Jump to content

Nika1003

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li mi tko zna sta pametno savjetovati?? Radi se o mojoj svekrvi koja se rastala 2012.,a bivsi suprug ju je tuzio da joj isplati pola kredita koji je dignut 2011. a sporno je to sto je to sto se te godine zenio njen sin(nije sin bivseg joj muza) i taj njen bivsi je naveo da je kredit ulozen u svatove,sredivanje kuce tog njenog sina i preklapanje starih kredita,kupnju namjestaja u kuci kojoj su oni zivjeli ali to nije istina osim preklapanja starog kredita od bivseg muza. Uglavnom je donesena presuda da mu mora isplatiti to sto je on trazio pa neznam na koji nacin dokazati da ona uopce nije sudjelovala u trosenju tog novca od kredita,odnosno da li se sta moze napraviti iako je presuda donesena,jer njeni svjedoci nisu bas bili uvjerljivi,odnosno prvi put su se susreli sa sudom a tuzenikova odvjetnica je bas bila jako napadna,neznam kako bi drugacije opisala,da li se moze traziti ponovno suđenje sa drugim svjedocima ili sta,njen odvjetnik je rekao da ce se zaliti a sta zalbom moze postici,jos sam zaboravila napisati da je taj njen bivsi imao ljubavnicu u to vrijeme i mi pretpostavljamo da je taj novac potrosen sa njom
  2. Sada sam se sjetila da je ta kćer koja je nasljedila "samo dugove" po ostavinskoj na jednoj raspravi izjavila da će platit dio dugova od supruge i druge kćeri pokojnika ali ne od ova dva unuka,to je uvedeno u zapisnik tako nam je rekla druga nasljednica! Neznam da li to šta mjenja?
  3. Njena izjava upisana je u riješenju o nasljeđivanju,a za rasprave neznamo jer suprug nije bio niti na jednoj raspravi,ali u riješenju o ovrsi i ona se vodi kao solidarni dužnik,odnosno svih pet nasljednika ima blokadu u fini!a što se tiče vrijednosti nasljeđene imovine neznamo kolika je jer nitko ju nije procjenio iako smatramo da bi njegov dio možda i bio u toj vrijednosti duga jer sam dug nije bio velik na dan smrti ali iznos se povećao kamatama i sudskim troškovima! A da je vratit vrijeme bilo bi drugačije,jer suprug radi po terenu i nije nikada bio kod kuće kada su bile rasprave, sad nemožemo ništa očito samo čekati da se dug otplati!a šta sa dijelom duga od nasljednice kojaje umrla u međuvremenu,ako nema nasljednika,njen dug će otplatit moj suprug i nikome ništa??
  4. Ugovorom o doživotnom u. dobila je kuću,vikendicu,šume i oranice odnosno sve ono što je bilo čisto vlasništvo a na ostavinskoj je bio automobil,traktor i (oranice,šume gdje ima više vlasnika čak i na jenoj oranici njih 10 ) A zašto se nismo odrekli,pišem u ime 4.nasljednika(moj suprug),zato što smo živjeli u kući tog pokojnika,ulagali u nju,suprug je godinama plaćao dugove pokojnika,JEDINI brinuo o njemu,ali pokojnik se odao alkoholu i mi smo mu htjeli pomoći i tu su krenule svađe i isterivanja nas van iz kuće,u 8.mj njegova kćer dolazi iz Njemačke i tad prave taj ugovor,mi nismo znali dok nije umro,u 10.mj mi odlazimo iz kuće jer je postalo neizdrživo i on dan poslje umre! Kada je bila ostavinska nismo bili upućeni u zakon i pravo i kako je ta njegova kćer tada izjavila da se prihvaća dugova mislili smo da je to tako sto bi bilo i ispravno jer ona je dobila SVE,ovo nasljeđe su mrvice koje je moj suprug prihvatio da dobije bar nešto jer je izgubio puno,ali nažalost sve opet ide na njegova leđa i nikoga nije briga
  5. Imam puno pitanja a probat ću skratit! Ima pet nasljednika i u rješenju o nasljeđivanju piše ovako: Aktiva-nekretnine(oranice,šume) -pokretnine(automobil,traktor,novčana sredstva koja nitko nije dobio jer je bilo oko 3000kn i pretpostavljam da je banka uzela za dugove) Nasljednici su:1.nasljednik-supruga ostavitelja 2/6dijela na imovini 2.nasljednik-kćer ostavitelja 2/6 3.nasljednik-unuk ostavitelja 1/6 4.nasljednik-unuk ostavitelja 1/6 Pasiva-dugovanja po kreditima 5.nasljednik-kćer ostavitelja prihvaća se u cijelosti dugovanja ostavitelja I tu kreće priča o dugovima,nitko ništa nije plaćao jer 5.nasljednica se prihvatila dugova i ostali su smatrali da nisu dužni ništa platiti,i Croatia o. ih je sve tužila,dobili su presudu i naravno nastupila je ovrha prema svima! Ovrha je krenula u 10.mj.2015. : 1.nasljednici-(supruga ostavitelja) su odmah ovrhom skinuli 7000kn,u 11. i 12.mj po 1000kn i ta nasljednica umire 21.12.2015.,ostavinsku r. nitko nije trazio jer nema nikakvog nasljedstva iza nje osim ovih dugova 2.nasljednici (kćer)odmah skidaju 5000kn(radila je sezonski pa je imala novac na računu od tada više nema primanja) 3.nasljednik(unuk) nema primanja u RH jer živi i radi u Njemačkoj 4.nasljednik(unuk) jedini ima redovna primanja u RH i njemu skidaju svaki mj 1000kn za ovrhu 5.nasljednik(kćer) nema primanja u RH jer živi i radi u Njemačkoj,neznam koliko je bitno za ovo ali ona je prije smrti ostavitelja napravila ugovor o dosmrtnom uzdržavanju time dobila kuću,vikendicu i šume i oranice Ona je bila skrbnik supruzi ostavitelja jer je supruga ubrzo nakon smrti ostavitelja smještena u dom jer je doživjela moždani,...nije bila sposobna za samostalni život) Moja pitanja su: 1. da li se može šta napraviti da 4.nasljednik tuži 5.jer nije platila ništa jer sad znamo a prije nismo da ona nije dužna platiti ništa jer nije na ostavinskoj ništa nasljedila? 2.ukupno duga još ima oko 25000kn i pošto su svi rekli da neće,nemaju od kud platiti pa 4.nasljednik mora otplatiti sam do kraja da li on može njih tužiti prije završetka otplate jer otplata će potrajati jer on nema od kud platiti sve odjednom? 3.sta sa dugom od 1.nasljednice koja je umrla a njen dio nije otplaćen a nije bilo ostavinske jer i da bude nitko se neće prihvatiti njenog duga,odnosno 4.nasljednik će platiti sve i od koga može tražit namirenje za njen dug? 4.da li će se moći naplatit od 3.nasljednika jer u RH nema ništa I na kraju nadam se da ću dobiti bar neki odgovor jer vjerujte ovo je noćna mora,ako ima tko kakav pametan savjet da pomogne dobro bi došlo,voljeli bi čuti što bi vi i kako samo nemojte reći da idemo odvjetniku jer smo išli ali željeli bismo još stručnih odgovora čuti dok ne skupimo malo novčića da pokrenemo nešto
  6. Postoji ili ne takva izjava stoji u riješenju o nasljedstvu jedne od nasljednica da se ona u cijelosti prihvaca dugova pokojnika a ostali četvero su nasljedili imovinu! A sobzirom da je dotična dva mjeseca prije smrti sklopila ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa pokojnikom svi su mislili da su njene namjere poštene i da je mislila platiti dugove nitko se nije nadao ovakvom ishodu jer iako svih pet nasljednika sada terete ovrhom za te dugove a samo jedan plaća,toj dotičnoj ovaj što plaća sad sve, neće moći ništa jer ona nije nasljedila "ništa" po ostavinskoj osim dugova! A što je još gore tu su se stvorile kamate i fina popriličan iznos uzima sebi pa tko zna kada će se to i naplatiti a ni neznamo koliko iznosi točno novčano nasljedstvo osobe koja sad jedina plaća preko ovrhe jer tu se radilo o autu,traktoru i nekakvoj zemlji a ukupan dug poslje smrti je bio 24000kn ali je narastao duplo i penje se sve dok se neotplati u cijelosti! Uglavnom rodbini nikad više vjerovati nećemo jer to je strašno koliko te netko može izmanipulirati a ti naivan pa vjeruješ,jer ipak radi se o najbližima,ali šipak!! Sad preostaje samo nespavanje kao i večeras zbog strašnih problema koje vam rodbina napravi,dok nama od plaće ostaje 150kn zbog te ovrhe i imamo kredit ostala ekipa fino zarađuje u Njemačkoj!
  7. Na žalost kod nas je nešto slično,jedna osoba se prihvatila svih dugova a ostala cetiri nasljedstva,a sad dugove placa samo moj suprug,jedan od nasljednika a ostali "nemaju" primanja iako svi zive bolje od nas!! A j.b. koji je radio ostavinsku oduzeta licenca nedavno jer je bio posten!
  8. Danas je umrla nasljednica dugova koja je imala mirovinu kojoj je sjedala ovrha zbog pokojnika(to joj je bio suprug),a njen skrbnik je nasljednica koja zivi u Njemackoj koja se prihvatila cijelog duga i nije platila i sada je jedini moj suprug(unuk pokojnika) ostao koji ima primanja u RH i znaci sad ce samo njemu sjedati zbog te ovrhe,sta sada sa dugom koji je nasljedila ona,da li se to dijeli na preostale zive nasljednike,nevjerujem da ce biti ostavinska za nju jer kucu su dali prije smrti toj skrbnici,a nema vise imovine!Znamo da nam je rijesenje otici odvjetniku ali trenutno nemamo ga kako platit,bas zbog te ovrhe i uz to imamo i svoj kredit!Da li moj suprug moze sada trazit procjenu nasljedstva da vidi koliko je on nasljedio,koliko uopce kosta procjena?Pisite mi sta i kako je najbolje rijesit ovu situaciju!?
  9. Mi imamo u planu provjeriti kolika je vrijednost ukupnog nasljedstva,pa ako tih 2/6 nasljedstva koliko je nasljedio moj suprug bude manja od ukupnog duga da li on onda nece morati platiti sav dug iako se nebi mogli naplatiti od drugih nasljednika,jer su solidarni d.? I da li se u nasljedeni dug racunaju i sudski troskovi nastali poslje smrti ostavitelja upravo zbog tih dugova?Sudski troskovi su 9000kn otprilike,da li bi to sve morao platiti bez obzira ako prelazi visinu nasljedstva?
  10. Kuzim ja vas,ali osoba koja se prihvatila tih dugova je u pravilu dobila sve i prije smrti ostavitelja,a oni su dobili "sitnis",odnosno tocnije jedan od nasljednika je u kucu koju je ona nasljedila ulozio jako puno,placao za zivota dugove ostavitelja,... tako da je bilo logicno da ona placa njegove dugove,zato je i dala izjavu na ostavinskoj da se prihvaca svih dugova jer svi smo mislili da je svijesna da je to njena obaveza a ovi su se prihvatili nasljedstva pogotovo taj sto je izgubio puno zbog tog ostavitelja ulaganjem jer mislio je da ce dobiti bar mali dio a on sad placa njegove dugove OPET! Da li bi imalo smisla tuziti tu nasljednicu za obmanu,jer za nas to je obmana i davanje laznog iskaza??
  11. Nasljedili su auto,traktor i oranice,a kome se obratiti za procjenu vrijednosti te imovine?a kuca i vikendica su prenesene novom vlasniku dva mjeseca prije smrti! I sta sada znaci toj osobi sto se prihvatila dugova nemoze nitko nista a zaista nisu bili upuceni ostali da ce to oni morati platit jer vodili su se za tim sto pise u rijesenju o nasljedivanju i da su znali da ce oni odgovarati za te dugove nebi se prihvacali nicega,to je po meni bila obmana i planski napravito!
  12. Moje pitanje je na ostavinskoj raspravi bilo je pet nasljednika i jedan od nasljednika se prihvatio u cijelosti dugova po kreditima a ostalih cetiri imovine,ali taj sto se prihvatio dugova nije platio nista i dosla je ovrha za svih pet nasljednika od cega samo dvoje ima primanja u RH i njima ce naplatiti sve,e sada sta se moze poduzeti protiv te osobe koja se na ostavinskoj prihvatila svih dugova,a imovine ne tocno tako pise i u rijesenju o nasljedstvu?I ta osoba zivi dugi niz godina u njemackoj,a kucu od tog pokojnika dobila je 2mj.prije smrti neznam kakvim ugovorom uglavnom upisana je kao jedini vlasnik iako je supruga pokojnika jos ziva uz to prima i mirovinu od pokojnika jer supruga je u meduvremenu pala u krevet i sad je njen skrbnik!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija