Jump to content

branik76

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislim da je Zakon o zastiti potrosaca tu jasan, a ako nije onda ga treba promijeniti. Dakle,radi se o opomeni za klijenta odvjetnickog drustva , a opomena ide prije opomene pred ovrhu,koliko ja znam iako mi to nije jaca strana, vodim se zdravim razumom. A ako racun ne bi bio placen, onda ide opomena pred ovrhu koja se pretpostavljam,naplacuje. Ja sam svoj platila, a odvjetnici me bez suda ne mogu uvjjeriti da platim troskove opomene,nikako.
  2. Da, imaju tarifu koju naplacuju po svojoj prosudbi,koliko mi se cini. Posto vidim da Vam je to veoma blisko, dajte mi objasnite sto kaze clanak 15 stavak 1 Zakona o potrosacima? To ne vrijedi za nas duznike Kbc-a Zagreb tj.one kojima je doticno odvjetnicko drustvo poslalo opomenu?
  3. Po meni bi to trebao platiti narucitelj njegovih usluga, a pisanje opomene za racun koji nije nikada ispostavljen sigurno ne kosta 250kn plus pdv,a pretpostavljam da to znate i sami.
  4. Koliko znam, bez toga . Izmedu ostalog , mislim da je navedeni odvjetnik sa svojim tarifama prijavljen odvjetnickoj komori i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak
  5. Da, evo me u redu da platim tih famoznih 50kn i racun tj.kopiju tteba poslati odvjetnickom drustvu
  6. Pozdrav! Poslala sam zalbu odvjetnicima,odgovor nisam dobila. Obratila sam se na vise adresa mailom,od nijedne institucije nije bilo odgovora(Rebro,ministarstvo,odvjetnicka komora). Sutra idem osobno u bolnicu i nadam se da cu rijesiti stvar
  7. Molim Vas, ako netko sazna nešto neka javi... Imam dojam da se ovo pljačkanje ne može samo tako zaustaviti... Pa da, tko ne bi platio račun od 50kn.. ja bih, samo da sam znala...
  8. Ni ja nisam dobila nikakav račun... s time da sam danas dobila opomenu za 16.5.2011-te, a taj račun mi nikada nije uspostavljen i sad bih umjesto 50 kn trebala platiti 388kn... a ne znam ni za što, nikakve speciikacije ačuna nema Ažurirano Na telefon se nitko ne javlja, zvala sam cijeli dan... a račun mi nikada nije stigao pa da sam uopće u mogućnosti platiti. Ne mogu vjerovati da se ovako nešto može desiti,nikakve upute o načinu prigovora, ništa...Samo cifra i broj računa iz 2011- te...i da sam ga platila, tko bi čuvao račune iz te godine..
  9. Hvala puno G-man , šaljem pismenu žalbu odmah sutra, samo da nađem neki papir iz 2011-te...
  10. Pozdrav!! Molila bih pravni savjet u vezi zastare za bolničko lječenje/participaciju. Ovako, upravo danas sam dobila opomenu za plaćanje dugovanja obavljenih zdravstvenih usluga od KBC- a Zagreb, zastupan po odvjetničkom duštvu PAR i GRADAC od 388kn. Danas je 11.11. 2015- te, a račun je izdan 04.11.2015. za račun koji je trebao dospjeti na naplatu 16.05.2011. Prošle su četiri godine,račun je bio iznosa od 50kn, ostatak su troškovi odvjetnika- 250kn,pdv-62,50 i zatezne kamate-26.44kn. Teško mi se i sjetiti cijelog događaja, li ne osporavam da sa taj dan pregledana u bolnici, nego sam uvjerena da mi račun nije izdan jer bih ga inače, platila odmah. U to vrijeme sam bila u visokom stupnju trudnoće i sjećam se da sam pitala da li trebam nešto platiti, rekli su ne. Sada me zanima da li se mogu pozvati na zastaru , a ako ne, kako da se postavim u ovoj cijeloj situaciji. Ispričvam se ako sam poriješila forum,nisam znala gdjebih smjestila temu i unaprijed se zahvaljujem puno na odgovoru!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija