Jump to content

mvbm

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moja majka je korisnica obiteljske mirovine od 2015 god iza mog oca koji je bio hrv branitelj i primao baniteljsku mirovinu,s obzirom da su mu se u dva navrata smanjivale mirovine 2010 i 2014 god za po 10 posto a nedavno je Vlada donjela odluku o prestanku smanjenja mirovina za 10 posto zanima me dal moja majka ima isto pravo na to uvećanje mirovine s obzirom da joj je mirovina izracunata od mirovine pokojnog nakon sto je nastupilo to smanjenje. hvala na pomoći
  2. potpisala sam samo rjesenje o nasljedivanju zanima me mogu li oni meni blokirat racun i trazit da sad ja isplacujem te ovrhe?
  3. ja sam na ostavinskom postupku prihvatila nasljedstvo,dobila sam samo pristup tek.racunima pok.supruga na kojima je bilo malo novaca. za kredite znam da ih moram isplacivati jer sam jamac,samo ne znam za ovrhe.
  4. Pozdrav, moj suprug je preminuo i iza njega su ostala dva kredita koja ja sad isplacujem isto tako mu je racun bio blokiran zbog dva ovrsna postupka ( Pbz card i Vip) ja primam obiteljsku (suprugovu)mirovninu a koliko znam mirovina ne spada u nasljedivanje vec je zakonsko pravo,rjesenjem o nasljedivanju ja nisam nikakvu imovinu nasljedila,pa me zanima jesam li ja duzna placati i te dvije ovrhe i moze li i moj racun doci u blokadu zbog ovrha mojeg pok.supruga? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija