Jump to content

niky78

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je niky78 objavio

  1. Znam da lokalna vlast u mojoj sredini po zahtjevima takvih ljudi dodjeljuje novčanu pomoć i drva za ogrijev. Treba se raspitati kako je to uređeno u vašoj lokalnoj zajednici.
  2. natječaj se pozivao na Zakon o državnim službenicima, radno mjesto I. vrste, svi uvijeti za to mjesto su bili u skladu s navedenim zakonom, a netječajna procedura ni blizu Zakona
  3. Kad javna ustanova (financirana od države) objavi natječaj za prijam administrativnog djelatnika, imaju li neizabrani kandidati pravo žaliti se na odluku o izboru kandidata, odnosno mora li obavijest o izboru kandidata sadržavati kakvu pouku o pravnom lijeku i roku u kojem se može uložiti?
  4. zanima me koja je visina osnovice za plaću u državnoj službi i kada će i koliko rasti?
  5. odi u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, nek' vide koja je opcija povoljnija
  6. HOK tj. Komora otpisjuje komorski doprinos samo ako je obrt privremeno odjavljen
  7. dobih mišljenje s katedre radnog i socijalnog prava osječkog pravnog faxa- takva odredba ugovora, s obzirom da mi je subota naradna- je protuzakonita!
  8. ja ću jednostavno tako i postupiti, godišnji je određen na dane po ZOR-u, a ne na tjedne. Uzimam godišnji pon-pet. Ne mogu mi ništa, jer ne kršim zakon.
  9. Po ZR godišnji odmor je određen u danima, a ne tjednima. Dakle, ako uzmem godišnji ponedjaljek-petak, to je pet dana. Kako ta zakonska odredba da se računa subota uopće zaživljava?
  10. radim pet dana u tjednu, subote su mi neradne, ali mi se po ugovoru o radu subota računa u godišnji odmor. Može li to tako?
  11. u kom kontekstu si saznao za pojam faktični rad?
  12. znam situaciju kad je u postupku osporavanja očinstva izvučena preduda iz negdje '56 kojom je očinstvo bilo utvrđeno i presuda je pravomoćna. Izvučeno iz arhive općinskog suda. Pokušaj u državni arhiv
  13. tužba za stjecanje prava vlasništva dosjelošću
  14. građenjem na tuđem zemljištu ne može se steći vlasništvo. tu bi eventualno bilo uvijeta za stjecanje prava vlasništva dosjelošću.
  15. zna li netko primjere iz prakse da su poduzetnici u tome uspjeli. Šteta je u vidu plaćenih doprinosa za zaposlenike, zakupa poslovnog prostora, poreza, komorskog doprinosa i izgubljene dobiti, jer poslovanje u takvim uvijetima postane simbolično ili potpuno prestane.
  16. Ako Zakon propiše da tijelo pravne osobe izvršava javnu ovlast, može li ta pravna osoba, odlukom svojih tijela, dalje prenositi tu dobivenu javnu ovlast.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija