Jump to content

ivan1988

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, nedavno su postojeću glavnu cestu asfaltirali i to tako da su je podigli za cca. 30 cm. Imam garažu ukopanu u zemlju, sa ulazom do glavne ceste. Kako su cestu podigli, meni je ulaz prevelikog nagiba i ne mogu ući u garažu u koju sam parkirao prethodnih 20 godina. Na moje zamolbe i prijedloge kako to riješiti, inženjeri se zezaju i govore mi da si kupim terenac pa ću moći u garažu. Isto tako prekinuli su mi odvodnju vode iz garaže i ne žele je spojit na postojeću kanalizaciju ili drenažnu cijev. Kako su kopali, unišitli su travu i ostavili komade zemlje i kamenja i to ne žele poravnati i vratiti kako je bilo. Ako nekog zanima i može mi pomoć, mogu detaljnije opisat ili poslikat problem. Zanima me da li se oni mogu tako ponašat i da li su zakonski dužni meni osigurat ulaz u garažu, odvodnju vode i poravnat zemlju kako bih mogao kosit travu? Razmišljam o tužbi, pa zato pitam da ne bih bacio novce i sud izgubio.
  2. Čitao jesam, jedino sad vidim da ima i u komentarima korisnih informacija. Hvala vam.
  3. A da li znate kakve bi troškove imao na j.d.. ako ga imam uz stalni posao?
  4. Znam da je bilo sličnih tema, ali nisam uspio pronaći konkretan odgovor. Zato se ispričavam unaprijed. Pokušat ću ukratko objasnit kakva je situacija i što me zanima. - zaposlen sam na puno radno vrijeme - imam uvjete za otvaranje obrta ako želim - kroz godinu imam za obaviti nekoliko poslova (snimanje i slikanje, dizajn) koji nisu redoviti ali ih se nakupi. Ono što me zanima, koja mi je najpovoljnija opcija za tako nešto? Obrt je super zbog samog vođenja papira i mogućnosti raspolaganja novcem. Ali mana je što godišnji trošak obrta je oko 5000 kn (a to je možda iznos koji bi zaradio). Sad ono što ne shvaćam, ako bi otvorio j.d.. uz stalni posao, koje sve imam troškove? I kako do novaca koji su na računu j.d..? Ili treća opcija, kada idem na snimanje nekakvog događaja, mogu li sklopiti ugovor o dijelu (ili autorski ugovor) koji bi imao kod sebe u slučaju da dođe inspekcija, a ako ne dođe, jednostavno ga baciti i uzeti "keš" (naravno, unaprijed je sve dogovoreno).
  5. Pozdrav!

    Nisam dodao u obrt usluge fotografije, već sam se raspitivao da li mogu otvorit obrt kao fotograf, s tim da nemam završenu srednju školu za fotografa. Poslao sam presliku diplome i popis predmeta sa faksa koji su mi pomogli da dobijem pozitivan odgovor. Jer na faksu sam imao predmete vezane za digitalnu fotografiju. Druga stvar koja je pomogla je da vam neki studio napiše potvrdu da ste kod njih volontirali neko vrijeme. I to je to, pošaljete u ministarstvo obrta i netko će odgovorit.

     

    Lp,

    Ivan

  6. Pozdrav

    Nasao sam vas komentar da ste dodali u obrt usluge fotografije. Da li moze neki savjet sto ste sve naveli upismu? Te da li imate zavrsen majstorski/ sss za fotografa ili su vam dopustili upis u obrtnicu bez toga?

    Puno vam hvala

  7. Ne znam detalje, ali mislim da se paušalni obrt više isplati. Jer niste u sustavu PDV-a, sami vodite svoje knjigovodstvo. Neka me netko nadopuni, jer nisam baš upućen u to. Imate pravo na poticaj do 25000 kn. Pogledajte ovdje http://www.hzz.hr/default.aspx?id=11858
  8. Mene je nešto slično zanimalo. U uredu za gospodarstvo bio sam na dva mjesta i svatko mi priča drugačije. Na kraju sam nazvao Ministarstvo obrta i poduzetništva, gospođa mi je rekla da im pošaljem poštom sve dokumente i napisano što me zanima. Tako sam i napravio i u roku tjedan dana su mi dali odobrenje.
  9. Nekada je to bilo tako, na foto i video opremu nije bilo carine. Ne znam da li se išta promjenilo, ali što kaže bobo3, to često ovisi o sreći.
  10. Curica je 4 godine, ona je sa nama, a dečko je 9 godina. Znači bez obriza koliko živjeli zajedno, sud nema pravo meni sjesti na plaću ili imovinu. Hvala vam na odgovorima.
  11. Poštovani, pokušat ću ukratko objasnit situaciju i što me zanima. Djevojka živi sa mnom već godinu dana i kod mene ima prijavljeno privremeno boravište, te u centru za socijalnu skrb nas vode kao izvanbračna zajednica. Ona je u procesu rastave braka. Ima dvoje djece, od koje je jedno sa nama, drugo je sa ocem. Ono što me zanima, ako bi ona izgubila sud i da djeca pripadnu ocu, može li sud meni sjesti na plaću ili imovinu, jer ona trenutno nema plaću ni imovinu? Ako bi ona promjenila svoju adresu prebivališta na moju, da li time povećavam šansu da meni netko "sjeda" na plaću ili imovinu? Hvala vam na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija