Jump to content

Kristina71

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kuća se nalazi u Vodnjanu (Istra). U uredu grada Vodnjana službenik ih je tako savjetovao i sestre su kuću prijavile u 2015. kao kuću za odmor odmah nakon ostavinske rasprave. Rekao je da kao vlasnice kuće, jedna od njih mora biti prijavljena na toj adresi (što je za njih trenutno nemoguće lažirati prebivalište). Jedina opcija je da je prijave kao kuća za odmor. Dali je to zaista tako?
  2. Sretna Nova svima. Molila bih za savjet. Moje dvije sestre, koja jedna živi u Zagrebu (podstanar) a druga u Labinu u svom stanu, naslijedile su obiteljsku kuću mog oca koja je trenutno prazna. Savjetovali su ih da kuću MORAJU prijaviti kao kuću za odmor čime automatski spada pod kategorizaciju kuće za eventualno iznajmljivanje, što one nemaju namjeru, a time i plačanju godišnjeg poreza na tu kuću. Da li postoji i neko drugo rješenje jer starija sestra (podstanar sa prebivalištem u ZG kojoj je ova prva nekretnina u vlasništvu) ima namjeru renovirati kuću i jednog dana se preseliti u nju. Hvala unaprijed.
  3. ne, susjedne parcele su u našem vlasništvu kao pašnjaci.
  4. Lijep pozdrav svima. Molila bih za savjet. Imamo već građevinsku dozvolu i samo što nismo počeli sa radovima. Jutros nam stiže druga suglasnost od HEPa (prva je bila prije godinu dana na osnovu idejnog projekta -- kuća za odmor sa bazenom-- bez posebnih uvjeta) a jučer su poslali novu suglasnost-- sa posebnim uvjetima na kojima zbog blizine dalekovoda od 10kw ne možemo nigdje staviti bazen. Kažu da sigurnosna udaljenost mora biti 20m od stupa dalekovoda i sunčalište uz bazen minimum 12m od horizontalne vertikale žica. U razgovoru sa njima ponudili su nam da zatražimo premještaj dalekovoda ( križnog) koji uključuje i druga 3 stupa, sve o naš trošak ( susjedne parcele su također naše kao pašnjaci. Smatram da su pogriješili prije godinu dana kad su nam dali suglasnost. Na parceli nema tereta tj. nikakva služnost u korist HEPa. Dalekovodi su postavljeni 1965.g. Pročitala sam zakon o izvlaštenju ali iskreno nisam puno razumijela. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija