Jump to content

xez

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ne ostvaruje nikakve druge prihode. Da podvučemo, zapravo se ostvaruje +, a ne - na mjesečnoj i godišnjoj bazi?
  2. što bi konkretno značilo i smanjenje plaće, odnosno dohotka?
  3. Prebacio sam se sa redovnog na izvanredan studij i znam da se roditelju za to odbija porezna olakšica, ali me zanima da li ima porezne olakšice ako sam nezaposlen, odnosno nezaposlen član obitelji/dijete? hvala!
  4. zaboravio reći, kasnije sam imao slično djelo za što je plačena kazna i nadoknađena šteta odmah, te sam nakon više od pola godine dobio rješenje mađarskog suda da sam dobio samo usmenu i pismenu opomenu te to sud smatra dovoljnim. E sad, u rješenju mi se navodi ovo drugo djelo ( za što je plačeno sve ) te se ide u detalje s drugim djelom, dok se prvo djelo spominje samo kao otežavajuća okolnost pri presudi koja je donešena te da sud zna da sam dobio kaznu ( ne navodi da li sam platio ili ne) E sad zanima me vrijedi li ta opomena za oboje jer je odluka suda donesena daleko iza neplaćene prve kazne, stoga vjerujem da su imali uvid u to. A i prva i druga kazna su došle od policije, dakle ne od suda, ovo je prvo što sam od suda dobio. Inače i za prvu kaznu je plačena nadoknada štete na licu mjesta, samo ta još jedna kazna nije, kao valjda za prekršajno djelo kao takvo, dok za drugo isto djelo nisam dobio tu drugu kaznu nego samo nadoknadu štete.
  5. realno, što da onda očekujem pri prelasku granice? Dal da uplatim možda ranije tih 70 eura il nosim sa sobom, pošto je prošlo dosta vremena ( a i bio je rok 30 dana) pa su možda i kakve kamate na tome?
  6. Pozdrav, imam pitanje u vezi prelaska granice s Mađarskom. Naime, imam 70 eura neplaćene kazne iz Mađarske-rok je bio 30 dana od počinjenja djela (staro godinu i pol, sitna krađa na benzinskoj postaji). To je prekršajno djelo i u Mađarskoj, pa me zanima mogu li imati problema sa prelaskom u Mađarsku (i mogu li me pritvoriti) te na aerodromu u Budimpešti? Inače sam hrvatski državljanin i koliko sam uspio shvatiti, postoji mogučnost da se slučaj prebaci u HR te da se ne bi smjelo ograničiti slobodu kretanja?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija