Jump to content

lanariba

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O lanariba

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. lanariba

  Nosivi zidovi

  Jesmo kad je prije 2g bilo pitanje konstrukcije. Možemo ponovno. Hvala na savjetu.
 2. Poštovani, imamo problem u zgradi. Susjeda je nakon radova kojima je prije 2 godine izazvala puknuća u zidu te dirala nosive zidove opet uređuje s pneumatskim čekićem(!). Podesena je prijava građevinskoj inspekciji Pgž, no oni do sad nisu izašli na teren ili nisu uspjeli ući u njen stan kako bi utvrdili stanje: što je točno ne znam jer papir ni očitovanje nismo dobili. Ista susjeda jako dobro surađuje s predstavnikom stanara koji nakon poziva kaže da susjedi ne može ništa jer su radovi u njenom stanu. To je tvrdio i prije 2 godine. (Ista susjeda već otuđila i na sebe prepisala komad zajedničkog vrta.) Što nam je činiti da zaustavio opasne i sulude radove. Lp i puno hvala!
 3. Muž, zaposlenik firme dobio je stan od firme-tu fali papir-u stanu je živjela njegova žena nakon njegove smrti i do svoje nekih 30g, stan zatim ide njenoj nećakinji-nećakinja stradava u prometnoj nesreći-stan ide njenoj majci-nakon majčine smrti ide majčinoj kćeri iz drugog braka. Što se može učiniti kako bi se pronašla izgubljena karika? Kako dalje teče postupak? Puno hvala
 4. Muž, zaposlenik firme dobio je stan od firme-tu fali papir-u stanu je živjela njegova žena nakon njegove smrti i do svoje nekih 30g, stan zatim ide njenoj nećakinji-nećakinja stradava u prometnoj nesreći-stan ide njenoj majci-nakon majčine smrti ide majčinoj kćeri iz drugog braka. Što se može učiniti kako bi se pronašla izgubljena karika? Puno hvala
 5. Ugovor na neodređeno, trenutno na bolovanju čije je predviđeno trajanje 5 dana. Zove me danas naš tajnik da me pita koliko ću dugo biti na bolovanju jer nekoga žele staviti na ugovor kao moju zamjenu za bolovanje. Prvi put čujem za tako nešto, je li to moguće napraviti?
 6. Dobila sam ponudu da kupim stan u kojemu živim kao podstanar- vanknjižno vlasništvo- jer cijela zgrada od 1960tih nije uknjižena. No nije samo to- navodno se ne može pronaći slijed od firme čiji je bio stan do žene koja ga je naslijedila od muža, zaposlenika iste firme. Nakon toga stan je još četiri puta promjenio vlasništvo- naslijeđivan unutar obitelji, jednom prodan. Je li opasno kupiti ovakav stan? Hoću li se moći uknjižiti tj etažirati ga? Puno hvala
 7. Susjeda je na zajedničkom dijelu okućnice izgradila prije skoro 10g vrt i temelje za kuću bez ičije suglanosti. Odnedavno građevina je ucrtana u katastru. U slučaju pokretanja tužbe za vraćanje u posjed hoće li se napraviti i zabilježba na cijelu nekretninu- netko od susjeda rekao je da nećemo moći prodati stanove. Je li to istina?
 8. Hvala na odgovoru. Svatko je prijavljen u svom stanu.
 9. Otac i maćeha su 20 godina zajedno. Ne žive na istoj adresi, ali mislim da je to izvanbračna zajednica. U to vrijeme ona je stekla stan. On je pola novcem moje pokojne majke, a pola kreditom kupio stan. Pola stana prepisao je na brata, a pola glasi na njega. Maćeha je u jednom periodu, pomagala s otplatom kredita. Kakva su u slučaju njegove smrti njena prava vezana uz njegov stan, a kakva njegova vezana uz njen stan?
 10. Ujak je korisnik socijalne pomoci. Sklopila bih s njime ugovor o uzdržavanju i dalje za njega brinula. Ujak živi u svojoj jedinoj nekretnini. Preuzimam li ja kakve obaveze na temelju onog novca koje je služba za socijalnu skrb vec isplatila mome ujaku? Moram li novac vratiti? Puno hvala
 11. Poštovani, umro je stanar koji je živio u stanu sa zaštićenom najamninom, dio kojeg sam, uz rodbinu, naslijedila od majke. Saznali smo da stanar nije imao djece. U stanu su ostale njegove stvari koje će naslijediti njegova teta. Kako ući u posjed stana, je li dovoljno naći se s rodbinom i zajednički promijeniti bravu? Ili je potrebno prisustvo treće strane? Što učiniti sa stvarima, koje su u našem stanu, a sad pripadaju teti preminulog stanara? Je li tu potrebno prisustvo treće strane? Unaprijed puno hvala L.
 12. Tati netko od susjeda probušio gume na autu. Auto je stajao pored još 3 parkirana auta, na površini koja se smatra pločnikom, ali na njoj i moj otac i ostali susjedi parkiraju već 30 godina. Ni prometnog redara ni kazne nego te uništene gume. Tata je otišao u policijsku postaju da bi mu službenik na šalteru rekao da ne može podnjeti prijavu jer je auto stajao na nogostupu. Što učiniti? Znači da ja aute koje stoje u mojoj ulici na pločniku svakodnevno mogu razvaliti bejzbol palicom i nikome ništa jer su bili na pločniku? Malo mi je to nebulozno.
 13. 1. Situacija Muž i ja bili smo u braku tri godine. On je kroz to vrijeme, ispostavilo se, radio svašta van kuće. U tom razdoblju ulagao je u stan u vlasništvu mojih roditelja (klima, knauf, ormar, stvari po uglavnom njegovom izboru) i sad želi novac natrag. Mene bi da sam napravila isto i "uzela" nekome tri godine života, glumatala da ga volim dok sam okolo švrljala bilo sram. Što je ulagao ako je znao da me ne voli i ne želi živjeti tu? Brakorazvodna parnica je u tijeku pa me strah da mu ne bi palo na pamet da mu plaćam kakvu alimentaciju ili nešto jer sam u razdoblju dok smo živjeli zajedno uspjela završiti fakultet istovremeno radeći (što je on otežavao na svaki mogući način) i sada radim to što sam završila. Prema zakonu i praksi može li tražiti povrat novca i alimentaciju? 2. Situacija Moj otac i maćeha su "zajedno" 12 godina no nikad nisu živjeli skupa. On ju je njegovao dok je imala rak, bedinao njenog nećaka i brata. U zadnjih nekoliko godina kad je ostao bez posla pa našao onaj s manjom plaćom, onda mu je nadodavala razliku za kredit za stan na njegovo ime za koji je jamac. Ona je zahvaljujući i tatinom angažmanu oko njenog nećaka i brata (usluge njegovih prijatelja, vožnje posvuda, obilaženje dok je ona bila u bolnici i s njom kad nije bila, odvjetnici za brata, vožnje doktorima, kašnjenje na posao zbog njene kemoterapije,...) kao njihov skrbnik nasljedila tri stana nakon njihove smrti. U zadnje vrijeme moja se maćeha toliko grozno ponaša prema tati da je to teško i gledati. Ne pamtim kad mu se zadnji put obratila normalnom kulturnom rečenicom. Kakva su njegova, a kakva njena prava u slučaju razlaza?
×
×
 • Napravi novi...