Jump to content

ana'72.

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Što napraviti kada te ovlaštena službena osoba tjela državne uprave pokuša kazniti sa 3000 kn za prekršaj koji zapravo po zakonu i nije prekršaj? Predavanjem prigovora na prekršajni nalog i daljnjim prekršajnim postupkom je donešena pravomoćna presuda da prekršaj za kojeg se teretim i nije prekršaj po zakonu i da se postupak obustavlja i svi troškovi idu na teret proračuna. Što je meni od početka bilo jasno zato je i podnešen prigovor na istog. Sada me zanima što napraviti da taj državni slušbenik koji se igra sa zakonom ili ga u stvari i ne zna plati tj. da odgovara za svoje postupke?
  2. Pozdrav, Nakon podnošenja prigovora na prekršajni nalog održana je rasprava nakon drugog pokušaja pošto se nije pojavio svjedok suprotne strane ni prvi ni drugi put. Na raspravi nismo dobili nikakav zapisnik. Rečeno nam je kako ćemo rješenje dobiti već idući tjedan. No od tada je već prošlo više od dva mjeseca. Sada me zanima postoji li rok sa njihove strane za izdavanje rješenja, ako da koliko je to dana? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  3. Poštovani, Vezano za ovaj isti slučaj imam pitanje. Kako sam već napisala imam namjeru kazneno prijaviti šest osoba od toga dva državna službenika. Preko interneta putem službe za pristup informacijama zatražila sam neke informacije koje bi mi dobro došle kod sastavljana kaznene prijave. Međutim došla mi je obavijest da po zakonu nemam pravo na informacije na taj način, jer je državno tijelo od kojeg tražim informacije prema meni pokrenulo prekršajni nalog. Premda u tom državnom tijelu uvidom u moj poslani zahtjev za pristup informacijama rade upravni nadzor jer je očito i njima našto sumnjivo. Sada me zanima mogu li na neki drugi način dobiti informacije koje me zanimaju? Protiv prekršajnog naloga sam podnesla prigovor.
  4. Puno, puno hvala na odgovoru! Evo samo još jedno pitanje: Posjedujem i snimke razgovora sebe i osobe koja mi pokušava uzeti to "nešto" što je moje. Nije državni službenik, a razgovor se odvijao u kafiću. Može li mi ta snimka poslužiti kao dokaz ili je i to kazneno dijelo?
  5. Hvala na odgovorima! Nekako nemam povjerenja u Općinsko državno odvjetništo mislim da bi osobe koje imam namjeru prijaviti doznale prije nego bih došla kući. Pravno nisam educirana, ali čemu onda na stranicama DORH-a upute kako omogućiti i pravno needuciranima da podnesu kaznenu prijavu ako znaju za počinjeno kazneno dijelo. Pokušat ću ukratko objasniti o čemu se radi: Donošenje prekršajnog naloga koji se temelji na lažnom svjedočenju, pozivanju na krivotvorene i nevažeće dokumente koji im služe kao dokazi za uzurpaciju nečega na što dotične osobe nemaju pravo. Imam dokaze i svejedoke čime mogu potvrditi da sam u pravu. Doduše još čekam da mi se pošalju svi papiri i informacije vezane za slučaj koje sam zatražila putem obrasca o pristupu informacijama. Pred neki dan sam dobila odgovor kako će produžiti rok za dobivanje informacija pošto rade upravni nadzoru u dogovoru s upravom ministarstva. Zanimalo bi me mogu li snimke razgovora priliko saslušanja zbog sumnje na prekršaj poslužiti kao dokaz o neetičnom ponašanju i zluporabi položaja i ovlasti službene osobe tj. smije li osumljičenik snimati razgovor prilikom saslušanja kako bi se zaštito zbog sumnje na namještanje prekršaja, a da o tome nije obavjesto državne službenike koji ga ispituju.
  6. Poštovani, Molila bih vas za par savjeta kao što sam napisala u nazivu teme podnesla bih kaznenu prijavu protiv šest osoba od čega je dvoje držanih službenika. 1. Zanima me prijavljujem li ih svih šest županijskom državnom odvjetništvu ili moram državne službenike prijaviti negdje drugdje? 2. Kaznenu prijavu bih pisala sama pa me zanima u slučaju da odbiju moju prijavu imam li pravo na ponovno slanje kaznene prijave samo bih tada uzela odvjetnika? 3. Može li se otići po pravni savjet kod pučkog pravobranitelja da mi pregleda kaznenu prijavu ukaže na eventualne pogreške i nedostatke iste?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija