Jump to content

Frankopanska

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Treba dokazati da je presuda utemeljena na lažnom iskazu svjedoka. Drugo, Tu piše "Kazneni postupak obnovit će se i u slučaju kada je zahtjev za obnovu podnesen na temelju konačne presude Europskog suda za ljudska prava kojom je utvrđena povreda prava i sloboda iz Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda ako je povreda Konvencije utjecala na ishod postupka, a povreda ili njezina posljedica se može ispraviti u obnovljenom postupku." Jedno od najvažnijih prava okrivljenika u kaznenom postupku je pravo okrivljenika da se brani uz branitelja po vlastitom izboru. Prvostupanjski sud mi to nije odobrio. Dali ja sad odmah mogu predati tužbu Europskom sudu ili moram prvo predati tužbu Ustavnom sudu RH ?
  2. Što mi onda preostaje ? Ustavna tužba ? ili postoji neki drugi put ? Kako dobiti obnovu postupka, sa odvjetnikom ?
  3. Još nisam dobila presudu, ali na E-predmet piše "Presuda - odbijena žalba - potvrđena presuda 1. st." Dali se sad mogu žaliti Vrhovnom Sud Republike Hrvatske ? Jedno od najvažnijih prava okrivljenika u kaznenom postupku je pravo okrivljenika da se brani uz branitelja po vlastitom izboru. Prvostupanjski sud mi to nije odobrio, i ako sam od prvog dana rekla da će me braniti moj branitelj. Navodno nije bio na listi suda ? Što je još gore, nisam počinila navedeno kazneno djelo. Dali se sad mogu žaliti Vrhovnom Sud Republike Hrvatske ?
  4. Dali jedan od deset suposjednika parcele može tužiti jednog suposjednika iste parcele za smetanje posjeda ? Ili svi posjednici imaju isto pravo koristit parcelu, kao parkiralište, kao skladište, kao baštu itd. ?
  5. Muž jedne suvlasnice u zgradi je iz zajedničkog tavanskog prostora odklonio moje stvari. Dali ga mogu tužiti za smetnje posjeda i povrat stvari ? Ja sam za ovo saznala danas.
  6. A i E su majka i sin tužbu za utvrđenje i diobu bračne stečevine
  7. A bi trebao tužiti B,C,D,E Dali po zakonu E moze zastupati A pred sudom ? iako je sam jedan od tuženika ?
  8. Prije pet godina sam dala svoj kratki odgovor na tužbu iz 2012 g. A prvo ročište je zakazano tek sad 2017 g. Dali ja zbog novih činjenica, sad prije prvog ročišta imam pravo predati novi opširni odgovor na tužbu sa novim dokazima ? Hvala
  9. Pa nije li tako da banka sama javi ? I zašto "bi svakako trebalo prijaviti" ako se ne plača porez na takve transakcije ?
  10. https://gov.hr/moja-uprava/financije-i-porezi/porezi-i-prijava-poreza/porez-na-nasljedstva-i-darove/426 Ovdje piše, "Na naslijeđeni ili darovani novac i vrijednosnice plaćate pet posto poreza ako ih niste dobili od članova najuže obitelji" Koji zakon kaže ? "prebacivanje novca s računa od sina na očev račun mož se smatrati darom. otac bi zakonski trebao platiti porez"
  11. Da u istoj banci, sa računa sina na računa oca. Neće li banka javit ovaj transfer poreznoj upravi ? I dali otac onda mora platit porez ? Što kaže trenutni zakon ?
  12. Ako sin sa svoga računa prebaci 200 000 kn na račun svoga oca. Dali onda otac plača porez na 200 000 kn ?
  13. Kakvo "raspolaganje zajedničkom imovinom" ? pokojni suprug u ugovoru o doživotnom uzdržavanju kaže da meni daje "svu svoju imovinu" Dali prva supruga sad može reći, da pod "svu svoju imovinu" nije njezin dio bračne stečevine, nego samo njegova vlastita imovina ?
  14. Da imovina je "u vrijeme potpisivanja ugovora glasila na primatelja uzdržavanja" ali nije "nasljedstvo uzdržavanog" nego je kupljena za vrijeme trajanja prvog braka. Dali to nešto mijenja ? Da jesam "postavila prijedlog za upis vlasništva nakon ispunjenja ugovora " ali mi je odbijeno (nekretnine nisu točno navedene u ugovoru) samo piše "svu svoju imovinu"
  15. Moj pokojni suprug je sve nekretnine meni dao ugovorom o doživotnom uzdržavanju. U ostavinskom postupku iza moga supruga, je sad njegova prva supruga postavila zahtjev za izdvajanje bračne stečevine (nakon rastave njihovog braka prije više od 20 godina nije bila podjela bračne stečevine, i sve nekretnine glase na ime supruga) Dali ona sad ima pravo na bračnu stečevinu, kad je on sve dao meni ugovorom o doživotnom uzdržavanju ? Ona je imala duži brak i djecu snjim, ja ne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija