Jump to content

P1908

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ali zašto se može samo preko FINE plaćati alimentacija? Jer kad sam uplaćivao sam ženi na račun alimentaciju u punom iznosu sa naznakom "alimentacija" ispalo je kao da joj i nisam plaćao jer FINA to nema u svojoj evidenciji i ne priznaju kao uplatu.
  2. Ja imam slijedeći slučaj... Nakon razvoda majka se sa našim sinom koji je tada imao 10 godina preselila u istom gradu kod svojih roditelja. Nakon nekih 6 mjeseci odlučila je, bez mog znanja, preseliti u drugi grad, navodno da bi bila bliže poslu. I evo sad su se opet preselili u treći grad jer se ona ponovno udaje i trudna je. Razvod je sam po sebi stresan za dijete, pogotovo u ovako osjetljivim godinama, a kad se dijete ovoliko seli to je još stresnije. I sad nakraju mali plače svaki dan jer je već tri škole promjenio u nepune dvije godine. Kaže da želi biti kod mene, da mu je dosta seljenja, da želi svoj stari život, prijatelje, školu... Ja sa bivšom nažalost nemam nikakvu komunikaciju jer se ona nemože udostojiti ni odgovoriti na poruku, a javljam joj se stalno jer sam zabrinut za dijete i želim da to nekako zajedno riješimo. Ali evo već tjednima od nje ništa... a on je sve više u depresiji, što nije normalno za tako malo dijete. Samo vam želim dati primjer kako dijeca najviše ispaštaju kada je jedan od roditelja sebičan i misli samo na sebe...
  3. I još samo nešto... znači prilikom razvoda mi je bilo rečeno od strane suda da se alimentacija nemora plaćati samo izravnom uplatom novaca na račun majke, već da u alimentaciju spadaju i troškovi koje ja odlučim platiti za dijete, kao što su npr. knjige za školu, obuća, odjeća itd. Znači sud priznaje bilo kakav način plaćanja alimentacije, a FINA ne? Jer FINA gleda samo da je alimentacija uplaćena preko njih, i samo to ih zanima.
  4. Evo i mene opet... Dakle, situacija je iduća... nakon konzultiranja sa odvjetnikom i mjesečnih odlazaka u FINU ja nisam uspio ništa riješiti. Ja i dalje imam ovrhu na plaću zbog alimentacije i FINA mi uredno svaki mjesec uzima alimentaciju. E sad, mene zapravo najviše od svega smeta što FINA mjesečno uzima 180 kn naknade za svoje troškove. S tim da se nekad dogodi da uzmu pola alimentacije ujutro, pola popodne, i u tom slučaju oni sebi uzmu 360 kn. Bivša žena ne želi "skinuti" ovrhu koliko god je ja molio, tako da mene srce boli od pomisli koliko ću ja ostaviti novaca FINI u idućih 15 godina koliko sam još dužan plaćat alimentaciju. Dali postoji neko rješenje za tu FINU? Može li se kako rješiti ta ovrha, a da to nije putem tužbe? Rekao sam bivšoj da ću rađe još tih 180 kn dati za alimentaciju, nego što dajem FINI, ali nju boli briga!
  5. Reci mi jesi ptobao već nešto? Jesi bio na sudu ili kod odvjetnika? Ja kad sam išao u FINU sa uplatnicama rekli su mi da odem s tim uplatnicama na sud.
  6. Planirao sam se konzultirat sa odvjetnikom jer bez njega ništa, ali prvo moram skupiti novaca za njega. Još jednom hvala svima na korisnim savjetima i pomoći!
  7. Jel nije dosta što u 90% slučajeva dijete nakon razvoda pripadne majci?! Sve je njima podređeno, a one manipuliraju sa nama kako žele... imaju rupa u zakonu i mogu šta hoću! Pa se ti bori protiv toga! Niti mogu komunicirat s njom, niti se dogovorit oko viđanja dijeteta... bio sam u Centru neznam koliko puta i oni samo kažu pokušajte se dogovorit sa majkom! Naravno da ne dolazi u obzir da tužim vlastito dijete tako da će ovo opet biti njezina pobjeda! Hvala vam svima na pomoći ali očito se protiv ovakvih stvari nema načina, a ni smisla boriti!
  8. Da li tužba mora biti pisana od strane odvjetnika ili to sve mogu rješiti u FINA-i sa prijedlogom za izravnu naplatu?
  9. Sve bi to bilo ok da je moja bivša normalna i razumna žena. Ali... kao prvo uopće mi ne odgovara na poruke i pozive, tako da je s njom nemoguće komunicirat, a kao drugo ona se preselila sa dijetetom u drugi grad tako da više ni neznam gdje živi, jer mi ne želi reći adresu.
  10. Znači, drugim riječima, ja ovdje ništa nemogu? Jedino pokrenut privatnu tužbu što je skupi i dugotrajan proces i ne isplati se!?
  11. Ne, nikad nisam na ruke plaćao nego isključivo na njezin račun sa naznakom "alimentacija". Nije mi jasno kako netko može otići u FINA-u sa rješenjem od alimentacije i blokirat nečiji račun bez da oni u FINA-i provjere dali je ta osoba išta uplatila već dosad?!
  12. Da, imam zaštićeni račun. Dobio sam prvu plaću nedavno i sjelo mi je pola plaće, a pola je FINA uzela. Ali mene zabrinjava kako i kome da ja dokažem da sam ja gotovo pa podmirio svoja dugovanja? Jer ovako će mi ko zna dokada biti blokiran račun i oni će uredno pola plaće skidati.
  13. Poštovani, imam jedno pitanje u vezi plaćanja alimentacije. Naime bivša supruga mi je blokirala račun na FINA-i zbog neplaćanja alimentacije. Ja sam njoj dužan plaćati alimentaciju od 6. mjeseca prošle godine i plaćao sam je redovito nekih 3 mjeseca i onda sam ostao bez posla pa sam joj uplaćivao koliko sam imao i mogao. Sad sam se ponovno zaposlio u 3. mjesecu ove godine i rekao sam joj da ću joj sve vratit jer nisam od onih koji će izbjegavat svoje obaveze. Međutim bivša supruga je otišla u FINA-u i blokirala mi račun na cijelokupni iznos alimentacije, od 6. mjeseca prošle godine do sad, kao da joj ja nisam kune uplatio. Šta mi je za radit sada? Išao sam u FINA-u međutim oni kažu da nemaju veze s time. Kome da se obratim? Bivša mi se uopće ne javlja niti želi komunicirati samnom. Molim Vas za pomoć....
  14. Nemam nikakvih kredita, ali imam nažalost veliki dug prema banci zbog čega mi je račun blokiran pa mi od plaće praktički ostane toliko da imamo za režije i hranu. Ukoliko mislite da se ne isplati tražiti smanjenje alimentacije neću onda ni pokušavati, jer novaca za dugotrajni sudski spor kao ni za odvjetnika nemam... Hvala vam puno na savjetima, pomogli ste mi da vidim u kakvoj sam situaciji!
  15. Hvala vam puno na brzom i konkretnom odgovoru! Još bi vas samo molio da mi pojasnite postupak sudskog traženja smanjenja alimentacije. Dali je dovljno da odem u nadležni sud i to zatražim? Ili moram sam sastavljati neke izjave?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija