Jump to content

DJURDJEK

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DJURDJEK objavio

  1. Samo sam napisala kakvo je trenutno stanje. Znam da ovo nažalost funkcionira, ali me zanima koja zakonska regulativa može pomoći školi, odnosno nesnlažljivoj ravnateljici i tajnici koje se boje bilo što što poduzeti, jer ih je strah da osoba zbilja ne počini suicid? Odnosno, po kojoj zakonskoj osnovi je moguće zaštiti ostalo osoblje u školi zbog eventualne štete (materijalne i nematerijalne) nastale ovakvim pritiskom. Da li je potrbno obavijestiti inspekcijski nadzor u Ministarstvu obrazovanja, ili pak ići preko prijave policiji?
  2. Zanima me da li je moguće da u osnovnoj školi, na mjestu domara (znači rad u kotlovnici, na krovu, s kosilicom i sl.) može raditi osoba koja prijeti suicidom (napominjem ovo nije rekla kazala varijanta, već pismeni dokazi, kao i liječnička dijagnoza, dakle ne daj Bože može se nešto dogoditi i pred maloljetnom djecom). U isto vrijeme mudro uzima bolovanje u vrijeme kada ima puno posla oko škole kako bi zamjena sve odradila i ucjenjuje suicidom kada se počinje govoriti o zapošljavanju "zamjene" umjesto njega na dugoročnije razdoblje. Usput, dotični ima i PU dosje o obiteljskom nasilju.
  3. Suprug mi je domar u osnovnoj školi. Za par dana mora ići na Pripremni seminar za polaganje stručnog ispita zaenergetska zvanja. Seminar će se održavati izvan njegovog radno vremena (u radnom danu) i cijelu subotu (s pauzom od 1 sat) i izvan njegovog mjesta stanovanja, odnosno rada. Zanima me da li ima pravo na novčanu naknadu (prekovremeni rad), naknadu za prijevoz ili pravo na slobodne dane? Unaprijed hvala na odgovoru! Nataša
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija