjih pol godine nam se plaće ne isplaćuju redovno i isključivo na ruke, većinom u više dijelova. Uz to,nisu isplaćivane ni naknade za gorivo (već 7 mjeseci) pošto radimo terenski posao sa privatnim automobilima i troškovi su trebali biti podmireni. Ravnatelj firme ima neke svoje vizije toga svega i ne prihvaća to da je on kriv za nastalu situaciju i stalno obećava isplatu troškova, no od toga ništa. Sada nam je već stvarno dosta svega i želimo isplate plaća i ostalih troškova. Na koji način možemo na legalan način prisiliti poslodavca da ispoštuje naša prava, te koja su nam točno prava. ima nas 7 zaposlenih i on kao ravnatelj je osmi. Da napomenem da unatoč našem nezadovoljstvu, posao ne trpi te se sve obavlja kako treba tako da se ne ugrožavaju prava pacijenata,a mi kao radnici doslovno financiramo firmu u kojoj radimo. Molimo Vas za stručnu pomoć. Hvala
  10. Ali se zapisnik ne izdaje na osnovi zvanja, nego po osnovi predanog zahtjeva za izdavanje u nadleznoj PP. Kupite 20 kn takse, odete u PP i predate zahtjev. Onda im pocinje teci rok od 30 dana.
  11. Postovani, nigdje ne mogu naci informaciju da li kao roditelj djeteta sa posebnim potrebama (tezi invaliditet 3-i stupanj) imam pravo na prednost pri zaposljavanju u drzavnoj sluzbi. Ako imam molim vas da mi stavite poveznicu po kojem clanku kojeg zakona. Unaprijed se zahvaljujem na pomoci.
  12. Slike sa mnom i malenim kod mene doma su dovoljno dobar dokaz i sms poruke?
  13. Dijete je tri godine. Sestra mi sudjeluje u odgoju, maleni ju obozava, i ona njega. A vjerujemda bi "otac" to pokrenuo cisto da napakosti meni i mojima. A ne brine ni o djetetu koje je s njim (sa drugom zenom).
  14. Postovani, zeljela bih naci legalan nacin da u slucaju svoje smrti moje dijete pripadne mojoj sestri. Otac djeteta nije upisan u rodni list,ne vidja dijete niti ista pridonosi uzdrzavanju. Zeljela bih se osigurati da on nema pravo traziti skrbnistvo nad djetetom u slucaju da se meni sto desi te bi zeljela da djete pripadne na skrb mojoj sestri.sto i ksko poduzeti da seto tako i napravi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija